Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linux-ot próbáljam ki,...

Melyik Linux-ot próbáljam ki, ha eddig csak windowst használtam?

Figyelt kérdés

Internetezés, bank, képek átalakítása-szerkesztése, film+zene. Szóval átlagos...

Kéne egy program, amelyik kötegelt kép átalakításra képes. Olvastam IrfanView pl jó erre? Létezik Firefox Linuxra,

Gyorsabb lesz a gép, ha Linux fut rajta valamivel, vagy tök mindegy?

2023. nov. 12. 22:03
 71/100 Tom Benko ***** válasza:
100%
@70: Igen, sokra. Az unatkozó Pistikék a hozzáértésük miatt inkább wint használnak, az való az értelmi szintjüknek. Aztán hisztiznek, amikor a Linux esetén a hülyeségüknek nem várt következménye van.
2023. nov. 26. 13:57
 72/100 anonim ***** válasza:
0%
71: Olvasd újra. Pont a Pistikék a Linuxosok. Szövegértés...
2023. nov. 26. 14:04
 73/100 Tom Benko ***** válasza:
@72: Nem. A Pistikék csak gombnyomogató idióták, ők nem jutnak túl a winen, és pont ők habzanak, amikor kiderül, hogy imádottjuk valójában díszesen csomagolt szar. Nekem van szövegértésem, neked nincs, kedves Pistike.
2023. nov. 26. 16:04
 74/100 Thunderfairy ***** válasza:

70-es.

Pont hogy a hozzáértők rendszere a linux. Az irodisták be vannak tanítva a munkájukhóz vagy van office ismeretűk. Ez egyáltalán nem zárja ki a linux használatát mert virtualbox-ba tehetek fel windows-t és megtanulhatom rajta a Microsoft office-t. Ettől még böven lehet a gazdagép rendszere egy linux disztro.

2023. nov. 26. 16:59
 75/100 anonim ***** válasza:
0%
Látom, rajzanak a Linuxosok. Ez aaaaz!
2023. nov. 26. 19:13
 76/100 gentoojedi ***** válasza:

"Sokra mész a Linux ismereteddel, amikor minden normális munkahelyen a Windows ismerete az elvárás"

Egyrészt jó, hogy beletetted a normális szót, mert így nem zárod ki az összes munkahelyet, másrészt nem jó, mert állításod szerint ők nem normálisak. Én konkrétan tudok egy több, mint húsz éve működő ipari gép alkaltrészeket forgalmazó és több főt foglalkoztató vállalkozást, ahol openSuSe Leap linuxot használnak a kliens gépeken is. Többek közt a linuxra fejlesztett speciális szoftverük miatt. Az ok pedig az, mert az az olcsóbb teljesen megfelelő alternatíva.

Mielőtt valami okos beírná, hogy szarrágók meg ilyesmi elárulom nincs az az épelméjű üzletvezető, cégtulajdonos vagy vállalkozó, aki tíz vagy százszorosát kifizetné egy szoftver windowsra írt bérléséért, ha létezik számára 100%-ban megfelelő linuxos alternatíva, amit csak egyszer kell megvenni és töredékáron.

Szóval állításod nem helyes. Mert akkor a családi vállalkozások, kis és középvállalkozások egy része nem normális

2023. nov. 26. 22:43
 77/100 anonim ***** válasza:
0%

76: Elszigetelt esetek itt is előfordulhatnak, de mint látjuk, nem a Linux használata a jellemző. Ez anyagi szempontok mellett a használhatóság miatt is létező dolog: a Linux sok tekintetben elmarad a Windows mögött, és ezt nem csak én állítom, hanem mint látjuk cégek ezrei.

Pár éve az egyik német város is kísérletezett, hogy az önkormányzatnál Linuxot használjanak. Rövidesen meg is bukott ez a kísérlet, és visszatértek a Windowshoz.

2023. nov. 27. 09:35
 78/100 anonim ***** válasza:
100%

"Rövidesen meg is bukott ez a kísérlet, és visszatértek a Windowshoz."

Úgy tértek vissza a Windowshoz, hogy a projektet irányító polgármestert leváltották a választáson, és olyan került a helyére, aki puszipajtása a helyi Microsoftos képviselőnek...

2023. nov. 27. 09:56
 79/100 anonim ***** válasza:
0%

78: Aha, persze. Máshol meg alapból nem is használnak Linuxot. Amúgy ha annyira jó lenne a Linux, nem lett volna ekkora hír, hogy megpróbálják (nem jött be, technikai gondok is voltak), hanem sok helyen ez lenne az alap. "Valamiért" mégsem.

Úgy látszik, hiába ingyenes, ha kb. annyit is ér. És mint látjuk, ezt nem csak én gondolom így.

2023. nov. 27. 11:15
 80/100 A kérdező kommentje:

Én a kérdező vagyok....

Hagyjátok ezt abba, kezd szánalmas lenni a dolog!

2023. nov. 27. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!