Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van értelme papíron, vagy...

Van értelme papíron, vagy szövegszerkesztőben programozni?

Figyelt kérdés

Számos helyen nagyon IDE-ket használnak már. A kérdés az, hogy az egyetemen miért kezdik az oktatást papíron és/vagy szövegszerkesztős kódolással?

Meglehet így jobban megtanulja az ember a zárójeleket pl, de biztos, hogy azért kell pontot levonni, mert nem hibátlan szintaktikailag, egy amúgy jó bináris keresés?

#programozás #papíron kódolás
2018. febr. 3. 19:08
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
* nagyon jó IDE-ket használnak.
2018. febr. 3. 19:09
 2/14 anonim válasza:
Ha le is akarod futtatni akkor célszerű erre kitalált programot használni.
2018. febr. 3. 19:14
 3/14 anonim válasza:
Velem nem papíron íratták le. Gépen kellett, mert úgy le is tudtuk futtani amit írtunk
2018. febr. 3. 19:16
 4/14 anonim ***** válasza:
68%

Semmi értelme sincs. Így könnyebb megíratni és osztályozni dolgozatokat.

Hogy a szintaktikai hibákért miért kell pontot levonni, arra még én sem jöttem rá. (Sajnos sok előadó úgy áll a tanításhoz, hogy "ha én szívtam anno ezzel akkor a diákok is hadd szívjanak vele most". Nekem például meg kellett első félévben tanulnom a teljes periódusos táblázatot, mindezt villamosmérnök hallgatóként. Totál értelmetlen volt.)

2018. febr. 3. 19:22
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Melyúk egyetem ez? Senki ne menjen a közelébe!
2018. febr. 3. 20:35
 6/14 anonim ***** válasza:
#4: Pannon Egyetem. Amúgy nem rossz. Bár azt már az első napokban észrevettem, hogy a legtöbb oktatónak akkora arca van, hogy sokszor én szégyelltem magam, mikor pl. a karbantartóval vagy hasonló pozícióban dolgozó emberrel beszéltek.
2018. febr. 3. 20:56
 7/14 anonim ***** válasza:
65%
Elvonatkoztatva egyes tanárok tanítási és számonkérési gyakorlatától, igenis van értelme. Nekem nagyon bevált dolog, hogy amikor valami nagyon tudományos projekten vagyok és sok tervezést igényel valami algoritmus vagy összetettebb adatszerkezet, akkor először pszeudokódokkal fogalmazom meg az egészet egy szövegfájlban vagy noteszben, majd legvégül implementálom. Nem szabad elfelejteni, hogy így mennyivel könnyebb lehet.
2018. febr. 3. 21:51
 8/14 anonim ***** válasza:
23%

"A kérdés az, hogy az egyetemen miért kezdik az oktatást papíron és/vagy szövegszerkesztős kódolással?

Meglehet így jobban megtanulja az ember a zárójeleket pl, de biztos, hogy azért kell pontot levonni, mert nem hibátlan szintaktikailag, egy amúgy jó bináris keresés?"

De szeretem amikor zéró ismerettel bíró nebulók akarják megreformálni a felsőoktatást!

Nem a zárójelek miatt van ez, hanem azért, hogy ha kikerülsz éles környezetbe, akkor ne bőgd el magad, ha eléd tolnak egy fapadosabb, célorientált környezetet, csili-vili, fütyi IDE helyett.

Azt mondjuk nem tudom, hogy egy bináris keresés mitől lenne jó, ha már szintaktikailag sem helyes.

2018. febr. 3. 23:18
 9/14 anonim ***** válasza:

Ez az oktatás minden területén így van - szépen fokozatosan haladnak az egyre bonyolultabb, egyre funkció gazdagabb eszközök felé. Egy bináris keresés meg még annyira alap dolog, hogy nem szükségeltetik hozzá az IDE minden egyes csili-vili funkciója.

A szintaktikai hibamentesség meg gyanítom a feladat része volt. Szép, pontos munkára ösztönöz. Mint a fogalmazásnál a külalak osztályozása.

Igen, fárasztó, gyakran értelmetlen. De nagy a verseny és a gagyi munkát végzőket előbb-utóbb kiszórja a piac.

2018. febr. 3. 23:36
 10/14 anonim ***** válasza:
46%
#8: A gépen a fordító szól a szintaktikai hibákért, van esély kijavítani. De papíron észre se veszed, és pontokat vonnak le érte, lehet, hogy azért nem sikerül a dolgozatod, mert kimaradt valahol egy zárójel. Egy kissé méltánytalannak találom. Olyan, mint szárazon úszni. Csak sajnos nem lehet ezt az oktatóknak mondani.
2018. febr. 4. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!