Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a bizonyíték arra, hogy a...

Mi a bizonyíték arra, hogy a OneCoin tényleg blockchain technológiát használ és nem csak szimulálják a bányászatot?

Figyelt kérdés
Mert nekem sokkal inkább tűnik egy sima piramisjátéknak, ami rágyúrt a bitcoin névvel való hasonlóságra.
2016. nov. 17. 18:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/1051 Mittudomain ***** válasza:
0%

Azért az vicces hogy a legtöbb link amit ide tettél 2015-ös meg 2016-os, kissé elavultak :D Azok a vizsgálatok már rég lezárultak de ez senkit ne izgasson :) Még Németországban is működik ahol állítólag a BaFin teljesen kitiltotta, betiltotta, kiirtotta, stb stb.. :D :D :D

Az megint senkit ne zavarjon meg, hogy Dél Korea kitiltotta az összes anonim kriptopénzzel való kereskedést :D

[link]

Lássuk csak, melyik is az, amelyik nem anonim? Jah, hát a OneCoin :) A folyamat elkezdődött. Lehet, hogy a tőzsdéken a kereskedés névhez kötött, de az átutalás nem.. na így cserél gazdát több milliárd dollár naponta a fekete piacon a szemünk előtt. Akkor mely kryptovalutákat is kéne betiltani? A Onecoint ami a jelenlegi jogszabályoknak is megfelel, vagy az összes többit?

Tökjó hogy a rengeteg érv-ellenérv törölve lett :)

Onecoin árfolyam nemrég 16 euróról 20,75-re nőtt. Ennyiért fogadják el már mai dátum szerint 55549 helyen a világon, vagyis ennyi euró a vásárló értéke :) Lefordítva, 1 Onecoint jelenleg 6396 Forintért fogadnak el kereskedők :) Apróságokat lehet rajta venni: autók, telkek, házak, nyaralások, utazások, műtéti beavatkozások, fogászat, szervíz, ....

És mégis mozog...

2018. jan. 4. 23:35
 12/1051 anonim ***** válasza:

"Azért az vicces hogy a legtöbb link amit ide tettél 2015-ös meg 2016-os, kissé elavultak :D"

Egyrészt vannak 2017-es cikkek is:

* MNB közlemény: 2017. május 9.

* Banco de Portugal: 2017. november 27.

* Lengyel Verseny- és. Fogyasztóvédelmi Hatóság: 2017. szeptember 14.

* vagy finn fejlemények: [link]

* vagy az általad említett német hatósági lépések: [link]

Másrészt attól hogy régiek, még bizonyítékok. Egy piramisjáték lassan múlik ki (példának okáért ott a Kairos Planet nevű csaló banda: 2015 végén jelent meg Magyarországon és csak 2017 végén indult meg érdemi nyomozás, miközben 2016 elején már csomó figyelmeztető cikk jelent meg arról, hogy csalás, és bár 2016 közepe óta akadoznak a kifizetések de nem sikerült még senkit letartóztatni - a piramis tetején levő csalók meg más piramisjátékokba - így a Onecoinba is - mentek át).

"Az megint senkit ne zavarjon meg, hogy Dél Korea kitiltotta az összes anonim kriptopénzzel való kereskedést :D "

Ignoratio elenchi.

"A Onecoint ami a jelenlegi jogszabályoknak is megfelel, vagy az összes többit? "

Ha megfelelne a jogszabályoknak:

* a pénzügyi felügyeletek nem adnának ki figyelmeztetéseket

* a rendőrség nem nyomozna utánuk

2018. jan. 5. 00:30
 13/1051 anonim ***** válasza:

"Mitől piramisjáték a piramisjáték? Sokan nem tudják és mivel a struktúrája piramishoz hasonlít, azt hiszik hogy az.. Nade milyen a struktúrája egy nagy cégnek? Egy cserkészcsoportnak? Egy vallási vezetés felépítésének? Piramis.. Mily meglepő.."

Hatalmas ferdítés.

Egy piramisjáték nem csak a hierarchiától piramisjáték, hanem azért is, mert a (régi) tagok az új tagok befizetéseiből gazdagodnak meg, nincsen termék, szolgáltatás mögötte.

