Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tojás nyersen vagy főve?

Tojás nyersen vagy főve?

Figyelt kérdés
Több vitát is találtam ezzel kapcsolatban, bizonyos egészséggel kapcsolatos oldalak ajánlják megfelelő odafigyelés mellett, a testépítéssel foglalkozó oldalak meg nagyrészt marketingként a saját termékük érdekében lebeszélnek róla. Nem igazán tudok dönteni. Főve vagy bárhogy elkészítve nem igazán szeretem, turmixként sem, viszont az gyorsan eltudom fogyasztani, még ha nem esik esik túl jól. Szóval olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik tapasztalatokkal bírnak e téren és nem "olvasták" valahol. Előre is köszi!

2015. dec. 20. 16:59
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Az teljesen mindegy, hogy a tojás mennyire van megtisztítva, a héja teljesen elzárja a környezetétől. Mindegy, hogy kívül tyúkszaros-e, vagy nem, az nem változtat a belső állagán. Hogy szalmonellás lesz-e az főként azon múlik, hogy milyen hőmérsékleten és mennyi ideig tárolják

Az nem marketing duma, ha valaki a főttre próbál rábeszélni. Mi ebben a marketing? Kinek lesz abból anyagi haszna, ha rábeszélnek, hogy főzd meg?

Ezek tapasztalati dolgok, amiket már sokan leteszteltek. Én soha nem ettem nyersen egyébként, mert kibírom azt az 5 percet, amíg megfő.

2015. dec. 20. 17:33
 12/39 A kérdező kommentje:
mert én is utána olvastam és semmivel nem vagyok előrébb, mert mint mondtam ha valahol szapulják a nyers tojást a végén ott van, hogy vegyem meg a porukat, ami természetesen tökéletes. :D
2015. dec. 20. 17:34
 13/39 Cortez70 ***** válasza:
Senki nem volt goromba, akkor nem ezt kaptad volna.
2015. dec. 20. 17:35
 14/39 Cortez70 ***** válasza:
Azt sem írtuk, hogy vegyèl port. Főzd meg azt a tojàst vagy süsd meg. Ennyi.
2015. dec. 20. 17:37
 15/39 A kérdező kommentje:
De lehet marketing, ahogy én se szívlelem sütve főve és hát persze egyed úgy, de itt a mi protein shake-ünk, ami finom és stb. Az ilyen oldalaktól nem várom el, hogy hihető információt adjanak.
2015. dec. 20. 17:39
 16/39 anonim ***** válasza:

Voltam már rosszul nyers tojástól.

12 évesen én is Rockynak hittem magam és ittam pohárból.

Az, hogy mennyire hasznosul, arról tapasztalatot nem tudok neked mondani. Erre vannak a tanulmányok meg kísérletek.

Én sütve szoktam és nem tudom elképzelni miért lenne gusztusosabb inni. "Főve vagy bárhogy elkészítve nem igazán szeretem" Erre nem lehet mit mondani, ne erőltesd azt ami nem megy. Ha nincs olyan opció, hogy ne nyersen fogyaszd akkor döntsd el mi éri meg neked jobban. Nyersen iszogatni a tyúk seggéből kijött anyagot vagy más forrás után nézni.

Életben ne legyen nagyobb problémád. Egyébként meg vótmá ilyen kérdés.

2015. dec. 20. 17:42
 17/39 A kérdező kommentje:
Nyersen se mondtam, hogy jó főleg mivel próbáltam nem cukrozni meg hülyeségekkel tele rakni, de fél perc alatt felhörpintem és vége. ha nincs más megeszem főve is valahogy felízesítve, de pont ennek eldöntése miatt írtam ki ide ezt a kérdést.
2015. dec. 20. 17:46
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kerdezo!

En nem arulok porokat sem egyebb termekeket.

Biologia szakra jartam az egyik neves felsooktatasi intezmenyben raadasul a mikrobiologia volt a kedvencem, vagyis tudok par dolgot errol.

Amit a nyers tpjas veszelyeirol irtak a tobbiek az igaz, ahogy a nyers husukat sem esszuk meg igy a nyers tojast sem a fertozesveszely miatt.

Ha neked eddig nem volt bajod tole, az csupqn nqgy nagy szerencse.

Hiaba nem hiszel nekem vagy masoknak attol a teny meg teny marad.

Egyebkent szallonas tojas, hagymas tojas, natur rantotta, tukortojas piritossal, amerikai tukortojasm fott tojas sonkaval vagy grillezett csirkemellel. Ezek egyike sem tart tovabb 10 percnel.

2015. dec. 20. 18:25
 19/39 Cortez70 ***** válasza:
A válaszokat megkaptad. Hogy ha nem tetszik neked az nem a mi bajunk, hanem a te problèmád.
2015. dec. 20. 18:39
 20/39 A kérdező kommentje:
19: tudnám az ilyen idióták minek járnak fel ide...menj szidjad, akit érdekel :)
2015. dec. 20. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!