Van értelme így programozni tanulni, hogy itt a ChatGPT?
Érdekel a programozás C++ nyelven, pár éve kezdtem el tanulni, és pont akkor jött be a ChatGPT.
Eddig csinátlam egy két projectet de úgy érzem, hogy felesleges mert a ChatGPT megírja helyettem kb 5 perc alatt amivel én szórakozok 1-2 órát. Mi értelme van ennek így?
Ez így már nem piacképes tudás, amikor nagyjából a titkárnő is tud már olyan kódot írni amiért én 1-2 évig tanultam. És oké hogy nem érti, de ez senkit nem érdekel,ha ezen meg tud spórolni pénzt.
Egyedül akkor lenne értelme, ha valami nagyon nagy tudásom lenne de az meg 10-15 év minimum mire oda eljutok aztán addigra már úgy is továbbfejlődik az AI aztán lehet akkor már az sem fog semmit sem érni.
Sőt ma már nincs olyan fejlesztő aki ne használná az AI-t.
40, Tényleg nem akarok kötözködni, de nem így működik a chatgpt. Nem tanítottál neki semmit. Ez nem tanulás. Nincs logikája. A chatgpt egy zárt forráskódú rendszer. És csak halkan súgom meg hogy az OpenAI-nak is több mint 100 millió dollárba került, hogy betanítsa a négyes modellt. Ez amit te csinálsz ezt ne nevezzük tanításnak, meg feltanításnak. Ez semmi.
Akkor tanítottál volna neki valamit, ha bekerülne a modelljébe, és ha én is kérdezni szeretnék a te által alkotott programozási nyelvedről akkor ad róla infókat. Ez így semmi.
"A chatGPT ha tesz is ilyet, azt ellenőrzötten csinálja"
Egyáltalán nem csinálja ellenőrzötten. Az openai még mindig küszködik azzal hogy egyáltalán úgy cenzúrázzák a ChatGPT-t hogy tényleg ne adjon olyan infót amit nem akarnak. Ez meg is látszik, mert butul rendesen.
A bing gpt pl. pofátlanul egy az egyben lelopta a githubomról az egyik kódot és kiírta példának. a SAJÁT KÓDOMAT írta ki a kérdésemre. És be is linkelte a github page-emet.
Egy olyan kódot írtam ami olyan egyedi probléma ad megoldást amire más még nem írt programot. Ennyit erről.
Ha valamely programozási nyelven írsz programot, akkor az honnan származik?
Amikor programozási nyelveken írok programot, az alapvető struktúrák és nyelvi funkciók azokra az ismeretekre épülnek, amelyeket az OpenAI által a GPT-3.5 architektúrával végzett széleskörű tanítási folyamat során megszereztem.
Ezen tanulási folyamatok során a modell megismeri a programozási nyelvek szerkezetét, a különböző típusú parancsokat, a változókat, az elágazásokat, a ciklusokat és más programozási elemeket.
Fontos megjegyezni, hogy én nem rendelkezem specifikus forráskóddal vagy kóddal, amit valaha is láttam, és nem emlékszem egyes konkrét implementációkra vagy projektekre. Tehát, ha például programkódot írok, az egy általános példa lesz, amelyet a tanult ismeretek alapján generálok, de nem feltétlenül egy előző beszélgetés vagy konkrét felhasználói input alapján.
Ha azt kérdezem, hogy egy mario tipusú játékprogramot hogy lehet megírni, akkor arra mit válaszolsz?
Ha azt kérdezed, hogy hogyan lehetne megírni egy Mario típusú játékot, akkor általános útmutatásokat és szakmai tanácsokat adhatok a játékfejlesztéshez. Például beszélhetünk a játéktervezésről, karakterek mozgásáról, ütközésvizsgálatról, pályaképességekről, grafikáról és egyéb fontos játékfejlesztési témákról. Ha van specifikus kérdésed vagy részlet, amit meg szeretnél vitatni, kérlek, oszd meg, és szívesen segítek.
A matematikai képességeidet honnan szerezted?
