A sportolók miért eszik meg a tojást nyersen?
Figyelt kérdés
2013. nov. 28. 09:16
1/15 anonim válasza:
Ezt sosem értettem, valószínűleg több fehérje van benne mint a főttojásban (nem biztos). A fehérje egy sportoló (főnleg egy tesetépítő számára nagyon fontos)
2/15 anonim válasza:
Mert nyersen több fehérje marad benne amit a szervezet jobban feltud használni, mintha főzve lenne. Ez tényleg igaz mert eddig akárhány testépítőt megkérdeztem mind azt mondta hogy ez így van. Persze jobb főzve is csak akkor többet kell fogyasztani de akkor a kalória is több lesz ami mondjuk jelenthet hátrányt.
3/15 anonim válasza:
a sportolók nem esznek nyerstojást mert tudják, hogy nem emészthetõ és még betegségeket is terjeszt... ez csak egy városi legenda amit a sok hülye terjeszt...
4/15 anonim válasza:
ahogy látom itt is szaporodnak az ilyen hülyék...
5/15 anonim válasza:
Bakker, negyven éve iszom és tőle még nem lettem beteg, sőt! Ja és emésztve távozik!
6/15 anonim válasza:
én soha nem ettem meg nyersen, szalmonella vírust tartalmazhat, ami komoly betegséghez vezethet. edd főve vagy rántottaként. ne edd meg nyersen, van benne egy anyag ami gátolja a felszívódást is.
7/15 anonim válasza:
A cikk nagyon reklám gyanús (nem gyanús!) de ennek ellenére a lényeg benne van: [link]
8/15 anonim válasza:
Csak a szalmonella-parához szólnék hozzá: koromnál fogva is abban nőttem fel, hogy az édesség sokszor igencsak korlátozott mértékben állt rendelkezésre. Anyukám pedig kikevert tojást (sárgáját) csinált nekünk (néha kakaóval) és soha semmi bajom nem lett.
9/15 anonim válasza:
Nem szívódik fel jobban. Attól még, hogy nem fosol tőle, nem jutsz több, jobban emészthető fehérjéhez. Röviden: kevesebb fehérjét szívsz így föl, argo nem vagy vele előrébb. Mellesleg a biotint is jól megköti, tehát az is megy a kukába, amit beviszel esetleg B-komplexszel.
A szalmonelláról meg csak annyit, hogy egy friss, jó helyen tárolt tojás egészséges csirkétől annyira nem vészes, a bolti már kicsit neccesebb.
10/15 anonim válasza:
6 ból 5 az oroszrulettõl sem kap ólommérgezést, mégsem játszanám, amúgy a második szakmám szakács, természetesen vannak ételek, amik nyers tojásból vannak, szeretek is sok ilyet, pl majonéz, de ilyen kajánál mindig benne van a pakliban a szalmonella, elég arra gondolni, évente legalább egyszer van hírekben, mikor egész osztályokat, iskolákat dönt le a lábáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!