Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testépítés okozhat "függőség...

A testépítés okozhat "függőséget"?

Figyelt kérdés
Létezik, hogy valakinek rögeszmévé válik? És egy idő után semmi másról nem szól az élet, csak erről? Háttérbe szorítva a családját?
2016. ápr. 1. 19:28
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
Vagy bármennyit edzel, bármekkora is vagy, mindig kicsinek látod magadat a tükörben, még ha mások nem is ezt mondják rólad. Ez az Adonisz-komplexus vagy bigorexia.
2016. ápr. 2. 09:50
 22/54 anonim ***** válasza:

Na jó ezt már túl dramatizáltuk.:D

Engem is egyfolytába lepontoztok de azt nem tudom, hogy miért de pont le is sza)rom.

Valamiért mindig csökken a %-om.

2016. ápr. 2. 09:56
 23/54 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok az érintett, hanem egy nagyon jó barátnőm. Ismerem az életüket, egyszer csak jött egy kattanása a srácnak, hogy ő jól akar kinézni. Folyamatos súlyproblémákkal küzdött. Alakult és kitalálta, hogy nem látja magán, heti hét nap megy le edzeni. Fehérjék, proteinporok, update, csirkemell kaják. Nem tudjuk, miért, de nem alszik jól a srác, munkája annyira nem stresszes, edzés után haza, eszik (közben betegesen számolva a kalóriákat), fáradt. De éjfél előtt nem alszik el, nem tud, elmondása szerint, 6kor kel, tehát persze, hogy nem alussza ki magát soha. Szabadidejében ezeket a testépítéses oldalakat bújja, recepteket keres, nézi magát a tükörben, barátnőm kitartó, de egyre depressziósabb, mert vele nem foglalkozik. Fiával pici játék belefér, de ennyi. Először arra gondoltunk, hogy esetleg a barátnőm miatt akar jól kinézni, mert ő heti 2x jár el mozogni, egyszer cardió edzésre, utána edzőterembe, láb, kar, fenék edzésre, de neki a genetikája is jónak tűnik, mert meg nem kell szaggatnia magát, jól néz ki, pedig elmúlt 30, kinéz 23-nak kb. A srácot frusztrálhatja ez? Azt mondta a barátnőmnek, hogy ő könnyen beszél, negyed annyit nem kell tennie a jó küllemért.....

Annyi lenne még a kérdésem, hogy ezek a protein bizbaszok taratalmaznak mást is, amik fel vannak tüntetve az összetevőknél? Létezik, hogy ezek miatt nem tud pihentetően aludni?? Egyáltalán elaludni? Nagyon egomán lett, egy eddig irigylésre méltó kapcsolatban.

Én mindenkit felpontoztam, nagyon köszönöm a sok választ.

2016. ápr. 2. 10:31
 24/54 anonim ***** válasza:
Ugyanannyira, mint bármilyen más hobbiban is. Csak itt ránézésre is szembetűnő.
2016. ápr. 2. 10:32
 25/54 anonim ***** válasza:
100%
"update, heti 7 nap edzés". Ennyiből is lejött, hogy egy fogalmatlan idióta a csávó.
2016. ápr. 2. 10:36
 26/54 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem látja be, hogy a családjával mennyit van, vagy nincs, szerinte ő mindent megtesz, elmenni nem akar, barátnőm már szét van csúszva. Dolgozik, gyakorlatilag ő neveli a fiukat, ő van táppénzen, háztartás, stb, de a srác csak edz és ennyi... Nem tudtuk mi sem meggyőzni (közös baráti kör) hogy oké, járjon edzeni, de a család az család...........
2016. ápr. 2. 10:37
 27/54 anonim ***** válasza:
90%

"Annyi lenne még a kérdésem, hogy ezek a protein bizbaszok taratalmaznak mást is, amik fel vannak tüntetve az összetevőknél? Létezik, hogy ezek miatt nem tud pihentetően aludni?? Egyáltalán elaludni? Nagyon egomán lett, egy eddig irigylésre méltó kapcsolatban. "

Nem tartalmazhat semmi mást és nem lehet miatta álmatlansága. Szteroidok okozhatják, hogy kevesebb alvásra van szüksége valakinek, de ugyanúgy a depresszió is okozhatja vagy a stressz.

Itt más gond lesz, nem a testépítés a baj. Az irigylésre méltó kapcsolat lehet, hogy nem is olyan, mint ahogyan látszik. Lehet, hogy a fickó most jött rá, hogy mennyi p**cit elmulasztott fiatal korában,mert rosszul nézett ki...

Vagy ezer baja lehet, amiről csak ő tud és a gyúrásba fojtja.

Pszichológust ajánlanék.

2016. ápr. 2. 10:37
 28/54 A kérdező kommentje:
Hogy tudnánk meggyőzni erről? Hogy nem kellenek azok a .....ok sem, ami szerinte egészséges, de én nem hiszem, hogy az, ugyanis amióta vannak a fehérjék, pr.porok, azóta nem alszik rendesen. Lehet összefüggés?
2016. ápr. 2. 10:39
 29/54 A kérdező kommentje:
Azért nem volt olyan vészesen nagy súlyfelesleg, mindjárt vagy 10 kg, ami hason volt. FIatalabb korában csak azzal nem ment el, akivel nem akart szóval nem volt ő olyan elveszett :))
2016. ápr. 2. 10:40
 30/54 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy totál nem látod az ok okozatot. Nem a fehérjepor miatz nem tud aludni, hanem mert egy infantilis gyökér aki most be van kattanva teljesen. Orvost javaslok én is.
2016. ápr. 2. 10:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!