Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért van ennyi rossz könyv...

Miért van ennyi rossz könyv Magyarországon a programozás témaköréről?

Figyelt kérdés

Rettenetesen vannak megírva, semmiféle segítséget nem nyújtanak a kezdő programozóknak, akik azért vásárolnák meg az adott könyvet, hogy kezdőként elindulhassanak egy úton.

Ilyen Reiter istván könyve, ami borzalmasan száraz, és a magyarázatok kevesek, sokszor érthetetlenek, ráadásúl a könyv össze vissza tárgyal sok dolgot, meg sem mutat egy adott témát, de máris használja azt egy példaprogramban(pl: if-else, metódusok, függvények).

A másik ilyen könyv konc balázska könyve, ami szintén egy trágya. Ott a magyarázatok megvannak, de szintén érthetetlenek, és a példaprogramok nincsennek felvezetve, egyből oda ugrunk, ahol a kedves írónak jó.

Ezeknél a könyveknél NEM az a lényeg, hogy az író jól érezze magát közben, vagy hogy bebizonyítsa a könyvével a kollégáinak, hogy ő mekkora ász. Az a cél, hogy a nullától elindúlva, egy értékes és hasznos magyarázatokkal telitűzdelt, érthető példaprogramokkal tárgyalt könyvet hozzon létre, melyből lehet tanúlni. Lehet, hogy neki nem esik jól 4 oldalon át magyarázni az if-else párost, vagy a COnsole.ReadKey() metódust... De a könyv nem róla szól. Ha 10 szer kell leírni ugyanazt, hát az szól a tanításról. Csak úgy átmenni rajta, hogy "na haladjunk" az semmiképpen sem lesz könnyen tanulható.

Remélem lesz olyan ember, aki belátja, hogy hogy kell tanítani, és nem csak a kódokat két szavas magyarázatokkal "letudni", és remélem olyan kiadó is akad majd, aki megérti, hogy 230 oldalból NEM lehet megtanulni programozni. Ha annyit elérek, hogy ezt valaki elolvassa, és fel is fogja, aki a jövőben könyvet készül írni ilyen témakörben, már megérte.

Véleményeteket szívesen fogadom. Szép napot kívánok!

2020. aug. 31. 13:04
 111/133 anonim ***** válasza:

Ha leírtál volna bármit is több oldallal ezelőtt, akkor most nem tartanánk a 11. oldalnál. De tudod mit? Nézzük végig:

2-essel, 3-assal, 5-össel, és 8-assal egyetértek.

Úgy látom azonban, hogy sokaknál nem ment át a kérdés, az üzenet. Példáúl 6-osnál..

Akkor 6-osnak:

Az olvasó, ha adnak neki egy kínai könyvet, olvashatja 5 évig is, nem fogja megérteni. A programozás is ilyen. Nézheted te napestig a kódot, attól még önmagadtól, ha nincsen mellette segítség, nem fogod megérteni.

"De ahhoz, hogy el tudj indulni 230 oldal elég kell, hogy legyen. Persze csak akkor, ha nem szófosással van tele"

Hát ebben sincs igazad. Egyrészt ennyi oldal pl egy c#-hoz biztosan nem elég, mert sokkal nagyobb tananyagot ölel fel, és látható, hogy fontos magyarűzatok, a megértést segítő példák maradnak el.

Nem 10 szer kell leírni ugyanazt, hanem 10 féleképpen kell elmondnai ugyanazt. Jah, hogy ez megterhelő és unalmas? Pedig ez lenne a kulcs, a valódi tanításhoz, egy valóban jó könyvhöz.

Régen a könyvek nem várták el, hogy 30 másik helyről nézzünk még plusszba információkat. Sajnos, ma sok könyv veszi ezt alapul.

Egy másik példa:

Az orosz oktatássla is ez a baj. Rengeteg orosz oktató könyv van, mind csak egyre nem veszi a fáradtságot: Megtanítani olvasni oroszul. Márpedig ha egy könyv legyen az 40 témán s 500 leckén át tartó, mit sem ér, ha már elolvasni sem lehet.

Remélem, ez is eljut az illetékesekhez. Ha csak egy értelmes webfejlesztő, vagy c#,m vagy java (tökmindegy) könyv kerül ki, már megérte.

-------------------------------

Rossz mert nem elég szájbarágós. Nincs konkrétum.

===============================

Másképpen gondolkodunk ezekszerint.

