Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linux-ot próbáljam ki,...

Melyik Linux-ot próbáljam ki, ha eddig csak windowst használtam?

Figyelt kérdés

Internetezés, bank, képek átalakítása-szerkesztése, film+zene. Szóval átlagos...

Kéne egy program, amelyik kötegelt kép átalakításra képes. Olvastam IrfanView pl jó erre? Létezik Firefox Linuxra,

Gyorsabb lesz a gép, ha Linux fut rajta valamivel, vagy tök mindegy?

2023. nov. 12. 22:03
 21/100 gentoojedi ***** válasza:
100%

"Szóval többnyire az egybites felhasználók miatt lassul be a Win, nekik meg mindegy, mit raksz fel, úgyis szétbarmolják."

Pont nem. Az egybitesek nehezebben barmolnak szét egy linuxot, mert eleve nem is tudják (rendesen) feltenni.

Erre is tudok példát ismerőseim közül.

2023. nov. 14. 11:49
 22/100 gentoojedi ***** válasza:
100%

"#15, az a kép, amit linkeltél milyen Linux?"

Michelson úr fedorafan. Gondolom Fedora Gnome asztali környezettel.

És akkor jelezném is, hogy fedora nem kezdőknek való.

2023. nov. 14. 11:52
 23/100 A kérdező kommentje:
Köszi.
2023. nov. 14. 13:59
 24/100 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez Fedora Gnome-mal. De mint írják, a Fedora nem annyira kezdőbarát, a Gnome pedig eléggé furának tűnhet Windows után, ezért sem szoktuk ajánlani kezdőknek.

2023. nov. 14. 15:32
 25/100 Tom Benko ***** válasza:
100%
Pedig nagyon nem hátrány, ha minél kevesbé emlékeztet a winre, jobban tudatosul, hogy ez nem az, nem próbál meg hasonló megoldásokat követni.
2023. nov. 14. 19:50
 26/100 anonim ***** válasza:
38%

" Az egybitesek nehezebben barmolnak szét egy linuxot, mert eleve nem is tudják (rendesen) feltenni" - Ez igaz, de van, hogy egy szomszéd Linux-hívő Pistike ráerőlteti az idős nénire a Linuxot, hogy az milyen jó lesz neki.

Aztán azt már "elfelejtik" hangoztatni ezek a Pistikék, hogy pár nap múlva mehettek visszarakni a Windowst, mert a nagyszerű rendszerük nem tetszett a néninek, vagy olyan hibája lett, amit nem tudott Dr. István sem megoldani, a néni pedig nem akart szenvedni már a jól bejáratott, megbízható rendszer (egybitesek kedvéért Windows) helyett egy másikkal szórakozni, ami nem is úgy működik, mint megszokta, nem is jó arra, amire szeretné.

2023. nov. 15. 08:14
 27/100 gentoojedi ***** válasza:
100%

"Aztán azt már "elfelejtik" hangoztatni ezek a Pistikék, hogy pár nap múlva mehettek visszarakni a Windowst"

A Pistikéknél ez gyakori, de amit én teszek fel az fent is marad.

2023. nov. 15. 09:06
 28/100 Thunderfairy ***** válasza:
Kedves v26-os. Lassan másfél éve van linux a gépemen. Köszönöm szépen de maradhat is a továbbiakban. Majd ha a szerelő nem tudja használni akkor a szerelés időtartalmára felteheti a windows is. Utána meg megy vissza a linux amint lehet. Minnél tobbet van linux a gépemen annál inkább elfelejtem a windows-t. Vannak akik megmaradnak a linux oldalán.
2023. nov. 15. 11:47
 29/100 anonim ***** válasza:
16%

28: Nekem meg 3 éve ugyanaz a Windows van, és még most is villámgyors. Na, akkor most ki nyert? (Amúgy nem megyek bele ilyen f.méregetésekbe, de ez most adta magát :D)

Múltkor írta valamelyik egybites, hogy ő vagy egy hasonlóan jó képességű rokona pár hét alatt kinyírta a Windowst. Erre írtam, hogy az esetek 98 %-ában ez bizony user error (egybitesek kedvéért felhasználói hiba).

2023. nov. 15. 12:59
 30/100 anonim ***** válasza:
100%
Kivétel, ha egy Windows Update nem sikerül....
2023. nov. 15. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!