Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linux-ot próbáljam ki,...

Melyik Linux-ot próbáljam ki, ha eddig csak windowst használtam?

Figyelt kérdés

Internetezés, bank, képek átalakítása-szerkesztése, film+zene. Szóval átlagos...

Kéne egy program, amelyik kötegelt kép átalakításra képes. Olvastam IrfanView pl jó erre? Létezik Firefox Linuxra,

Gyorsabb lesz a gép, ha Linux fut rajta valamivel, vagy tök mindegy?

2023. nov. 12. 22:03
 81/100 A kérdező kommentje:
Mint a gyerekek.
2023. nov. 27. 11:49
 82/100 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem is az, egyetértek. Részemről befejeztem, kívánom, hogy a Linuxosok "mielőbb meglássák a fényt", és rájöjjenek, hogy a Windows a helyes út, az övék csak pótcselekvés.
2023. nov. 27. 12:11
 83/100 anonim ***** válasza:

Kérdező nem kell parancssort használnod semmire Linux alatt.

Letöltöd és telepíted:

.deb fájlokra úgy gondolj mint Windowson egy telepítőfájlra.

Kétszer ráklikkelsz és telepíted.

Letöltöd,kicsomagolod ha zip file,engedélyezed és elindítod:

Van hogy csak le töltesz egy .zip fájlt amire jobb klikk nyomsz majd kibontás ide , és utána belemèsz az így létrejött mappába ahol a letöltött szoftver van kicsomagolva és ott lesz egy indítófile a sok más fájl közt a nevéből kitalálható melyik az jobb klikk rá tulajdonságok és bepipálod amit kell hogy a fájl futtatható legyen és elindítod,ennyi.

Van hogy bizonyos szoftver vagy egy szoftver újabb verziója nem elérhető számodra akkor:

Felmész a weboldalára és az előbbi két módszerrel telepíted ha a letöltés szekcióban elérhető.

Azonban ha nem ,akkor Linuxodon megnyitod a szoftverforrások nevű szoftvert és ezzel hozzá tudod adni azokat a kulcsokat amiken keresztül a Linux már tudni fogja hogy honnan szerezze be az újabb verziót. Csak be kell másolni a weboldalról.

Ennyi.

Nem kell használni ma már terminált ha valaki nem szeretné ha az ember nem akar többet egyszerű felhasználástól.

2023. nov. 27. 12:19
 84/100 gentoojedi ***** válasza:
72%

"Hagyjátok ezt abba, kezd szánalmas lenni a dolog!"

Na nehogy már nem tudtad, hogy ez lesz? Az összes linuxos topicba beír valaki antilinuxos, akiről rögtön kiderül, hogy a tudatlanság/tájékozatlanság sugárzik belőle.

Inkább az szánalmas, ha nem esett le a többi linuxos posztból vagy egyáltalán nem olvastad egyiket sem.

Ez a Te hibád!

Puszi.

2023. nov. 27. 15:11
 85/100 gentoojedi ***** válasza:
Ja és kérdező többek közt ott rontottad el, hogy gyk-n kérdeztél és nem kimondottan linux fórumokon. Van pár.
2023. nov. 27. 15:12
 86/100 gentoojedi ***** válasza:
100%

"Látom, rajzanak a Linuxosok. Ez aaaaz!"

Már majdnem kész az új kaptár! Majd átcsalom őket, de csak a legjobban jöhetnek be. A gyks szuper csapat, akiket felfedeztem: Michelson, Wheels, TomBenko, Thunderfairy, meg az a másik mbetűs, akinek nem jut eszembe a neve.

2023. nov. 27. 15:15
 87/100 gentoojedi ***** válasza:
Sidler22 lemaradt. Az anonimok meg besz*ták. Biztos lenne köztük is pár, akit tudtam volna detektálni. Wheels mázlista. Mielőtt anonimmá vált detektáltam.
2023. nov. 27. 15:23
 88/100 anonim ***** válasza:
0%
Engem is tuti szeretnétek a Kaptárban... :D
2023. nov. 27. 15:27
 89/100 gentoojedi ***** válasza:

Téged előételnek feltálalnánk az avatóünnepségen.

2023. nov. 27. 15:54
 90/100 Thunderfairy ***** válasza:
Jövök a kaptárba.
2023. nov. 27. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!