Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért van ennyi rossz könyv...

Miért van ennyi rossz könyv Magyarországon a programozás témaköréről?

Figyelt kérdés

Rettenetesen vannak megírva, semmiféle segítséget nem nyújtanak a kezdő programozóknak, akik azért vásárolnák meg az adott könyvet, hogy kezdőként elindulhassanak egy úton.

Ilyen Reiter istván könyve, ami borzalmasan száraz, és a magyarázatok kevesek, sokszor érthetetlenek, ráadásúl a könyv össze vissza tárgyal sok dolgot, meg sem mutat egy adott témát, de máris használja azt egy példaprogramban(pl: if-else, metódusok, függvények).

A másik ilyen könyv konc balázska könyve, ami szintén egy trágya. Ott a magyarázatok megvannak, de szintén érthetetlenek, és a példaprogramok nincsennek felvezetve, egyből oda ugrunk, ahol a kedves írónak jó.

Ezeknél a könyveknél NEM az a lényeg, hogy az író jól érezze magát közben, vagy hogy bebizonyítsa a könyvével a kollégáinak, hogy ő mekkora ász. Az a cél, hogy a nullától elindúlva, egy értékes és hasznos magyarázatokkal telitűzdelt, érthető példaprogramokkal tárgyalt könyvet hozzon létre, melyből lehet tanúlni. Lehet, hogy neki nem esik jól 4 oldalon át magyarázni az if-else párost, vagy a COnsole.ReadKey() metódust... De a könyv nem róla szól. Ha 10 szer kell leírni ugyanazt, hát az szól a tanításról. Csak úgy átmenni rajta, hogy "na haladjunk" az semmiképpen sem lesz könnyen tanulható.

Remélem lesz olyan ember, aki belátja, hogy hogy kell tanítani, és nem csak a kódokat két szavas magyarázatokkal "letudni", és remélem olyan kiadó is akad majd, aki megérti, hogy 230 oldalból NEM lehet megtanulni programozni. Ha annyit elérek, hogy ezt valaki elolvassa, és fel is fogja, aki a jövőben könyvet készül írni ilyen témakörben, már megérte.

Véleményeteket szívesen fogadom. Szép napot kívánok!

2020. aug. 31. 13:04
 91/133 A kérdező kommentje:
Igen a vita jó dolog azokkal, akik megértik a másikat is. Oldalakon át próbálkoztam: Feladtam. Úgyis mondhatjuk, nyertetek. Most már akkor le lehet zárni szerintem :D
2020. szept. 3. 22:00
 92/133 anonim ***** válasza:
Nem próbálkoztál. Én kértelek oldalakkal ezelőtt, hogy írd le, amit előzőleg is mondtam. Azóta sem szóltam hozzá, hanem várok, hogy végre példát mondj, de úgy látszik ez nem fog bekövetkezni. Most akkor mit tehetnék? A probléma ezek szerint nálad van.
2020. szept. 3. 22:02
 93/133 anonim ***** válasza:

Ez nem győzelem-vereség kérdése.

Tudomásul kellene venni, hogy pusztán egy könyv elolvasásával/bemagolásával senki nem válik programozóvá. Az elmélet nem elég. Ahogyan úszás, foci, karate, stb esetében, úgy a programozásnál is fontos a gyakorlás. A gyakorlást nem helyettesíti semmilyen könyv!

Előbb lesz programozó abból, aki soha nem olvasta a "könyvet", de odaül a gép elé és megpróbálja csinálni, rájönni a mit-miért-hogyanokra.

Aztán, mikor eljut egy bizonyos szintre, majd kézbe fogja venni a "könyvet" is...

2020. szept. 3. 22:25
 94/133 A kérdező kommentje:
Oké. Most már lezárhatjuk. Hello. Jó éjt.
2020. szept. 3. 22:42
 95/133 anonim ***** válasza:

Aszondja "semmilyen észérvvel titeket meggyőzni nem lehet"

Közben meg telesírsz 10 oldalt és nem írsz egy darab érvet se, nem válaszolsz egyetlen kérdésre se :D

"Vergődjetek csak: Engem nem érdekel."

És ezt már nyolcadjára írod ide, annyira nem érdekel. Tizedennyi energiát fektetnél a tanulásba, már a Káma Szútrából is megtanultál volna programozni.

2020. szept. 3. 23:20
 96/133 anonim ***** válasza:

Oh de jó példát hoztál utolsó! Olyan jót, mint az olasz tészta!

Ahogy a szexet sem lehet megtanulni könyvből, úgy a programozást sem. A könyv maximum rásegít, ha új "technikákat" akarsz megismerni. Ahogy a káma szútra is "új pózokat" ad, amiket esetleg magadtól nem fedeznél fel. Na és én itt zártam le. :D

2020. szept. 3. 23:39
 97/133 A kérdező kommentje:
Már oldalakkal ezelőtt lezártam: Nem vettem nagyon tudomást rólatok. Aki csak szídni tud, aki a másikat nem hallgatja meg, az előbb utobb értelmes vitapartner nélkül marad. Ezt el lehet játszani a kocsmában: Ahol egymást túlordibálva lehet minél meggyőzőbbnek látszani, de itt ez szerintem felesleges. Törődjetek bele, hogy sokaknak más a véleményük. Tudom: Ez nektek nem fog menni. Na majd egyszer talán.
2020. szept. 4. 12:15
 98/133 anonim ***** válasza:
Ahhoz értelmes vitapartner legyél először érvelned kellene. Ez még mindig nem sikerült.
2020. szept. 4. 15:06
 99/133 A kérdező kommentje:
Hogy miért nem: Leírtam már előző hozzászólásaimban. Tudod: Értelmezni kellene, és belátnád, miért nem nyitok már "vitát".
2020. szept. 4. 15:35
 100/133 anonim ***** válasza:
Persze leírtad: azért, mert nincsenek érveid.
2020. szept. 4. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!