Edzéstervvel való kérdések?
Elkezdtem itthon edzni. Fekve nyomás(5x20x2) hasprés (3x30x2) válledzés (oldalemelés 6x10x2) hátedzés(3x30x2).
És minden nap csinálom kivéve csütörtökön meg pénteken nem mert akkor úszni járok(3-4 km).
És olvastam olyat ,hogy 48 órát kell az izmokat pihentetni mert akkor "minden" hiába való vagy is elég lenne heti 3x?
És egyéb más tanácsot is elfogadok(pl: még hasznos gyakorlatok vagy...bármi)
Előre is köszi a válaszokat.
(Nem akarok testépítő lenni és nem szedek semmit)
" minden nap csinálom kivéve csütörtökön meg pénteken "
:) hány éves vagy?
Annyit takar a dolog,hogy két egymást követőnapon nem "szabad" edzeni ugyanazt az izomcsoportot kell neki a regenerálódás tehát pihentetni kell.
Amúgy láb az kimarad?
Én ezt nem igazán értem, bár lehet én vagyok a tudatlan.
3x30x2 ez gondolom 3 sorozat 30 ismétlés, de mi a kettő?
Legyen inkább hétfő szerda, kedden meg láb, aztán mehet az úszás. De normális edzés után azért javallot a 48 óra pihi az izomcsoportoknak.
Hasznos gyakorlatot meg nem tudunk írni , mivel a fekvenyomás és hasprésen kívűl más gyakorlatot nem írtál. Pedig van még pár. /nah jó még az oldalemelést látom, de abból is van döntött törzsű is/
Akkor bocsi csinálom hétfőn, kedden, szerdán, szombaton, vasárnap (Remélem így érthető). Köszi hogy kérdezed 18 éves vagyok :D
Még utána járok futni szóval nem akkor edzés közben leterhelni.
(2. válasz)
A kettő az hogy megcsinálom a egész sorozatot vagy is 5x20 fekvenyomás aztán hasprés... és újra az egészet így x2 (bocs ha nem volt érthető)
Köszi a válaszokat. És ha csinálnám az edzést hétfőn szerdán meg pénteken aztán úszás kedd csüt úgy jó lenne vagy úgy is nagyon terhelné az izmokat?
Az úszás (nemtudom milyen szinten) azért add rendesen a hátnak-vállnak. A túl sok edzéssel csak rosszabb lesz a helyzet, nem képes regenerálodni az izomzat, és amúgyis sok lesz ez egy idő után.
A futás meg nem lábedzés, bár tudom hogy az nem a strandforma alap pillére. De csak halkan megjegyzem, a legnagyobb izom a farizom, annak edzése jó sok tesztót termel, ami jócskán segít fejlődni.
Viszont ennyi mozgáshoz (kondi-futás-úszás) jócskán kell is kalória, tehát az étrend is elég fontos tényező. Izomnövekedéshez tömegnövelő étrend kell!
Az edzés is furának tűnik, van pár gyakorlat még, ne ezt a párat ismételgesd. Pl. a váll 3 fejből áll, 3 különböző gyakorlat kell a leedzéséhez.
Olvasd el a Sárga Kapszula című könyvet, mert regényeket lehetne írni, persze ha érdekel.
Köszi a választ.
Vagy is akkor lábedzést is be kell iktatni.
Az étrendre próbálok oda figyelni hogy eleget egyek és olyat amire szüksége van az izmoknak.
Halottam már az említett könyvről javíts ki ha tévedek de ez testépítőknek való.
És ezért szeretnék segítséget kérni hogy ha már csinálok valamit akkor csináljam jól, még ha nem is szeretnék bodybuilder lenni.
És akkor azt mondod, hogy több gyakorlat kell vagy is minden izomcsoportnak egy gyakorlat?
Vagy is az én edzésem teljesen rossz vagy csak kicsit kéne alakítani?
És heti 3x legyen az edzés.
Nem, a könyv nem testépítőknek való, inkább mindenkinek. A szerző alpári módon (humorosan) magyarázza el, hogy kellene enni-edzeni mindenkinek! Nemcsak aki nagy akar lenni (ami amúgy is, kox nélkül nagyon nehéz és évtizedek kérdése)
Olvasd el, megéri, itt meg vannak gyakorlatok izomcsoportokként. [link]
Elsősorban a könyvet gondolom én a helyes táplálkozás miatt ajánlotta a kolléga. :)
És nem úgy megy hogy holnapra már "bádibílder" leszel :)
ha teljes test edzést csinálod akkor 2-3 gyakorlat mehet izomcsoportokra.
Igazából azt te érzed,hogy mennyire van szükséged :) én heti 4x edzem :)
Étrendről meg annyit,hogy fehérjedús étkezés :) és valami jó ch forrás és itt nem a cukorra gondolok :)
Oké köszi akkor olvasgatom őket.
És még annyit, hogy minden nap más izomcsoportot kell mozgatni vagy is hétfő: váll szerda: kar péntek: hát. Így ha van egy edzés tervem ami minden megdolgoztat és azt ismétlem heti 3x az baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!