33 évesen van értelme a nulláról elkezdeni programozni tanulni és ebben dolgozni majd? Nincs gyerekem és olyan munkát végzek ahol viszonylag sok a szabadidőm
Sose késő szerintem elkezdeni megtanulni valamit. Egy intenzív képzés nem sokat, de egy alapot adhat. Egyetemre már nem mennék, max levelezőre.
Előny ha van affinitásod a matekhoz és a logikai dolgokhoz.
ez nem kor függő, hanem ember függő
apám 50+-osan kezdett neki állni intelligens lakás miatt
"Matek, az összeadás, kivonás. szorzás, osztás. Ennyi."
Giga LOL
tegnap 16:20
Örülök, ha örömet szereztem a hozzászólásommal. Azt elfelejtettem hozzáírni, hogy ezt a 4 műveletet 2-es számrendszerben kell használni. Nem vagyok IT-s szakember, csak valamikor régen tanultam erről, és még rémlik, hogy 4 alapművelet van a programozásban: NEM, ÉS, VAGY, KIZÁRÓ VAGY. Ezek összefűzéséből jön össze a program. Még most is azt mondom, hogy nem kell matekzseninek lenni ehhez. :)
Kedves hakap, téged jól átvertek.
Nincs négy alapművelet, csak kettő van. Minden más ennek a kettőnek a fabrikálása, húzása, nyújtása, toszása, megkerülése vagy sokszorozása.
a programozásban pedig három alapszerkezettel valósítunk meg minden programot. Ezek a szelekció, az iteráció és a szekvencia. Böhm-Jacopini tétel, 1966.
A NEM, ÉS VAGY kapukból a hardver épül fel. A CPU és maga a gép. Ezek hárman a digitális alapáramkörök. A kizáró-vagy nem tartozik ide, az már egy kombinált kapu. Az összeadóban jut szerephez, de ismétlem, ez már nem alapelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!