Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linux-ot próbáljam ki,...

Melyik Linux-ot próbáljam ki, ha eddig csak windowst használtam?

Figyelt kérdés

Internetezés, bank, képek átalakítása-szerkesztése, film+zene. Szóval átlagos...

Kéne egy program, amelyik kötegelt kép átalakításra képes. Olvastam IrfanView pl jó erre? Létezik Firefox Linuxra,

Gyorsabb lesz a gép, ha Linux fut rajta valamivel, vagy tök mindegy?

2023. nov. 12. 22:03
 31/100 anonim ***** válasza:
0%
30: Ilyen még nem volt nálam. Ez olyasmi, mint az UFÓ-k meg a Mikulás?
2023. nov. 15. 15:40
 32/100 anonim ***** válasza:
🤭 a visszajelzések alapján inkább te tűnsz ufónak...
2023. nov. 15. 20:47
 33/100 anonim ***** válasza:
53%
32: 😜
2023. nov. 15. 20:51
 34/100 Thunderfairy ***** válasza:
100%

29-es.

Ezt a 3 éves villámgyors windows-t meséld be másnak. A linux előtt végigvittem: Win 98 SE, Win XP, Win 7 és Win 10. Ha más nem is de a rendszerbetőltés, boot, igencsak lassú volt. Köszönöm de linux alatt végre biztonságba érzem magam semmi víreusitó és semmi tűzfal nélkűl is. Köszönöm de megvagyok aktiváló kódok és Microsoft fiók nélkűl is. Köszönöm de mindent megcsinálok linux alatt amit akarok, a játékok futattását is. Egy Linux Mint használata 1 évet és a kérdező elfelejti a windows-t. Ennyit erről.

2023. nov. 16. 10:50
 35/100 anonim ***** válasza:
0%

34: A 98-XP-7 valóban belassult, a 10 már nem, ma is épp olyan gyors, mint 3 éve, 5 mp alatt bejön, minden drivert felrak magától, nem kell keresgetni semmit.

A Linux ezeket nem (vagy csak lassabban és nyögvenyelősen, ha tudja). Persze azt hiszel, amit akarsz, nem vagy te nekem senki, hogy bizonygassak. A véleményedet meg magasról lesza.

2023. nov. 16. 11:47
 36/100 Thunderfairy ***** válasza:
100%

35-ős.

5 mp alatt a windows logo se nagyon jön be. Tudom milyen a windows nem kell a duma. A linux leglasabban is 3-ad annyi idő alat jön be mint a windows, de jó, legyen feleannyi idő. A linux esetén már úgy telepűl hogy fent vannak a drive-rek, windows-nál meg tedd be a driver telepitő lemezét. Linux-on minden program fent van alapból az üres feltelepitésnél. A LibreOffice irodai csomagot is ideértve és nem utolag telepithetek mindent mint windows-nál. Sok windows telepitésen vagyok mát túl úgyhogy tudom milyen. Na szia.

2023. nov. 16. 16:41
 37/100 anonim ***** válasza:
22%

36: "A linux esetén már úgy telepűl hogy fent vannak a drive-rek, windows-nál meg tedd be a driver telepitő lemezét." - Látszik, hogy fogalmad sincs a dolgokról, egyrészt a Linux is drivereket használ, amiket felrak, ezért nem veszed észre, hogy kell, másrészt a Win10 is alapból felrak mindent, nekem soha nem kellett telepítenem drivert, csak a videókártyát kellett frissíteni (ezt Linuxnál is kell, úgyhogy ezen ne rugózz).

"5 mp alatt a windows logo se nagyon jön be." - Hát, nálad biztos így lenne, de oké, rád hagyom, higyj, amit akarsz. Amúgy Linuxra is vannak vírusok, szóval ha te irtó meg tűzfal nélkül használod, az a te bajod, csak ne lepődj meg, ha bejön valami... :D

2023. nov. 16. 18:04
 38/100 anonim ***** válasza:
91%

37

Linuxra vírust összeszedni az már a művészet kategória.

2023. nov. 16. 18:43
 39/100 gentoojedi ***** válasza:
100%

A másfél pipás cimborám megint ámokfutást hajt végre, mert nem írtam neki több, mint egy hete szerelmes levelet. Neki a másfél pipán felül az alábbi a védjegye:

1. azt hiszel, amit akarsz

2. Higyj, amit akarsz.

3. A véleményedet meg magasról lesza

4. nem vagy te nekem senki, hogy bizonygassak

Kedves másfélpipásom. Azért így szólítalak, mert bár tudom a nicked és a keresztneved, de nem teszem közzé, mert nem járulsz hozzá, viszont így tudod, hogy hozzád szólok. Pontosabban most inkább a közösséghez is, de reagálva építőjelleggel a megnyilvánulásodra. Kérlek fejezd be. Meg is indoklom miért. A kiragadott mondataidra reagálva.

"azt hiszel, amit akarsz" - mindenki azt hisz, amit akar.

"Higyj, amit akarsz." - ha nem szándékosan írod rosszul (helyesen higgy), akkor javaslom magadra is alkalmazd a hármas pontodat, mert kicsit cringe.

De ha ezt élvezed, akkor tekintsd ezt a pontot tárgytalannak.

"A véleményedet meg magasról lesza" Ez egy védekezési mechanizmus. Ha valamilyen mondandódra rácáfol valaki, vagy csak egyszerűen nem tetszik, habozás nélkül beveted ezt a fegyvert.

"nem vagy te nekem senki, hogy bizonygassak" Ezt mintha már nekem is írtad volna. Itt igazából nem az számít ki kicsodád, hanem az, hogy ki kicsoda vagy ki micsoda (nem neked)

Mivel én rendszer üzemeltető vagyok és kliens oldalon száznál több Windows kliens van, azért tapasztalok dolgokat.

Ez a belassulás valóban igaz Windows 10 és 11nél is. A pontosság kedvéért. A belassulás nem a helytelen használat miatti szemét összeszedéséből fakad, hanem a Windows frissítései által feltelepült új funkciók, összetevők által megemelkedett hardware igény következménye. Mivel míg a szoftver folyamatosan duzzad, a hardware magától nem fejlődik, csak fizikai beavatkozással lehet csere, ezért az adott hardwaren a frissült software egyre időigényesebben fut le.

Szóval én a következőt két dolog valamelyikét tudom javasolni.

A. Lásd be (magadban), hogy tévedtél és csendben figyelj. Idd az okosabbak szavait, de legalább az enyémet! okulj, tanulj!

B. Alkalmazd tovább a négy pontodat, de akkor mindenki alkalmazni fogja ellened, ami persze nem fog zavarni, mert azért alkalmazod.

Szép estét.

2023. nov. 16. 21:11
 40/100 anonim ***** válasza:

"Parancssor nekem macerás"

"Hát, akkor legyünk őszinték, így jobb, ha nem is húzdod az idődet a Linux világával."

Marhaság! Átlagos dolgok parancssor nélkül is kezelhetők (PL: Linux MINT) Elő sem kell vennie a parancssort.

2023. nov. 17. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!