Mik a legjobb izolációs gyakorlatok farizomra?
Figyelt kérdés
A csípőemelésen kívül nem ismerek mást. Olyat aminek értelme is van, nem láblengetés jobbra-balra.2015. dec. 22. 11:01
31/46 anonim válasza:
So-so. Itt sokan valljak hogy magas ismetlesszammal nem lehet izmot novelni, csak böszme nagy sulyokkal, kis ismetlessel. Ezt rengeteg tanulmány cáfolja (aki kéri mutatok).
Ha kap elég terhelést, akkor teljesen jo. Nem mellesleg egy kisebb sullyal amivel megy 20 ismetles, sokkal jobban tudod koncentralni, kontrollalni, es kisebb a serules veszely, mintsem 6 ismétlésekért görcsölni, remegni.
Ugyhogy a véleményem szerint neked ez teljesen jo lesz. Nem eroemelőnek készülsz, de nem is hiszem hogy hárdkór versenyre. Annyira figyelj, hogy ÉREZD azt, hogy jol megdolgoztattad az izmot az edzés végére. Akkor biztos elég terhelést kapott, még ha több sorozatot is kell netán csinálj.
32/46 Cortez70 válasza:
Én bizony ezt vallom, hogy babasúllyal nem tudsz izmosodni annyira , mint nagyobb súlyokkal. A tanulmányokat letojom, mivel 30 év edzési tapasztalatom van. Mutass nekem egy embert aki guggolgat 40 kilóval, de sokat, én meg mutatok neked olyat aki guggol 200 felett. És meg lehet nézni a lábuk között a különbséget, mind méretben, mind tömörségben. Vagy pl az én lábam sem piskóta és nem picurka súlyokkal hoztam fel. Na ennyi.:)
33/46 anonim válasza:
Én szinte mindent vetkőző sorozatokkal csinálok. Elkezdem egy nagyobb súllyal, amibe belemegy 6-10, persze nem rángatózva, utána lejjebb veszem és pihenő nélkül folytatva még abba is belenyomok vagy 12-15-öt. Van, hogy nem két, hanem három lépcsős a vetkőzés. Megvolt a nagy súly is és a magas ismétlésszám is egy körön belül.
34/46 Cortez70 válasza:
Szerintem is kell mindkettő, de az baromság, hogy csak kis súllyal majd brutál formát hozol.:)
35/46 A kérdező kommentje:
Én csináltam egy ideig a builderes magas ismétlésszámos edzést is, nem volt rossz! Sőt! Kellett, hogy javuljon az izomérzet, és brutális terhelést kapott tőle a lábam, és a farizom. Az adta meg a kezdő löketet a fejlődéshez, néha visszatérek hozzá a mai napig. Váltogatom a hagyományos 8-12 ismétlésszámos edzéssel.
2015. dec. 23. 13:56
36/46 Cortez70 válasza:
Erről van szó, hogy kell a magas ismétléses edzés is, de ha csak az megy, akkor sosem leszel eléggé izmos.
37/46 anonim válasza:
Latod mennyire volt hatasos a magas ismetles szamos edzesed. 1+ ev utan 40 kg-al guggolsz. Lehet, hogy izmosodtal kozben de nem erosodtel akkor a fejlodesed hamar meg fog allni vagy mar meg is allt.
38/46 A kérdező kommentje:
Azt se tudod hány kiló vagyok. Relatíve kevés nőt tudok, aki 200 kilóval guggol....
2015. dec. 23. 14:51
39/46 Cortez70 válasza:
Én tudok olyanokat, persze nem sok van. De egy nőnek is szerintem minimum a testtömeg körüli súllyal szériázás. Férfiaknál meg nem árt beleguggolni párat a 2 x testtömeg súlyba. És így lesz izmos láb, nem barbisúlyokkal. :)
40/46 A kérdező kommentje:
Persze, de nem azonnal, még kezdő vagyok. Én úgy tudom, hogy fél testtömeggel guggolni már jó nőknek is, de a saját súlyánál többet csak kevesen tudnak kinyomni. 60 kg vagyok amúgy. Ráadásul szabad súllyal csinálom, és tényleg lemegyek földig. Combvízszintig, géppel, biztos menne többel is, még nem próbáltam soha mennyi lenne a max.
2015. dec. 23. 15:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!