Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linux-ot próbáljam ki,...

Melyik Linux-ot próbáljam ki, ha eddig csak windowst használtam?

Figyelt kérdés

Internetezés, bank, képek átalakítása-szerkesztése, film+zene. Szóval átlagos...

Kéne egy program, amelyik kötegelt kép átalakításra képes. Olvastam IrfanView pl jó erre? Létezik Firefox Linuxra,

Gyorsabb lesz a gép, ha Linux fut rajta valamivel, vagy tök mindegy?

2023. nov. 12. 22:03
 41/100 gentoojedi ***** válasza:
100%

"Átlagos dolgok parancssor nélkül is kezelhetők (PL: Linux MINT)"

Így van. Egy kis kiegészítés.

Van olyan linux disztribúció, ahol az extrémebb dolgoknál sem kell paransorhoz nyúlni, kattintgatással állítható. Úgy hívják openSuSE.

2023. nov. 17. 09:38
 42/100 Thunderfairy ***** válasza:
100%

37

Láttom hogy nem ismered a Linux világát. Tavaly még Április-Május környékén én is így beszéltem a Linux-ról. Csak annyi hogy én adtam esélyt a rendszernek hogy bizonyithasson. De neked ez nem fog menni. Használd nyugodtan a windows-t. Az való neked. A Linux-ot hagyd meg nekem és a többieknek.

Szia.

2023. nov. 17. 12:39
 43/100 anonim ***** válasza:
68%
2000-es évek óta használok Linux alapú operációs rendszert. Így mondom, hogyha nem akarsz parancssoros készségeket tanulni, akkor csak az idődet vesztegeted. Akármennyire is vannak már "majdnem" Windows szintű konfigurációk, elég hamar rájön az ember a hiányosságokra. Utána vagy megtanulod, hogy mi történik nagy erőlködések közepette, vagy bemásolod a neten talált is parancsokat, ami vagy működik, vagy nem. Linux csak annak való, aki hajlandó bele rakni az időt és energiát.
2023. nov. 21. 22:41
 44/100 anonim ***** válasza:
13%
43: Köszönöm, hogy végre valaki leírta az igazságot, és nem csak fényezi a Linuxot, hanem a hátrányaira is felhívta a figyelmet.
2023. nov. 22. 09:28
 45/100 anonim ***** válasza:
100%
Ez vsak annyira igaz, mint Windows/PowerShell viszonyban. A parancssor sokszor egy gyorsabb és hatékonyabb eszköz, mint a GUI, még Windows esetében is.
2023. nov. 22. 10:11
 46/100 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

#43 külön köszönöm, mert pont ezért hezitáltam telepítsem - ne telepítsem. Lépten-nyomon olvastam, ha "ez" a probléma, akkor "ezt" másold be a terminálba.

Egyre inkább az lett az érzésem, a Linux a hozzáértő szakik világa, nem olyan mezei felhasználóé, mint én, aki csak kattintgat a windows-ban. Ott aránylag elboldogulok. Ráadásul rengeteg Linux van, nem értem miért? Minden szaki megalkotta a maga külön Linux-át?

2023. nov. 22. 11:10
 47/100 A kérdező kommentje:
Windows parancssor-ból azért néhány dolgot ismerek, de nem saját kútfejből, hanem hosszas guglizás után.
2023. nov. 22. 11:12
 48/100 anonim ***** válasza:
100%

"Ráadásul rengeteg Linux van, nem értem miért? Minden szaki megalkotta a maga külön Linux-át?"

Azért annyi Linux nincs, mint ahány Linux szaki van...

De gyakorlatilag igen, aki akar, készíthet magának Linux disztribúciót, és sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. De ezzel nem különösebben kell foglalkozni, a disztrók közül a legtöbb úgyis 90%-ban megegyezik.

2023. nov. 22. 11:40
 49/100 gentoojedi ***** válasza:
100%

Húsz év alatt sokminden változott, így nem érdemes 15-20 évvel ezelőtti tapasztalataidra alapozni. De még az öt évvel ezelőtti tapasztalatok sem mérvadóak.

Ettől függetlenül ha mégis belefut az ember ilyen problémaba, az azért van, mert csak a mintet vagy az ubuntut pröbalta ki és nem openSuSE-t vagy Mageiát. Kérdezőnek javaslom az openSuSE kipröbálását.

2023. nov. 22. 11:50
 50/100 gentoojedi ***** válasza:
57%

Az az igazság aki ezt nyilatkozza az se openSuSEvel nem talalkozott, se Mageiával.

Ha ez a konzol/terminalutalat van, ezt a két disztrót szabadna csak használnia.

2023. nov. 22. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!