Kis olvasnivaló: [link]

2018. jan. 5. 00:37
 14/1051 Mittudomain ***** válasza:
0%

Szóval van érdemben 2, ami nagyjából még aktuálisnak mondható, bár a tavaly szeptembert se mondanám annak. Portugáliában meg ha most jutottak el idáig arra fognak jutni mint a többi állam ahonnan visszaérkeztek a vizsgálatok eredményei: nem piramis, szabályosan működik :)

Most tényleg kezdjem elölről?

Amit írsz hogy mi a piramis, igaz.

A Onecoin-nak mint cégnek a terméke a pénzügyi oktatás, alapoktól a forex tőzsdéken való kereskedésig. Ilyen még itteni egyetemeken is van, max kicsit másról szól, számvitel, pénzügy, közgáz, de attól még pénzügyi oktatás. Aki magát a terméket, vagyis az oktatást veszi meg, egy tudáshoz jut hozzá. És promóciós tokenekhez, amikből ha és amennyiben akarja és szándékában áll elindíthat bányászást és coinokhoz juthat. De alapból nem, ez nem egy automata folyamat.

Innentől fogva aki belép a termékért fizet. Az eladott termékek árából pedig osztják a jutalékot. Ez minden szabályosan működő mlm-nél így megy.

Akkor lássuk csak mi még a különbség még piramis és mlm között:

Piramisban nincs termék sem szolgáltatás, így valós fogyasztók sincsenek.

OneCoin-nál a termék az oktatás, a fogyasztó meg az aki megveszi az oktatást.

Piramisnál végtelen mélységig megy a játék.

MLM-nél és Onecoin-nál is, meg van húzva a határ, hogy max mekkora mélységből származhat jutalékod.

Piramisban zéró annak a lehetősége, hogy többet keress mint az, aki által bekerültél. Nem tudsz feljebb lépni, érdeked hogy legalább annyi embert hozz be hogy megtérüljön a befektetésed.

MLM-ben viszont ahogy a OneLife-nál is, ha a szponzorod nem csinál semmit, akkor elképzelhető, hogy semmiféle jutalékot nem kap, vagy csak nagyon minimálisat, míg az aki általa csatlakozott jól keres. Az is lehet, hogy rangban is megelőzi.

Miután a pénzügyi tudást amihez az illető hozzájut teljesen más közegben is kamatoztathatja, használhatja, egyáltalán nem biztos, hogy szándékában áll magában a hálózatépítésben részt venni, tehát nem fűződik érdeke ahhoz hogy új embereket hozzon be csak azért hogy megtérüljön az oktatásért kifizetett pénze.

ha így sem világos, akkor csak megy az eb karóhoz kötése, sajnálom ha ezek alapján valaki ragaszkodik a téveszméihez csakmert nem ért hozzá.

2018. jan. 5. 14:55
 15/1051 anonim ***** válasza:

"Szóval van érdemben 2, ami nagyjából még aktuálisnak mondható"

Újfent érvelési hiba: attól, hogy a hatóságok figyelmeztetéséről szóló cikkek régiek, még valós a figyelmeztetés. (nem vonták vissza, nem adtak ki helyesbítést).

"Amit írsz hogy mi a piramis, igaz."

Viszont amit Te írtál - a piramisjáték csak a hierarchiától piramis - az nem igaz.

"A Onecoin-nak mint cégnek a terméke a pénzügyi oktatás"

1. Az oktatás nem termék, hanem szolgáltatás.

2. Ha a szolgáltatás igénybevevője vagyok (tanuló), akkor én fizetek és cserébe kapom a szolgáltatást (az oktatást), de pénzt nem kapok érte, és nem dolgozom (tanítok).

Ha a szolgáltatás nyújtója vagyok, akkor én dolgozom (tanítok), amiért pénzt kapok, és nem befizetek.

Hasonló ez mint a Kairosnál: ott a befizetést "kauciónak" nevezték el, és az állítólagos - nagyvállalatoknak elvileg értékesített - "termék" a "tárhely bérbeadása" volt, amiből az állítólagos bevétel származott. De aztán kiderült a turpisság.

"Ilyen még itteni egyetemeken is van, max kicsit másról szól, számvitel, pénzügy, közgáz,"

Meg államilag akkreditált. Meg világszinten elfogadott.

Ha Te egy Onecoinos "képzéssel" szeretnél elhelyezkedni egy banknál vagy egy könyvelőirodánál, körberöhögnének.

"És promóciós tokenekhez, amikből ha és amennyiben akarja és szándékában áll elindíthat bányászást és coinokhoz juthat."

