Van értelme papíron, vagy szövegszerkesztőben programozni?
Számos helyen nagyon IDE-ket használnak már. A kérdés az, hogy az egyetemen miért kezdik az oktatást papíron és/vagy szövegszerkesztős kódolással?
Meglehet így jobban megtanulja az ember a zárójeleket pl, de biztos, hogy azért kell pontot levonni, mert nem hibátlan szintaktikailag, egy amúgy jó bináris keresés?
Semmi értelme sincs. Így könnyebb megíratni és osztályozni dolgozatokat.
Hogy a szintaktikai hibákért miért kell pontot levonni, arra még én sem jöttem rá. (Sajnos sok előadó úgy áll a tanításhoz, hogy "ha én szívtam anno ezzel akkor a diákok is hadd szívjanak vele most". Nekem például meg kellett első félévben tanulnom a teljes periódusos táblázatot, mindezt villamosmérnök hallgatóként. Totál értelmetlen volt.)
"A kérdés az, hogy az egyetemen miért kezdik az oktatást papíron és/vagy szövegszerkesztős kódolással?
Meglehet így jobban megtanulja az ember a zárójeleket pl, de biztos, hogy azért kell pontot levonni, mert nem hibátlan szintaktikailag, egy amúgy jó bináris keresés?"
De szeretem amikor zéró ismerettel bíró nebulók akarják megreformálni a felsőoktatást!
Nem a zárójelek miatt van ez, hanem azért, hogy ha kikerülsz éles környezetbe, akkor ne bőgd el magad, ha eléd tolnak egy fapadosabb, célorientált környezetet, csili-vili, fütyi IDE helyett.
Azt mondjuk nem tudom, hogy egy bináris keresés mitől lenne jó, ha már szintaktikailag sem helyes.
Ez az oktatás minden területén így van - szépen fokozatosan haladnak az egyre bonyolultabb, egyre funkció gazdagabb eszközök felé. Egy bináris keresés meg még annyira alap dolog, hogy nem szükségeltetik hozzá az IDE minden egyes csili-vili funkciója.
A szintaktikai hibamentesség meg gyanítom a feladat része volt. Szép, pontos munkára ösztönöz. Mint a fogalmazásnál a külalak osztályozása.
Igen, fárasztó, gyakran értelmetlen. De nagy a verseny és a gagyi munkát végzőket előbb-utóbb kiszórja a piac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!