Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme önállóan megtanuln...

Van értelme önállóan megtanulnom programozni, ha nem lesz róla papírom?

Figyelt kérdés

Érdekel is a dolog, és mindenhonnan azt hallom, hogy az IT szektorba mindig keresnek embereket. Van bármi értelme nekilátnom, aztán ha már jól megy állásinterjúra jelentkeznem, vagy esélytelen, mert csak azt veszik fel, aki megmutatja a papírt róla? Esetleg az ilyen interjúkon van "teszt feladat", hogy bizonyíthassak?

Ha van, milyen programozási nyelven lenne érdemes megtanulni először?

2019. júl. 7. 19:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha nem cégnél akarsz elhelyezkedni, hanem magad akarsz valamit csinálni, vagy modolni játékoknak, ahol talán felfigyelnek majd rád, akkor igen, de az úgy nagyon keserves és jó szakemberekkel kell felvenned a versenyt. Arról nem is beszélve miből veszel meg egy erős, drága gépet a programozáshoz?
2019. júl. 7. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Nagyon nagyon kevés ember van, akinek olyan képességei meg felfogása van hozzá hogy otthon magától használható piacképes programozó tudás szedjen fel magára. Nem ismerem a szakmai előéleted. De ha teljesen idegen volt eddig az életedben a programozás, akkor nem biztos hogy túl sok értelme lenne.
2019. júl. 7. 20:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem van értelme, de ugyanolyan kemény meló, mint bármi mást megtanulni. Szóval ha elhivatott vagy, akkor hajrá. Pythont ajánlanám első körben.
2019. júl. 7. 20:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha hosszú távon gondolkozol, akkor van értelme. Pár év alatt bele lehet tanulni a szakmába. Én is azt csináltam 15 éven át, papírom nincs róla.

@#1. nem kell a programozáshoz olyan drága gép.

2019. júl. 8. 07:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha sikerül is megtanulni otthon, akkor jelentkezéskor küldj egy két referencia munkát, abból már le tudják szűrni.
2019. júl. 8. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha visszamehetnék az időben 1 évet, elkezdenék netes anyagok alapján Pythont tanulni, nyomnám pár hónapig.

Ha tetszik ÉS jól megy, kipuhatolnám, melyik munka mellett végezhető bootcamp a legjobb. Elsősorban a Java nyelv érdekelne.

Engem nem vonz a weblapkészítés; a Java pedig nagyon menő nyelv és úgy látszik, az is marad majd.

2019. júl. 8. 08:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem javaslom, hogy ne menj tanfolyamra. Ok, referenciamunkával szóba állnak veled, de nem fogod egyedül olyan szinten megtanulni, hogy készíthess egyet.

Az iskolarendszeren kívüli OKJ-t se javaslom.

Bár igazán az egyetemen kívül egyik megoldás se olyan jó.

2019. júl. 8. 08:17
 8/8 anonim ***** válasza:

ha tényleg elhivatott vagy és nem adod fel akkor sem amikor kb kilátástalannak látod a dolgot, hogy csak szívsz és szívsz...

legutóbbi időelcseszésem az volt ilyen téren, hogy kb 100+ órám van és több hónapnyi állásom 1 projekten 1 olyan bug miatt ami nem is miattam volt, hanem a technológia amit használok, az volt bugos

ugyanazokat a köröket futottam, sok-sok-sok-sok utána olvasás, próbálgatás és nem jó nem jó nem jó...

na mások itt adják fel, sőt nem itt...kb a 3. nap

ez a projekt egy saját projekt és ez a technológiai dolog nekem KELL

mellette van főállásom (szintén programozás) és mellékesben HOBBIBÓL játékfejlesztéssel foglalkozom, de ott is van egy elég jól fizető állásom és sorra utasítom vissza a munkákat

ez nem olyan dolog ami csak nekem lehetséges, sőt én még nagyon keveset tudok azokhoz képest akik szintén rengeteg időt öltek ebbe bele

viszont tapasztalatból tudom, ha otthon akarsz sokat tanulni, akkor nagyon fontos, hogy legyen motivációd ami nem a pénz! akarj elérni dolgokat, céljaid legyenek amik felé haladni akarsz!

több olyan emberrel dolgoztam együtt akiknek nem volt szakirányú papírja mégis felelős pozícióban voltak

és amit tapasztalok nálam is, hogy megfelelő referenciákkal nem is kell munkát keresned, hanem inkább fordítva, vissza kell utasítanod és válogatnod kell közöttük

de ez a szint alaphangon 3-5 év tanulás, vagy 10

én 14 évesen kezdtem programozással foglalkozni, 12 éve

nagyjából 3 éve fixen vannak jobbnál jobb lehetőségeim, korábban meg 1-3 havonta volt 1-1 jó

2019. júl. 8. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!