Normális kriptovalutáknál nem szükséges befizetni hogy "coinokhoz" juss - elég bányászni. Vagy ha vásárolni akarsz, azt megteheted a váltóknál - de azok (legalábbis a normálisak) ellen nem figyelmeztet a pénzügyi hatóság.

"Piramisnál végtelen mélységig megy a játék. "

Nem mehet végtelenig - a tagoknak exponenciális ütemben kell növekedniük és a világ népessége véges.. Bár ki lehet húzni évekig - az említett Kairos kapcsán készült egy szimuláció is:

[link]

"sajnálom ha ezek alapján valaki ragaszkodik a téveszméihez csakmert nem ért hozzá."

Argumentum ad hominem vádaskodás. Én bizonyítékokat mutattam be, te ezeket nem cáfoltad.

2018. jan. 5. 16:54
 16/1051 anonim ***** válasza:

"Onecoin árfolyam nemrég 16 euróról 20,75-re nőtt. "

Aha, akkor miért nem szerepel egyik nagyobb kriptovaluta-listában sem?

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

Miért nincs fenn a Wikipedián a kriptovaluták listájában:

* [link]

De hogy még tovább üssük a vasat:

* Horvát Nemzeti Bank: [link]

* Bank Of Thailand: [link]

* Norvégia: [link]

* Lettország: [link]

* Olaszország: [link]

* Sőt maga a Bitcoin fő oldala is: [link]

mind-mind figyelmeztetnek.

A fővezír is eltűnt - vajon miért:

* [link]

2018. jan. 5. 18:35
 17/1051 Mittudomain ***** válasza:
0%

Talán azért nem találod még kint a piacon, mert most még zárt. Október 8-án fog kikerülni a piacra. De a piacon nem igazán fizetőeszközök vannak, inkább spekulációra alkalmas kereskedő eszközök.

Más a felhasználás.

Piacon lévő anonim kripto pénzek tökéletesen alkalmasak illegális ügyletek lebonyolítására, az ugráló és kiszámíthatatlan árfolyamuk miatt nem jó fizetőeszközök, igazából ezek azok a kriptovaluták amik mögött valós vásárlói érték nincs, csak a fekete piac tartja életben.

Zárt kriptovaluta mint a Onecoin is, stabil árfolyammal pontosan azt a réteget célozza meg, amelyiknek nincs lehetősége bankolásra. KYC miatt csak legális felhasználási módja van, cél nem a gyors meggazdagodás és spekuláció, hanem egy stabil vásárlói érték létrehozása.

Ha pedig az a baj hogy zárt és ha már olyan járatos vagy a wikipedian ami amúgy nem sokat ér (kérdezz meg bárkit aki szakdogát ír, nem nevezhető meg a wikipedia forrásként mert.. tré :) ) De nézd meg a pénz fogalmát, érdekes olvasmány lesz ;)

Érdekes.. a bitcoinra ugyanezeket írták anno... Lehet szapulni, lehet cikkeket mutogatni, de amíg 20 euró árban elkölthetem a coinom, addig valahogy nem izgat :)

Ruja-nak most született gyereke. Ha van gyereked, szerinted mennyire tűntél el amíg 3-4 éves nem lett? :) Ha nincs, kérdezz meg valakit aki nemrég vállalt gyereket.

A cég viszont biztos kezekben halad a célja felé :)

De magyarázhatok én olyannak aki semmilyen körülmények között nem hajlandó még csak belegondolni sem abba hogy mi van ha téved. Aki elhatározta hogy ez nem működik, az még akkor is ezt fogja mondani amikor kikerül a piacra :) Ez van, vagyis vannak ilyenek. Posztoljátok nyugodtan miért nem működik, én meg még több mint 3 millió ember addig is élvezzük minden hasznát ;) Nem kötelező a disznótor :)

2018. jan. 7. 17:14
 18/1051 anonim ***** válasza:

"De magyarázhatok én olyannak aki semmilyen körülmények között nem hajlandó még csak belegondolni sem abba hogy mi van ha téved. "

Ha tévednék, akkor egyre több olyan cikk - pláne a liberális médiában - jelenne meg, hogy:

"A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közös Piacfelügyeleti munkacsoportja felfüggeszti a Onecoin elleni intézkedéseit, és a strasbourgi bíróság ítélete értelmében a magyar kormány 10 millió euró kártérítést fizet a OneCoin Ltd számára."