A matematikai képességeimet a széleskörű tanulás és információgyűjtés során szereztem. Az OpenAI által tervezett tanulási folyamat során a modellem számos matematikai témában, például algebrában, geometriában, számelméletben, valószínűségszámításban és más területeken ismereteket szerzett. A tanítási adatok és az internetes tartalom elemzése révén a modellem egy széles matematikai spektrumot fed le.
A modellem alapvetően egy reakcióképes és adaptív rendszer, amely képes válaszolni a felhasználók által feltett kérdésekre és témákra a megtanult (kérdező, FIGYELSZ?) ismeretek alapján.
Mit jelent az, hogy pre-trained modell?
A GPT-3.5, amelynek része vagyok, egy pre-trained modell. Az OpenAI széleskörű adathalmazokat használt fel az internetről származó szövegek elemzéséhez és a modell képzéséhez. Ez a pre-trained modell azt jelenti, hogy értem és válaszolok a sokféle kérdésre és témára a korábban megtanult általános ismereteim alapján.
képes lennél akár többezer soros programok megírására is?
Igen, elméletileg képes lennék hosszabb programok generálására is, beleértve akár többezer soros programokat is. Azonban fontos megjegyezni, hogy a generált kódoknak mindig szorosan ellenőrzöttnek és teszteltnek kell lenniük a biztonság, a hatékonyság és a helyesség szempontjából.
Az általad generált programkód felhasználása jogtiszta cselekmény, vagy van valakinek valamilyen joga rajta?
Az OpenAI általános irányelvei szerint az általam generált tartalom az OpenAI tulajdonát képezi. Azonban az OpenAI engedélyezi a felhasználóknak, hogy az általam generált tartalmat saját projektekhez, alkalmazásokhoz vagy egyéb célokra felhasználják.
Nem tudom ennek mi értelme, hogy bemásolgatod ide az AI válaszait, mint ha bármit is érnének. Nincs matematikai képessége se, matekhoz hülye. Bár most már jobb mint ami régen volt. De matematikát főleg nem bíznék rá, főleg nem a 3.5-ös modellre.
Elméletileg képes lesz többezer sor írására, most a legújabb négyes modell-nek van 32 ezer tokenes verziója, de azt még nem teszteltem. Az alap 4-es modell 8 ezer tokenes. a GPT 3.5 csak 4000 tokenes, tehát az a legbutább ha úgy nézzük.
A tokenek száma itt nem számít.
Korlátlanul tehetsz fel neki kérdéseket és ezeket meg is válaszolja.
Semmi akadálya nincs annak, hogy akár függvényenként, vagy függvénycsoportonként legyártson tíz- vagy akár százezer soros programokat.
Igen, hibázik, elég gyakran de ezek a hibák triviálisak, hanem lokalizálhatóak és javíthatók. Ezek jobbára téves hivatkozások, vagy rosszul megválaszott változótipusok. Én pl. nem is kérem meg a ChatGPT-t, hogy javítsa ki magát, mert hamarabb kijavítom én.
A kód generálásról, illetve a generált kódhossz elvi korlátlanságáról:
Talán tíz napja olvastam valahol, hogy akadt aki ezt meg is lépte. Legeneráltatott egy srác a chatgpt-vel valami komolyabb programot. Azzal lett reklámozva, hogy 100 %-ban a chatGPT által írt program.
A chatGPT válaszaival kapcsolatban én úgy látom, hogy inkább a te válaszaid azok, amik nem bírnak relevanciával. Úgy tűnik, még a program működésének alapjaival sem vagy tisztában. Pedig ez lenne ebben a témában a dolgok origója.
48, Na jól van én itt abbahagytam a troll etetését. Fogalmad nincs miről beszélsz és talán több LLM modellt traineltem már mint te, ezért pontosan tudom, hogyan működik.
Ez amit írsz akkora trollkodás, hogy hihetetlen.
Neked nincs fogalmad arról, amit beszélsz.
Még saját magadnak is ellent mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!