Már felhoztam egy példát, amin mindenki átsiklott: A kínai könyvet példáúl.

Hiába írta valaki, hogy "addig olvasod a fejezetet amig nem érted meg".

Ha számomra érthetetlen a nyelvezet. Már szerencsére tudom az alapokat. A google kb a mindennapok része. De nekem hatalmas segítség lett volna régen egy nem száraz, olyan tananyag, ahol lépésről lépésre, nem kihagyva dolgokat, és igenis szájbarágosan magyarázzák el a dolgokat.

Sajnálatos, hogy egy könyvben, ami arról kéne szólnia, hogy tanít, ilyen fontos dolgok maradnak el. Nem támpontokat kérnék, hanem oktatást.

14-es... Nem értitek sajnos a mondataimat. Nem arról van szó, hogy ugyanaz.

Arról van szó, hogy egy jelrendszert meg kell érteni ahhoz, hogy tovább lehessen menni a könyvben, az anyagban.

Ha nem tudom értelmezni(Mert nem értem meg), elolvashatom a fejezetet tízszer is, ha ugyanazt írja, a legkevesebb eséllyel fogom azt megérteni csak azért, mert elolvastam még háromszor.

Ez nem történelem, amit ha ötször elolvasol, akkor kívülről fújod.

Nem, reiter istván könyve nincs jól megírva. Aki olvasta, aki valóban kezdőként akart tanulni belőle, ő sok dologban eklakadt, illetve nem értett meg dolgokat. Veletek hasztalan beszélni, mert nem fogjátok fel mit mondok. Azért hoztam fel a kínai példát, mert ha egy jelrendszert nem ismersz, nem érted majd meg. Mindegy, hogy kinai, vagy matek, vagy fizika, vagy programozás, a lényeg, hogy meg kell érteni.

Persze a hello world appal kezd. Jaj de jó. Sok könyv azzal kezd. Attól még nem egy jó könyv.

"Pontosan. Ehhez veszel olyan tankönyveket, szakkönyveket, amik az alapoktól kezdik el, esetleg elmész magántanárhoz és tanulod a kínai jeleket, hogy utána elővehesd a könyvet és elkezdhesd olvasni."

Tényleg? Egy könyvet mondj, ami az alap dolgokkal úgy ismertet meg, hogy nem kell még 400 helyre elmásznom. Még mindig nincs igazatok :)

--------------------------------------------------------------------------------

Nincs konkrétum, kezdődik az "úgyisnekemvanigazam".

================================================================================

"Ha a fizikát tanulod akkor is 400 helyre elkell másznod, mert 1 könyvből nem fogod megtanulni, ahogy a matekot sem fogod, mert nincs egyetlen egy olyan könyv se, amely lefed mindent"

Jah értem. De érdekes, régen akik fizikát tanultak példáúl, mondjuk úgy 1950-ben, ők biza abból a könyvből tanúltak, ami volt. Nem volt net. Az jobban volt megírva? VAgy változott a tégla leesési sebessége?:D

Ugyanmár.

Valaki meg belinkelt pár hülyeséget a google-ről, holott nem linkekről beszéltem:D

Elképesztő a tudatlanság és az, hogy ilyen szinten nem tudnak értelmezni egy kérdést. Mindenki a saját hülyeségét csinálja. Könyvekről beszéltem, nem másról. Nem kell linkeket kimásolgatni mert smemi értelme. Könyvet mutass, ami az alapokat megmutatja. Nehéz, tudom. Helyette van más. Csak az nem tartozik ide.

Mellébeszélés. Nincs konkrétum.

Valószínüleg te nem olvastál bele kezdőként. Én azzal kezdtem, és igenis érthetetlen. Tudom, te neked nem volt az, minden elsőre egyértelmű volt, most mi mást is mondhatnál.

Rossz mert nem elég szájbarágós, "bezzegnekem". Nincs konkrétum.

Tudom. És neked más nem kell. Még szerencse, hogy az emberek nem egyformák.

Én is megtanultam valahogy, mindenféle előképzettség nélkül: De ha a világon az lett volna az egyetlen könyv, biztosan elmegy a kedvem tőle. Olyan dolgokra nem figyel, amit neked le sem fogok írni, hiszen direkt valami ökörséget írsz majd rá.

így lezárom ezt a dolgot, mert felesleges tovább beszélni erről. Nem véletlen az azonban, hogy nem egy könyvből tanuljuk meg a programozást. Szomorú.

