Mik azok a telített, és telítetlen zsírsavak? Illetve a transzzsírok? Mire figyeljen egy testépítő?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 16. 13:38
1/4 anonim válasza:
Telített ami szobahőmérsékleten szilárd, mint pl. A disznózsír. Telíterlen ami folyékony pl. Lenmagolaj, olivaolaj. Transzzsír a legrosszabb ami azonnal testzsírként raktározódik. Magas sütési hőmérséklettel lehet ilyen elérni, illetve a margarin is ilyen fos hidrogénezett műanyag.
2/4 anonim válasza:
Arra figyelj, hogy a napi zsírbeviteled maximum a fele legyen telített, a másik fele telítetlen. Ha sütsz vagy zsír nélkül, vagy pl. Kókuszzsírral, az jól bírja a hőt.
3/4 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem jó hagyományos napraforgó olajjal sütni? Azt olvastam, hogy hő hatására semmivel sem rosszabb, mint a kókusz zsír.
Illetve a halolajat jobban ajánlották, mint a lenmagolajat.
2016. ápr. 17. 07:13
4/4 anonim válasza:
Nem jo a napraforfó olaj, nem tudom ezt hol olvastad, de hülyeség. A halolaj baromi jó, de azt inkább kapszulázva fogyasztjuk, azt nem fogod a salátádra, vagy a túróra önteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!