Tojás nyersen vagy főve?
Kérdező,remélem hogy nem vagy troll és nem csak azért ellenkezel hogy másokat idegesíts hanem azért mert egyszerűen makacs vagy
Mint a biológia szakos barátunk is elmondta, hogy fertőzésveszélyes,én is mentem már át zebrán úgy hogy nem néztem körbe,nem ütöttek el,de lehet hogy legközelebb elfognak ha nem nézek körbe,te is lehetsz még szalmonellás,lehet hogy ha 2x az leszel akkor már nem akarsz többé nyers tojást enni,nekem sincs ám kedvem edzés után megsütni,mert fáradt vagyok,és én is szeretem szilárd táplálékként bevinni a fehérjét,ezért azt csinálom hogy 5 perc alatt megsütöm edzés előtt a tojást,és edzés után elfogyasztom,még ha nem is leszel soha beteg tőle,ugye azt tudod hogy fele annyi fehérje se szívódik fel a nyers tojással mint a hőkezelt tojással?És szerintem egy testépítőnek ez olyan indok hogy soha többé nem akar nyers tojást fogyasztani.
Amit leírnak ezen az oldalon az igaz,csak az igazság mellett reklámozzák magukat hogy tudjanak eladni és legyen pénzük,és azoknak a poroknak is olyan jó a felszívódása mint a főttojásnak,szóval azért is írják hogy jobb mint a nyers tojás,ez egyben marketingfogás és igazság is,ha egy kicsit gondolkozol te se akarsz magadnak rosszat azzal hogy olyan ételt fogyasztasz ami nem is biztonságos a fertőzésveszély miatt és nem is hasznosul rendesen.
Én is olvasgattam, persze szakáértő nem vagyok, de hihetőnek tűnik a biotinos dolog s nekem szimpatikus így: tojásfehérjét nem eszem nyersen (csak nagyon ritkán, jó édesség lesz belőle, de hőkezelve elveszti a jó állagát. nem tartom jónak, de néha belefér), tojássárgáját viszont mindennap (bár ez nem teljesen egyértelmű, mivel a legtöbbször elég meleg vízzel turmixolom, de azért igyekszem, hogy ne főjön meg, mert az nem annyira előnyös. de pl. a lágytojást akkor veszem ki, amikor felforr a víz és a tükörtojásom sárgája is eléggé folyik).
Nekem annyira jó így évek óta, hogy nemhogy a szalmonella egy életben egyszeri csekély esélye, de egyetlen tuti eset is bőven megérné a napi szintű élvezetet és szabadságot a nyers tojásevés terén. Más csinálja, ahogy szerinte jó...
Azért elég nagy hagyományai vannak a nyers tojássárgája evésének, sok recept van rá s nemcsak az én táplálkozásomban szerepel évek óta igen gyakran ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!