Nincs konkrétum. Vallomás, hogy le sem fogsz írni konkrétumot. Első "lezárás".

Nem a fejlődésről van szó. Ebben a pillanatban is új, és újabb függvények jönnek létre, optimalizálják a nyelveket, vagy egyszerűen csak használhatóbbá, még több funkcionalitást magában foglaló eszközökké léptetnek elő egy-egy fejlesztőeszközt(pl: VS).

Én ezt értem. De itt arról van szó, hogy létre kellene hozni egy 800 oldalas könyvet, ami magyar és nem átfordítás, ami az alapoktól kezdve mindent elmagyaráz, egy programozási nyelven keresztűl. És ha már a c# példáúl, akkor egy kezdő könyv ne tekintgessen ki a C++ al való külömbségekre, mert az az a pont, aminek majd utána nézel. A lényeget, a fontosat magyarázza el, de úgy, hogy körbejárja többször is, többféle szempontból.

Rossz mert nem elég szájbarágos. Nincs konkrétum.

Elég vaskosnak táűnik. Nyílván, most ezt nem fogom elolvasni, de elmentettem, és később megnézem.

Ez semmi

" Bizonyos fogalmakat nem magyaráz meg azonnal, csak belengeti, hogy ezek léteznek, hogy fókuszálhasson arra, amit az adott szegmensben át akar adni."

De az adott szegmens sokszor pont emiatt válik túl hosszúvá, és bizonyos fokon érthetetlenné. Erről beszéltem: Igenis kell felvezető, igenis kell alapozás, ami mégcsak 90 oldalban is kevés lenne. Kell 300 oldal arra, hogy elmondja, mi a fene az a programozás. Részletesen, több szempontból áttekintve ugyanazt. De ezt hiába várnám el.

"A Reiter könyv szerintem is igen nagy falat.

Egy C# fejlesztő ismerősöm javaslata alapján kezdtem ebből tanulni. A második feléig már el se jutottam. Annyira nyögvenyelős volt, hogy nem is igazán motivált... Napi 1 órát ha foglalkoztam vele munka után.

Viszont nekem Reiter és Koncz könyve együtt már segített és addigra a szintemhez képest egész működőképes WinForms programokat gyártottam."

Na erre az a válaszom, hogy neked nem a kettő együtt segített, hanem kezdőből átléptél egy szintet, és egyszercsak elkezdett kitisztúlni. De addig sokat és sokféleképpen szívtak a kezdők. Egyébként erre adtam zöld pipát :)

35-össel helyre közel egyetértek.

"Ez ugyanaz, mint amikor középiskolában a tanár bejön, végigírja a táblát 45 percen keresztül és kimegy. És közben olyan kifejezésekkel dobálózik, mint "egész együtthatós polinom" - mindezt olyan gyereknek, akik most látnak először egyenletet. Ezek az könyvek ugyanilyenek."

Ebben akkor lenne igazad, ha a kettő teljesen egyforma dolog lenne.

De a tanároknak van egyfajta időlimitjük, így nem várható el pl egy középiskolai órán, hogy a törtekkel kezdje az órát, ha a másodfoku egyenlet a téma.. Ott kevés az idő. De egy könyvet megírni lehet 2 hónap alatt, és 5 év alatt is.

Elolvasni emg aztán végképp van idő. Tehát a kifejtés ebben az esetben egy jogos kérelem lenne.

Nincs konkrétum.

Dehogy vagyok eltévedve. Igen szomorú, hogy nem lehet könyvből megtanulni.

Azért vannak elméletileg a könyvek. Küülönben minek? Délutáni olvasnivalónak? Ugyanmár.

Mellébeszélés. Nincs konkrétum

Focis könyv az nem egyenlő azzal, amiről beszélgetünk. Ugyanis ha valaki eleget rugja a labdát, akkor is megtanúl focizni, ha sneki sem segít neki. A programozás nem ilyen. Bámulhatod a fejlesztő eszközt órákig, magadtól nem jössz rá milyen metódusokat kell írnod.

a könyv a fő tananyag lenne... Régen legalábbis így volt. De sebaj, védjétek csak reiter urat, biztos rokonok vagytok :DD

Akkor is szar könyvet írt, amivel megnehezítette sok ember kezdését a programozásban. Nyaljatok neki tovább

Mellébeszélés, saját inkompetencia általánosítása. Nincs konkrétum.

