Mire jó az L-carnitin?
A szénhidrátot.
Ha energizálatlan vagy, annak mindig a kevés szénhidrát az oka. Szálkásításnál a zsír jó, ha alacsony. A lényeg, hogy az esszenciális zsírok meglegyenek, a fehérjének ha megvan a 2gramm*testtömeg akkor sok köze nincs az energiához, minden más a ch-n múlik..
Na várjál, ezt most akkor nem értem. Azt hittem, hogy a glükóz zsírból meg aminosavakból "állítódik elő".
A fehérje meg a zsírbevitel szerintem ok volt, a ch viszont biztos alacsonyan, olyan 1,5-2 gramm körül, ha jól emlékszem.
glükóz = vércukor, ezért glikogén index a neve pl a glikogén indexnek :) gyakorlatilag bármilyen összetett szénhidrát forrást fogyasztasz, abból glükóz lesz.
A máj képes rá, ha nem kap elegendő glükózt a szervezet, akkor a zsírokból képes glükózt és ketonokat előállítani, persze csak ha eljut hozzá az a zsír... ellenkező esetben csökken a vércukor szint és jön a fáradtság, levertség stb stb
Aha, köszi! Összekeverem a szezont a fazonnal. :)
De mi segíti elő, hogy eljusson a májhoz a zsír? A szálkásításnak nem pont az lenne a lényege, hogy a test a zsírtartalékait használja fel? Vagy itt van a naturál sport határa ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!