Miért van ennyi rossz könyv Magyarországon a programozás témaköréről?
Rettenetesen vannak megírva, semmiféle segítséget nem nyújtanak a kezdő programozóknak, akik azért vásárolnák meg az adott könyvet, hogy kezdőként elindulhassanak egy úton.
Ilyen Reiter istván könyve, ami borzalmasan száraz, és a magyarázatok kevesek, sokszor érthetetlenek, ráadásúl a könyv össze vissza tárgyal sok dolgot, meg sem mutat egy adott témát, de máris használja azt egy példaprogramban(pl: if-else, metódusok, függvények).
A másik ilyen könyv konc balázska könyve, ami szintén egy trágya. Ott a magyarázatok megvannak, de szintén érthetetlenek, és a példaprogramok nincsennek felvezetve, egyből oda ugrunk, ahol a kedves írónak jó.
Ezeknél a könyveknél NEM az a lényeg, hogy az író jól érezze magát közben, vagy hogy bebizonyítsa a könyvével a kollégáinak, hogy ő mekkora ász. Az a cél, hogy a nullától elindúlva, egy értékes és hasznos magyarázatokkal telitűzdelt, érthető példaprogramokkal tárgyalt könyvet hozzon létre, melyből lehet tanúlni. Lehet, hogy neki nem esik jól 4 oldalon át magyarázni az if-else párost, vagy a COnsole.ReadKey() metódust... De a könyv nem róla szól. Ha 10 szer kell leírni ugyanazt, hát az szól a tanításról. Csak úgy átmenni rajta, hogy "na haladjunk" az semmiképpen sem lesz könnyen tanulható.
Remélem lesz olyan ember, aki belátja, hogy hogy kell tanítani, és nem csak a kódokat két szavas magyarázatokkal "letudni", és remélem olyan kiadó is akad majd, aki megérti, hogy 230 oldalból NEM lehet megtanulni programozni. Ha annyit elérek, hogy ezt valaki elolvassa, és fel is fogja, aki a jövőben könyvet készül írni ilyen témakörben, már megérte.
Véleményeteket szívesen fogadom. Szép napot kívánok!
Nem erről van szó. Vannak jó, vannak jobb könyvek. De pont a kiadói nyomás miatt, nincsennek olyan könyvek, amelyek végigvezetnének valóban tudással vegyítve egy úton. Mindegy miről beszélünk. Nézd meg fehér krisztián könyveit. Hát egytől egyig borzalom az összes. Android studioval végre meg lehetne tanulni programozni, hiánykönyv a piacon, erre kiadnak valami 180 oldalas viccet... Amiben van 5 program androidra kb... Hát köszönöm, az van a neten is, minek erre könyv? Pont ilyesmiről beszélek.
És még valami: A nekem nem felelt meg nem igaz, mert jó sokaknak nem feleltek meg kezdőként ezek a könyvek. Nem egyedül vagyok, de próbálsz a saját világodban elhelyezni mindenkit. Remélem, évekkel később majd felfogod, amiről ez szólt.
Ti nem vagytok emgérteni, hogy elég sokan vagyunk, akiknek meg más a véleményük. Alekezelést te indítottad el. Én csak folytattam. Igen, én azt várom, hogy majd valaki belelöki a fejembe a tudást én ezt mondtam így van. Igazad van! Most jöttem rá :D
Na hello:D
Na végre xD
Sok volt belőled meg a baromságaidból.
"Ti nem vagytok emgérteni, hogy elég sokan vagyunk, akiknek meg más a véleményük."
Most mondjam azt, hogy ti vagytok az elenyésző kisebbség, és nem számítotok? Ha egy könyvvel elégedett az olvasók 80%-a, meg tudja belőle tanulni amit akart, akkor az a könyv elérte a célját. Az, hogy van az a maradék 20% akinek nem jött be a könyv.. hát üdv a való világban, ahol semmi sem tökéletes, és csak az "elég jó" létezik. Itt most te vagy abban a fájdalmas 20%-ban aki nem érti hogy lehet ilyen rossz egy könyv. De arról nem a könyv tehet, hogy te abban a 20%-ban vagy, nevezzük alsó 20%-nak? Az mind te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!