Én arról beszélek, egyben próbálom megérteni az álláspontodat, de valójában az a lényeg, hogy nincs olyan könyv, ami valódi alapozást nyújtana. Mindegyik a "szórakoztató programozást" tanítja. Kicsit előrébb kellene kezdeni.

És ha már programozást oktatunk, ahogy már sokszor említettem, több példával, ugyanazt pedig sok féleképpen kellene bemutatni. Egy példa a törteknél sem lenne elegendő matek órán, aztán uccu neki a másodfokú egyenletnek.. Ez nem így működik.

Azért nem mondok példát, mert tudom, hogy azt is szépen kifordítanátok. Tudnék nem egy példát felsorolni... Nem fogok. Örülök ha ti megértettétek az egészet elsőre.

Második vallomás. Nincs konkrétum.

Egyetértek azokkal, akik azt írják, kezdetben nehéz volt. Mi sem vagyunk totál sötétek, tudjuk, hogyan kell tanulni. De akinek még előismerete sincs, annak igeni rosszul megfogalmazott a reiter féle adaptáció.

Nincs konkrétum.

De ezt kérdezem már lassan napok óta, hogy HONNAN. Amikor nem igazán van. Sőt, nehéz keresni. 200 oldalas magyar "csudakönyvek" jelennek meg nyakra főre de mi a francnak? Egyet kéne megírni A-tól Z-ig, és akkor kész. Lenne kereslet rá. Csak már nem bíznak az emberek ebben sem.

Jah és egy kiadónak mért érné meg, aki nem ért hozzá kiadni egy 1800 oldalas könyvet, amikor valaki jön, és "megírja" "ugyanazt" 240 oldalon.

2020. szept. 7. 23:00
 112/133 anonim ***** válasza:

Part 2, verdict:

"Középiskola informatika óra. :)"

Jah hát persze. Akkor dobjuk ki a kukába a könyveket, vagy védjük a fákat, együnk könyvet alapon pusztítsuk el az összes programozási moslékot. Mert akkor minek..

Ti próbáljátok oldalak óta meggyőzni a népet...

Amúgy tudom, hogy kell tanulni, ezt már leírtam. A kérdés, és az okkifejtés MÁSRÓL szólt, mint arról, hogyan is kéne tanulni. A könyvekről beszéltem. Igenis lehetne jó könyvet írni, én NEM fogadom el, hogy ez a helyzet.

Ti igen. Ez a különbség

Személyes álláspont ("én NEM fogadom el") érveléslogikai állításnak való beállítása (érvelési hiba). Mellébeszélés. Nincs konkrétum.

Persze hogy ajánlják oktatás mellé... Azt én is ajánlanám. Úgy könnyebb.

Nem, nem nekem van igazam, hanem azoknak, akik azt mondják, hogy valódi kezdőként, igenis nehéz abból tanulni. Sajnálom, te valószínüleg ezeket a könyveket kezdőként elkerülted. Szerintem a világon másoknak is lehet jó véleménye, nem csupán néked.

Nem a büdös belerakni melót. Ötödjére írom le, tudom, hogyan kell tanulni. De a könyveket, főleg a reiter féle hozzáállású könyveket, igenis jobban meg lehetne írni.

Szóval nem, még mindig nincsen igazad. És most már menjél aludni:D

Rossz mert nem elég szájbarágós. Második "lezárás". Nincs konkrétum.

Nem én tanulok... Túl vagyok egy pár dolgon. Már megfelel a reiter könyv is.

a kérdés nem erről szól, még mindig. Hanem arról, hogy igenis lehetne másképpen megírni egy könyvet. Jelenleg szerintem nincsen olyan könyv a piacon, ami egyedül képes lenne végigvezetni a programozás rögös útján. Nem egy mindenre jó csodalámpát keresek.. Hanem egy könyvet, amit ha elolvas az ember 500 kérdés helyett csak 5 marad neki. Van kérdése persze.. De nem mindegy mennyi.

Nem erről van szó. Vannak jó, vannak jobb könyvek. De pont a kiadói nyomás miatt, nincsennek olyan könyvek, amelyek végigvezetnének valóban tudással vegyítve egy úton. Mindegy miről beszélünk. Nézd meg fehér krisztián könyveit. Hát egytől egyig borzalom az összes. Android studioval végre meg lehetne tanulni programozni, hiánykönyv a piacon, erre kiadnak valami 180 oldalas viccet... Amiben van 5 program androidra kb... Hát köszönöm, az van a neten is, minek erre könyv? Pont ilyesmiről beszélek.

