Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik lenne számomra az...

Melyik lenne számomra az ideális edzésterv?

Figyelt kérdés

Elsősorban külföldi oldalakon kerestem edzésterveket, de szinte kivétel nélkül ezeket az 5x5-ös súlyzós edzéseket találtam. Kicsit szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban, mert szinte kivétel nélkül 15-20 perces edzésterveket találtam. Még csak párszor voltam kondiban, de szinte senkit nem láttam például felhúzást(deadlift) csinálni.

Vagy ezek az edzések elsősorban erőnlét növelésére jók, nem az izomméret növelésére?

Mi ajánlanátok nekem. Már pár hete járok kondiba(nem vagyok teljesen új). Magasságom 183 cm testsúlyom 68 kg

Célom az lenne, hogy hízzak pár kilót (7-8) és szeretném, ha jól látható izmaim lennének.

2016. márc. 19. 19:29
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
Attólmég, hogy az átlag paraszt nem csinál felhúzást a teremben, nem kéne a hibás következtetést levonni, hogy biztos a felhúzás nem jó gyakorlat. A mi termünkben is kb csak én szoktam felhúzni, max merevlábast csinál néha egy két gyerek. Ha kezdő vagy eleve átmozgatással kell kezdened, utánna mehet valamelyik, nem haladó szintű 5x5 edzés, akár az icf. Ezek nagyon jók fejlődésre, jó ha alapvetően vam benned szkepticitmus, de elhiheted, hogy ezeket nállad jobban hozzáértő emberek rakták össze és nem véletlen látod ezt sok helyen.
2016. márc. 19. 19:34
 2/53 Cortez70 ***** válasza:
icf jó lesz.
2016. márc. 19. 19:39
 3/53 anonim ***** válasza:
Stronglifts 5x5 nagyon jó kezdőknek.
2016. márc. 19. 20:26
 4/53 anonim ***** válasza:

kár egy kezdőnek pont a lehető legveszélyesebb gyakorlatot ajánlgatni, sőt, ostoba dolog

tönkre vágja a derekát hónapok alatt, aztán később már az is problémás lesz, hogy legalább lábtolózni tudjon, vagy rendes súllyal evezni

hanyagold, baromság.

2016. márc. 20. 01:23
 5/53 Cortez70 ***** válasza:
Egyáltalán nem veszélyes gyakorlatok ezek. Meg lehet ezt tanulni kezdőként is. Nem értesz hozzá kisgyerek.
2016. márc. 20. 05:40
 6/53 anonim ***** válasza:
Helyesen végrehajtva nem veszélyesebb mint pl az allva bicepszezes viszont a haszna nagysagrendekkel nagyobb.
2016. márc. 20. 08:22
 7/53 anonim ***** válasza:
a lényeg, hogy te értesz hozzá, köcsög
2016. márc. 20. 09:39
 8/53 Cortez70 ***** válasza:
Nálad ezerszer jobban 48 %-os hasznosságú kisgyerek.
2016. márc. 20. 09:42
 9/53 anonim ***** válasza:
Igen valószinű, hogy ha nekiáll 30kg-mal rendesen megtanulni felhúzni, akkor azonnal le fog nyomorodni. Remélem te még a fekvenyomást is csigán csinálod 48as.
2016. márc. 20. 11:35
 10/53 anonim ***** válasza:
megnézném egy felhúzásodat, hogy mit szerencsétlenkedsz össze
2016. márc. 20. 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!