Heti 6 edzés soknak számít ilyen edzéstervvel?
Azt kell rólam tudni, hogy mocskos gyors az anyagcserém, 60 kiló vagyok, napi 4-5-ször eszek, hízni nem tudok csak izomra megy. 3 évig edzettem , az utolsó egy évet az alábbi edzésterv szerint. Most 1 év kihagyás után újrakezdtem.
1. nap
Mell-bicepsz-has
2. nap
Váll-csuklya-has
3. nap
Hát-tricepsz-has
4. nap
Pihenés
a lábnapot biciklizéssel pótolom
Ez sok dologtól függ, nyilván a genetika és az edzésintenzitás a legfontosabb. Az élsportolók heti 10-12 edzést végeznek, és csúcson vannak.
Testépítés esetében én feleslegesnek tartok heti 6 nap edzést, főleg ha gyors az anyagcseréd. Emlékezz arra, hogy az izomzatod a pihenőidő alatt képes regenerálódni és növekedni, ha túlságosan leterheled, akkor csak az erőnléted növekszik, de a méretbeli fejlődést akár meg is ölheted.
Én fél évig edzettem kezdőként heti hatszor, aztán egy személyi edző javasolta, hogy heti 4 edzésre álljak át, és állíthatom, hogy bombaként robbant a fejlődésem minden tekintetben.
Igazából nem lehet válaszolni a kérdésedre. Ezer dologtól függ, hogy kinek mennyi edzés az ideális, ezt neked kell kitapasztalnod. Ha heti 6 edzéssel fejlődsz a legjobban, akkor csináld ezt. De a legtöbb embernek ez sok és 1-2 hónap után a szervezet elfárad, aztán jönnek a sérülések meg a motiválatlanság.
Tapasztald ki saját magad. Itt mindenki mást fog mondani a saját tapasztalatából kiindulva, szóval csak elbizonytalanodsz. Ha jól érzed magad, folytasd ezt. Hajrá!
Köszi szépen :). és arról mi a véleményed ha úgy csinálnám hogy:
1. nap Mell-bicepsz
2. nap Váll-csuklya
3. nap Pihi
4. nap Hát-tricepsz
5. nap Mell-bicepsz
6. nap Pihi
7. nap Váll-csuklya
8. nap Hát-tricepsz
9. nap Pihi
és így folytatni :) ?
vagy csinálnék két naposat és 1. nap Mell-bicepsz-váll
2. nap Pihi
3. nap Hát-tricepsz-csuklya
4. nap pihi
utána elölről :)?
60 kilosan nem hiszem hogy csak izomban tudsz hizni mert szerintem meg nem szedtel fel izmot.
Heti 3 teljestesttel Jobban fejlodnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!