És még valami: A nekem nem felelt meg nem igaz, mert jó sokaknak nem feleltek meg kezdőként ezek a könyvek. Nem egyedül vagyok, de próbálsz a saját világodban elhelyezni mindenkit. Remélem, évekkel később majd felfogod, amiről ez szólt.

Ti nem vagytok emgérteni, hogy elég sokan vagyunk, akiknek meg más a véleményük. Alekezelést te indítottad el. Én csak folytattam. Igen, én azt várom, hogy majd valaki belelöki a fejembe a tudást én ezt mondtam így van. Igazad van! Most jöttem rá :D

Na hello:D

Mellébeszélés. Nincs konkrétum. Harmadik "lezárás".

Így van, igazad van, na szervusz! :D

Ez semmi. Negyedik "lezárás".

Na végre xD

Sok volt belőled meg a baromságaidból.

Ez semmi. Ötödik "lezárás".

Igazatok van :D

Most már leállhattok. Ugysem értetek smemit sem amiről eddig beszéltem: Felesleges minden szó hozzátok.

Na jó éjszakát!:)

Ez semmi. Hatodik "lezárás".

Egyszer úgyis elfáradtok :)

Akkor aztán a sok baromságnak vége lesz.

Ez semmi.

Még nyomjátok csak. Még egy kicsit :D

NEm veszitek észre, hogy önmagatok járatjátok le? Miféle világnézet?

MAikor ti nem értitek meg az emberek gondolkodásmódját. Idejöttök cseszegetni a másikat, és hazug százalékokkal próbáljátok a mendemondátokat alátámasztani. Komolyan, erre mit lehet írni? Hagyom rátok, egyszer úgyis abbahagyjátok.

Ez semmi. Hetedik "lezárás".

Már nem tűnt fel, hogy oldalak óta nem veszlek komolyan titeket? nem érdemes. Veletek nem lehet vitázni: Mindig "nektek lesz igazatok".

Felesleges, ez egy berögzött álláspont ami a tiétek, semmilyen észérvvel titeket meggyőzni nem lehet. Vergődjetek csak: Engem nem érdekel.

Ez semmi. Nyolcadik "lezárás".

Igen a vita jó dolog azokkal, akik megértik a másikat is. Oldalakon át próbálkoztam: Feladtam. Úgyis mondhatjuk, nyertetek. Most már akkor le lehet zárni szerintem :D

Ez semmi. Kilencedik "lezárás".

Oké. Most már lezárhatjuk. Hello. Jó éjt.

Ez semmi. Tizedik "lezárás".

Már oldalakkal ezelőtt lezártam: Nem vettem nagyon tudomást rólatok. Aki csak szídni tud, aki a másikat nem hallgatja meg, az előbb utobb értelmes vitapartner nélkül marad. Ezt el lehet játszani a kocsmában: Ahol egymást túlordibálva lehet minél meggyőzőbbnek látszani, de itt ez szerintem felesleges. Törődjetek bele, hogy sokaknak más a véleményük. Tudom: Ez nektek nem fog menni. Na majd egyszer talán.

Mellébeszélés, "úgyisnekemvanigazam". Tizenegyedik "lezárás".

Hogy miért nem: Leírtam már előző hozzászólásaimban. Tudod: Értelmezni kellene, és belátnád, miért nem nyitok már "vitát".

Mellébeszélés, nemlétező konkrétumra hivatkozás.

Ha te azt olvastad, úgy legyen! :D

Ez semmi.

Így van. Én nem tudom, hogyan "működnek" a könyvek. Most vége lehet akkor, győztél :D

A te világodban legalábbis mindenképpen.

Ez semmi. Tizenkettedik "lezárás".

gen, nyílván ezek az adatok is valósak :)

IGAZAD van ! :)

Szervusz.

Ez semmi. Tizenharmadik "lezárás".

Így van. Még mindig neked van igazad. Oldalakon át :)

Ez semmi.

Így van, nyomjad még. Látod, ezért se felelek neked smemire, mert a vége, úgyis ez lesz. Leírtam több oldallal ezelőtt :)

Persze: Értelmezni tudni kell, dehát aki a másikat nem érti meg, mit várhatunk ugye :D

Mellébeszélés, "úgyisnekemvanigazam". Nemlétező konkrétumra hivatkozás.