De nem ez történik, hanem ellenkezőleg: egyre több csontváz hullik ki.

"én meg még több mint 3 millió ember addig is élvezzük minden hasznát"

...amíg a BTK 412. §-ának (vagy az adott ország ennek megfelelő törvényének) értelmében el nem ítélnek párat.

2018. jan. 7. 20:54
 19/1051 Mittudomain ***** válasza:
0%

Érdekes dolog ez a média, főleg az internet, ahogy eddig tapasztaltam tényleg mindent el kell hinni mert biztosan úgy is van :D

De tényleg nem érdekes, hogy ami jó azt támadják is? Szerintem ha rákeresel bármelyik nagy cégre fogsz találni negatív cikkeket.. közben meg az adott cég leszarja és működik tovább :)

Az MNB mit is képvisel? Hagyományos pénzrendszer bankokkal mert érdeke is fűződik hozzá, tehát minden ami kriptovaluta az veszélyes? :D Közben meg az OTP meg a többi is kezd áttérni blokkláncra? :D

Olyat amit írtál, soha nem fognak írni :) Pont emiatt amit írtam.. egyszerűen nem fűződik hozzá érdekük. De egy érvnek azért jó volt ;)

Miközben cikkek jelennek meg arról hogy elindítottak nyomozást meg ilyenek, közben szépen működik és valamiért mindig elfelejtik kitenni a hírekbe hogy lezárultak és nem találtak semmi rosszat. De ne higgy nekem, az összes ilyen dokumentáció fent van. Csakhát ki mire fókuszál.

Érdekes.. amíg mindenki betartja az éppen aktuális törvényeket ezzel kapcsolatban, nem ítélnek el senkit. Ja hogy néhány fennakad mert hülyeséget csinál? Az legyen az ő bajuk, ilyenek sajnos mindenhol, minden cégnél, minden szférában akadnak ;)

Nem baj ha nem hiszel benne :) Mutogathatsz ellencikkeket, meg dobálózhatsz törvényhivatkozásokkal, aki nem ért hozzá és nem is hajlandó utánajárni benyalja, aki meg utánajár az meg él a lehetőségekkel. Ilyen egyszerű, szerintem nem kell túlbonyolítani :) Ha amúgy nem fáj hogy mások ebből a lehetőségből sok pénzhez jutnak, akkor szerintem engedd el ;)

2018. jan. 8. 11:52
 20/1051 anonim ***** válasza:

"Miközben cikkek jelennek meg arról hogy elindítottak nyomozást meg ilyenek, közben szépen működik "

Ez minden piramisjátéknál így van. Előbb jönnek a szakmai figyelmeztetések, előbb kezdenek el nyomozni, mielőtt teljesen bedőlne és megjelennének az átvertek tömegei.

Többek között az említett Kairosnál is így volt.

"De tényleg nem érdekes, hogy ami jó azt támadják is?"

Nem csak egyszeri laikus trollok fikázzák ezt a dolgot, hanem a témában releváns PÉNZÜGYI SZERVEZETEK, HATÓSÁGOK adnak ki figyelmeztetéseket. Nem hasraütés-szerű - "mer csak" - okokra hivatkoznak, hanem TÉNYEKRE.

"Az MNB mit is képvisel? Hagyományos pénzrendszer bankokkal mert érdeke is fűződik hozzá, tehát minden ami kriptovaluta az veszélyes?"

Ordas nagy csúsztatás. Nem is vártam mást egy piramisjátékot-űzőtől.

Nem a kriptovaluták - mint például a Bitcoin - ellen lép fel, hanem a Onecoin ellen. A citált cikk egyértelműen fogalmaz.

"hogy lezárultak és nem találtak semmi rosszat"

Nem zárultak le.

A belize-i offshore vállalatot is kipenderítette az ottani hatóság:

[link] [link]

nincsenek is a cégadatbázisban:

[link]

"Nem baj ha nem hiszel benne"

Hinni a templomban kell. Meg a piramisjáték-szervezők által szervezet előadásokon a sok birkának.

"Mutogathatsz ellencikkeket, meg dobálózhatsz törvényhivatkozásokkal, aki nem ért hozzá és nem is hajlandó utánajárni benyalja"

Márpediglen a cikkek, törvényhivatkozások pont az utánajárás eredményei.

2018. jan. 8. 12:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!