Miért van ennyi rossz könyv Magyarországon a programozás témaköréről?
Rettenetesen vannak megírva, semmiféle segítséget nem nyújtanak a kezdő programozóknak, akik azért vásárolnák meg az adott könyvet, hogy kezdőként elindulhassanak egy úton.
Ilyen Reiter istván könyve, ami borzalmasan száraz, és a magyarázatok kevesek, sokszor érthetetlenek, ráadásúl a könyv össze vissza tárgyal sok dolgot, meg sem mutat egy adott témát, de máris használja azt egy példaprogramban(pl: if-else, metódusok, függvények).
A másik ilyen könyv konc balázska könyve, ami szintén egy trágya. Ott a magyarázatok megvannak, de szintén érthetetlenek, és a példaprogramok nincsennek felvezetve, egyből oda ugrunk, ahol a kedves írónak jó.
Ezeknél a könyveknél NEM az a lényeg, hogy az író jól érezze magát közben, vagy hogy bebizonyítsa a könyvével a kollégáinak, hogy ő mekkora ász. Az a cél, hogy a nullától elindúlva, egy értékes és hasznos magyarázatokkal telitűzdelt, érthető példaprogramokkal tárgyalt könyvet hozzon létre, melyből lehet tanúlni. Lehet, hogy neki nem esik jól 4 oldalon át magyarázni az if-else párost, vagy a COnsole.ReadKey() metódust... De a könyv nem róla szól. Ha 10 szer kell leírni ugyanazt, hát az szól a tanításról. Csak úgy átmenni rajta, hogy "na haladjunk" az semmiképpen sem lesz könnyen tanulható.
Remélem lesz olyan ember, aki belátja, hogy hogy kell tanítani, és nem csak a kódokat két szavas magyarázatokkal "letudni", és remélem olyan kiadó is akad majd, aki megérti, hogy 230 oldalból NEM lehet megtanulni programozni. Ha annyit elérek, hogy ezt valaki elolvassa, és fel is fogja, aki a jövőben könyvet készül írni ilyen témakörben, már megérte.
Véleményeteket szívesen fogadom. Szép napot kívánok!
Igazatok van :D
Most már leállhattok. Ugysem értetek smemit sem amiről eddig beszéltem: Felesleges minden szó hozzátok.
Na jó éjszakát!:)
"Ugysem értetek smemit sem amiről eddig beszéltem"
Haver, nincs mit megérteni, mivel SEMMIT nem mondasz. A nagy büdös semmiről hadoválsz itt napok óta. Amikor megkérdeztük hogy ugyan, pontosan milyen problémád van a könyvvel, hogy adj valami konkrétumot, láss csodát, nem tartottad fontosnak. A kommunikációnak két irányba kéne zajlania itt, ha neked jobban tetszik az a formátum, hogy te zavaros kérdéseket teszel fel, mi meg örüljünk ha egyáltalán a válaszadásra méltónak találsz minket, akkor javaslom valami kvízműsor vezetését, mert ez a hely nem neked való.
"láss csodát, nem tartottad fontosnak."
:D Nem az, hogy nem tartotta fontosnak, azt mondja tudja Ő, csak nem akarja elárulni. Ez jó trükk. Kár, hogy nem vetettem be Egyetemen néhány vizsgán vagy anno érettségin, amit nem tudtam: Hogy: Hát tudom én Tanár Úr, de most nem mondom el, mert minek? :D A kérdező egy igazi zseni, szerintem az összes egyetemi hallgató fogadja meg ezt a tanácsot és tuti minden vizsgája sikerül ezzel a kíváló trükkel! Olyan fincsi ez, mint egy két Michelin csillagos séf étele!
Egyszer úgyis elfáradtok :)
Akkor aztán a sok baromságnak vége lesz.
Azért lássuk be, ez a viselkedés eléggé egybevág a kérdésben megfogalmazott világnézettel.
"Elolvastam egy könyvet és még mindig nem tudok programozni! SZAR A KÖNYV!!! Akkor miért nem tanulsz másik könyvből? MINDEN KÖNYV SZAR!!!!!! Akkor miért nem gyakorolsz önállóan, netes tutorialok, referenciák stb. alapján? DE ÉN CSAK KÖNYVBŐL AKAROK MEGTANULNI!!!!!!!"
Még nyomjátok csak. Még egy kicsit :D
NEm veszitek észre, hogy önmagatok járatjátok le? Miféle világnézet?
MAikor ti nem értitek meg az emberek gondolkodásmódját. Idejöttök cseszegetni a másikat, és hazug százalékokkal próbáljátok a mendemondátokat alátámasztani. Komolyan, erre mit lehet írni? Hagyom rátok, egyszer úgyis abbahagyjátok.
Már nem tűnt fel, hogy oldalak óta nem veszlek komolyan titeket? nem érdemes. Veletek nem lehet vitázni: Mindig "nektek lesz igazatok".
Felesleges, ez egy berögzött álláspont ami a tiétek, semmilyen észérvvel titeket meggyőzni nem lehet. Vergődjetek csak: Engem nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!