Melyik lenne számomra az ideális edzésterv?
Elsősorban külföldi oldalakon kerestem edzésterveket, de szinte kivétel nélkül ezeket az 5x5-ös súlyzós edzéseket találtam. Kicsit szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban, mert szinte kivétel nélkül 15-20 perces edzésterveket találtam. Még csak párszor voltam kondiban, de szinte senkit nem láttam például felhúzást(deadlift) csinálni.
Vagy ezek az edzések elsősorban erőnlét növelésére jók, nem az izomméret növelésére?
Mi ajánlanátok nekem. Már pár hete járok kondiba(nem vagyok teljesen új). Magasságom 183 cm testsúlyom 68 kg
Célom az lenne, hogy hízzak pár kilót (7-8) és szeretném, ha jól látható izmaim lennének.
most hazudsz, ahogy eddig is
akkor még egyszer, mert időm van
én annyit mondtam, hogy egy "pár hete edző" totál kezdő ne erőltesse a felhúzást, mert az egy összetett gyakorlat, amihez nem árt, hogy az ember érezze az izmait, és tudja, hogy mit csinál
amíg nincs valakinek minimális válla sem, addig nem érdemes oldalemelni, mert az kb. a legkisebb izmok egyike, ergo bőven elég pár hónapig simán vállból nyomni, és egykezessel
ahogy fekvenyomni, és evezni is egykezessel lenne ideális elkezdeni
ismétlem, elkezdeni
te meg elkezdtél okoskodni, és kioktatni, meg vergődni, és lehülyézni, és azóta is folytatod
nézd meg a terembe járók 98 százalékát hogy néznek ki.
elárulom, ők azok, akik úgy kezdték az edzést, hogy rögtön elkezdtek rángatni egy felpakolt rudat, és azóta is ezt csinálják, és mindegy, hogy kettő, vagy tíz év telt el
tehát a kérdés.
min vitatkozol?
túl, igen
a másik véglet, meg aki úgy kezdi, hogy rögtön övvel, gurtnival, magnéziával, és térdszorítóval indul le a harmadik edzésére, és egy 410 kilót felhúzó erőemelő edzéstervével, és valós eredménynek gondolja, hogy fél év alatt felmegy a 32,5 kilós felhúzása százra, és onnantól ez lesz a megrögzöttsége, mert fontosabb lesz neki 5 év múlva is, hogy elmondhassa, hogy 180 kilóval húz fel, mint az, hogy legyen egy komplett fizikuma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!