Az egyetlen kérés/kérdés amit feléd irányítottak a válaszolók, hogy írj valamilyen konkrétumot, ám az összes hozzászólásod alatt egyetlen egy sem hangzott el, sőt, két alkalommal is világossá tetted, hogy nem is áll szándékodban konkrétumot írni, minekután szintén két alkalommal hivatkoztál arra, hogy te már egyszer leírtad. Ez értelemszerűen nem igaz. Hovatovább, a beszélgetést tizenhárom alkalommal "zártad le". Mindebből világos, hogy amit mondasz az se nem konzisztens, se nem konstruktív, és több ponton nyilvánvalóvá válik, hogy helyenként nemes egyszerűséggel hazudsz a saját kényelmed érdekében (nekünk, magadnak, édesmindegy).

Szóval jah, felejtsd csak el szépen, hogy te bármit is hozzá tettél volna a beszélgetéshez és/vagy hogy valaha is igazad volt.

2020. szept. 7. 23:07
 113/133 A kérdező kommentje:

Te atyavilág... Én most látom csak.. Neked ez tényleg fontos. Te kényszeres vagy :D

Ennyi mindent kikeresni, csak azért, hogy bizonyítsd az igazad, szép munka.

Tényleg, nem akarok neked korai betegségeket, ezért kijelentem ország világ előtt: Igazad van.

Semmi emoji. Jó? Tehát akkor most már tudjuk.

Atyavilág... Képes volt kimásolni.... Inkább engedek.

De amúgy még egy megjegyzés a végére: Nem írtam konkrétumot, mert tudtam mi lesz a vége, az, amit le is írtál pár oldallal ezelőtt, hogy jajj dejúú a reiuter könyv...

De mondom, ezt nem hiszem el, hogy ez neked ennyire fontos. Amúgy is lassan itt a KArácsony, legyen ez is egy jó cselekedetem az évben: Győztél! :-)

2020. szept. 8. 02:08
 114/133 anonim ***** válasza:

"Nem írtam konkrétumot, mert tudtam mi lesz a vége"

LOL, hát ez a vitatechnikák csúcsa gyerekek. Nem írom le az érveiment, mert a végén még megcáfolnátok őket, így legalább a fejemben én lehetek a győztes.

Ahogy a mondás tartja: hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert. :D

2020. szept. 10. 19:00
 115/133 A kérdező kommentje:

Neked nem írom le, mert a te személyíségedről tudom miként reagál. Ahogyan reagált is :)

Dehogy dehogy. Te nyertél :-)

2020. szept. 10. 20:12
 116/133 anonim ***** válasza:
Senkinek se írtad le.
2020. szept. 10. 21:50
 117/133 anonim ***** válasza:
#115 Még mindig nem érted látom. Ha írsz bármi konkrétat, akkor van esélyed labdába rúgni. Ha nem, akkor a pályán sem vagy, csak üvöltözöl a lelátó széléről, hogy nyertél, azok akik pedig ténylegesen hozzátettek valamit a témához mosolyognak magukban, hogy "hát persze, matchboxot azt nyertél". EZ nem személyiség kérdése, egy vitában nem létezik személyiség. Érvek vannak. Te egyet sem vonultattál fel, szóval te részese vagy a vitának amit saját bevallásod szerint megnyertél. Az elébb szépen levezettem, hogy pontosan mennyire nem írtál az ég világon semmi konkrétumot az összes kommenteden keresztül, szóval ez a vergődés amit itt leművelsz csak a saját szerencsétlenségednek állít szobrot, másnak nem nagyon. De mondtam már egyszer, mondom még egyszer: táncolj majom.
2020. szept. 11. 00:07
 118/133 anonim ***** válasza:
"Te egyet sem vonultattál fel, szóval te részese [sem] vagy a vitának amit saját bevallásod szerint megnyertél."
2020. szept. 11. 00:08
 119/133 A kérdező kommentje:

Most is leírom, tudom, neked nehezedre esik a másik megértése: Nyertél :)

Nem vitázom, a fent említett okok miatt :))

2020. szept. 11. 03:14
 120/133 anonim ***** válasza:
Ajjaj, hát mit lett azzal, hogy a "Véleményeteket szívesen fogadom?" Csak nem füllentettél? :D
2020. szept. 11. 03:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!