Az lehetséges, hogy az alapanyagcserém körüli kcal-t eszek mégis hízok?
Az odafigyelésnek is több szintje van. lehet venni laboratóriumi mérleget ami 4 tizedesjegy pontossággal mér, ezen lehet mérni a kajákat, értelmetlen de legalább tényleg elmondható, hogy pontos akar lenni az ember.
Vagy sacc/kb. nagyjából, reálisan alkalmaz az ember némi odafigyelést, elfogadva, hogy még a mérlegek is pontatlanok, hát még a tápanyagtáblázatok, de semmi sem néhány grammon múlik.
Kérdező, ha nő a súly, az 2 dolgot jelenthet. Zsírt raktároz a szervezet, mert van hozzá fölösleg, fel nem használandó tápanyag. Nem?
Izom épül, nem zsír. Van fölösleges tápanyag (aminek energiatartalma is van) és van izomstimuláció, lehet izomban is fejlődni.
Lehet vizet is raktározni. Glikogénben, ödémákban, betegségként vizesedik a test. Ehhez mondjuk nem kell kalóriaplusz.
A testunk bonyolultabb annal hogy egyszeru matekkal kiszamoljuk hogy x-y<0 tehat fogyunk. Szerintem honapokig is kepes elleni a szervezet kaloriaminuszban fogyas nelkul ha olyanok a korulmenyek. A masik meg hogy valoban nem tudunk pontos adatokkal szamolni, se kaloria se zsiregetes kalkulatorok nem pontosak, szoval meg az is lehet h valojaban tobbet eszel mint amit elegetsz.
De szerintem a legvaloszinubb h az inzulin lesz a hibas. Meg a teljes kiorlesu, graham, rozs stb. bol keszult szenhidratok is jol megemelik az inzulin szintet, es ez hizashoz vezet.
aki szerint nem kell számolni a makrokat, meg nem ezen múlik, az szedje a sátorfáját a testépítés rovatból könyörgöm...
nos, hogy ezzel a súllyal egyáltalán hová akarsz fogyni, azt én nem is értem, de egye fene.. 2* testtömeg fehérje, minimális de telítetlen zsír, a ch-t meg addig csökkented, amíg el nem kezdesz fogyni...
72% már mindent leírt, csak figyelni kellene rá.
A kalóriákat pedig valóban felejtsd el, csak a makrokkal foglalkozz, és a tested reakcióival, ha túl kevés lesz az össz kalóriabevitel, azt úgyis észre fogod venni, mert legyengülsz és zabálhatnékod lesz...
A kalóriákról még annyit, hogy egy kalóri az az energia mennyiség ami egy gramm víz hőmérsékletét 1 fokkal emeli meg... és mivel a kinti hőmérséklet már eléri a 25-30 fokot, így a kalória igényünk is lényegesen alacsonyabb, mint télen... szóval ha nyáron akarsz fogyni, akkor még sokkal fontosabb, hogy precízen kiszámold a kajádat, a vagy 80-160grammot eszek szénhidrátból, az valóban nem éppen egy precíz étrend.
Egyreszt kulso korulmenyek es pontatlansag miatt tenyleg csak intervalkumertekeket mondhatok bar a ch tenyleg nagy intervallum bevallom de most nem allitottam be csak eszrevettem, mi tortenik :D
Masreszt a homerseklet miatti kcal csokkenes nem szignifikans. A kcalnak tenyleg ez az egyik meghatarozasa, de attol meg akk is hasznalunk kcalt, ha nem a testunkben levo folyadekot kell melwgiteni, pl izommunka, szervek mukodese ez gondolom nyilvanvalo.
Harmadreszt bizonyos pontossaggal ki lehet szamolni, h mukodik a testunk es az x-y<0 keplet hasznalhato bizonyos hibahataron belul persze. Attol meg, h nem egzaktul írja le nem kell kidobni :D
ne mérgelődj öcsi, hányszor mondtam már :D
a hőmérséklet valóban nem a legnagyobb befolyásoló tényező, de attól függetlenül befolyásoló tényező :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!