én s lebeszélnélek a nyers tojásról, mert: szalmonellás is lehetsz, nem szívódik fel a fele sem, vitaminhiányt is okoz, mivel az avidin enzim gátolja a biotin felszívódását.
De ha te a fejedbe vetted, hogy nyersen jobb, akkor hiába írunk mi bármit.
2015. dec. 20. 17:02
2/39 A kérdező kommentje:
De pont ezt mondom, te is valószínűleg ezt olvastad valahol :D kapásból az első találat google-ben ezt dobja ki, hogy vitamin hiány meg szalmonella és a végén ott van, hogy inkább vegyem meg az ő protein cuccukat. :) egészséggel kapcsolatos oldalak szerint, meg megfelelően megtisztított tojástól nagyon minimális esély van a szalmonellára és a vitaminhiányhoz meg hatalmas mennyiségben kellene ennem. Igazad van, hogy jelenleg inkább a nyers tojás oldalán állok, de van egy kis kétség bennem jelenleg.
De most mit kellene erre írni? Nyilván ezt olvasod a neten, ha ez az igazság. A dohányzás is mérgezi a szervezetet, nem fog azt olvasni ha beütöd googleba, hogy jaj de jó a tüdőnek. Szalmonellás pedig lettem már én is és ismerőseim a tojástól. Régebben ittam én is nyersen. A felszívódás is tény, hogy nyersen nem hasznosul annyi. A tényekkel hiába vitatkozol, azok makacs dolgok és attól még igazak maradnak, hogy ha te nem is hiszel benne.
Ez van, tőlem eszel amit akarsz, nekem mindegy.:)
2015. dec. 20. 17:12
4/39 A kérdező kommentje:
Azt, hogy évek óta eszem nyersen és semmi bajom és esetleg érzem is, hogy haszna is van, vagy épp megjártam vele és főve vált be. Ahogy mondod tény kell, nem marketinges szöveg.
Nyersen enni baromsag, de tolem ugy eszed ahogy akarod.
2015. dec. 20. 17:17
Akkor egyed továbbra is. Ne tőlünk várj erre engedélyt.
2015. dec. 20. 17:17
Én a múlt héten 4 napon keresztül szenvedtem gyomorrontástól, mert életem során először lusta voltam megfőzni 5 tojássárgáját (ami megmaradt sütés után), és nyersen használtam fel. De, majd ha egyszer te is fosvahánysz utána, mert kifogtál 1-2 olyan darabot, amire érzékeny vagy, majd átgondolod.
2015. dec. 20. 17:18
8/39 A kérdező kommentje:
"hogy évek óta eszem nyersen és semmi bajom és esetleg érzem is, hogy haszna is van, vagy épp megjártam vele és főve vált be" idézőjellel érthetőbb? nem tudom hova tenni a gorombáskodást, gondolom sokan ezért járnak ide én nem :D
"majd ha egyszer"
Nézd, én is tudok ilyen jeleket! Az, hogy nem esett rád egy meteor, még nem jelenti azt, hogy halhatatlan vagy. A szalmonella egy létező baktérium, azt is tudni, hogy miben található meg, sőt, az is tisztázott, hogy mivel lehet tenni ellene.
Őszintén örülök annak, hogy nem voltál még beteg tőle, nem voltál rosszul, de attól még veszélyes vizeken evezel, bármennyire is kardoskodsz.
2015. dec. 20. 17:29
10/39 A kérdező kommentje:
Ki kardoskodik mondjátok már meg nekem? semmilyen tapasztalatom nincs e téren, csak annyit kértem tényekkel válaszoljatok, olyanok, akik vagy így vagy úgy alkalmazzák és mondjuk van jó vagy rossz tapasztalatuk, ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések: