Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az lehetséges, hogy az alapany...

Az lehetséges, hogy az alapanyagcserém körüli kcal-t eszek mégis hízok?

Figyelt kérdés
tehát mondjuk egy nap 1200-1500 kalóriát eszek, nem feltétlenül mindig megfelelő a makrotápanyag elosztás, de azért nem is túlzottan rossz. Sosincs olyan hogy hirtelen bezabálok egy nap 4000 kcal-t és akkor koplalás raktározás effektus lép fel. Kb minden nap annyi, amit írtam néha, ha nincs időm, vagy este edzés van kevesebb. Mégis hogy lehetséges, hogy 3-4 kilót híztam, szerintem főleg zsírban?

2015. máj. 11. 08:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:
hát ja, de ha kiszámolod mondjuk 50 g CH= 200 kcal, minimális zsír legyen 25g =225 kcal ez eddig 425 kcal, tehát kb. 200g fehérjét kéne bevinnem , ami megintcsak, ha a súlyomhoz nézzük rohadt sok. Mindig kicsi volt a súlyom, pedig mindig sportoltam, viszonylag erős is vagyok, gondolom csontozat 57-58 felé sose mentem akkor sem, mikor azt se tudtam, mi az egészséges étel. És 50-52 kg-mal érzem jól magam és akkor megfelelő a mobilitásom is.
2015. máj. 12. 09:49
 42/62 A kérdező kommentje:
És abszolute vagyok 55 kg nem relative :D
2015. máj. 12. 09:50
 43/62 anonim ***** válasza:

Nyilván fogyaszthatsz több ch-t és több zsírt is, nem kell 200g fehérje.

Bár ha éppenséggel te pont úgy vagy, hogy nem érzel fehérjemérgezést, akkor még az is lehet, hogy neked jólesik 200g protein, na bumm.

Alacsony ch-nál szokták mondani, hogy ez nem jön be. Gondolom akkor nem jön be mindenkinek, passz.

Te írtad, hogy a sok zsír nem jön be. Akkor ehetsz mindenből mértékkel, végülis a makrotápanyagok egymásra is hatnak. Emelhetsz a zsíron és a ch-n is, és akkor nem kell 200g fehérje.

Az sem mindegy ch-t miből viszed be. Zsír, savanyúságok lassítják a felszívódást, inzulinválaszt, ezek fogyáshoz jók, kis társítás.

2015. máj. 12. 09:57
 44/62 A kérdező kommentje:
Igen ezért vannak a fentebb leírt értékek, mert kb ha figyelek is, meg az érzésekre is hallgatok ez az arány esik a legjobban.
2015. máj. 12. 10:20
 45/62 A kérdező kommentje:
de azt még mindig furcsállom, hogy pl, ha valaki a súlya 4szeresét eszi grammból ch-ban és ez csak 800 kcal tegyük fel és ennyi egész nap, akkor is hízik, mert ez nem szálkásító mennyiség v wtf?
2015. máj. 12. 10:24
 46/62 anonim ***** válasza:

Írtam már, felejtsd el a kalóriákat, semmilyen táblázat, vagy matematikai képlet nem tudja megmondani hogy mennyi a kalória igényed és nincsenek átlagos értékek...

Én 85kg os férfi vagyok, kőműves, munka után bringázom vagy terembe megyek edzeni, a napi kajám kb 1600kcal. Ennél picit többel már jönnek a kilók.

Ahhoz, hogy a kalória felhasználásodat meglehessen határozni, az oxigénfelvételedtől a kutya füléig mindenféle adatokra lenne szükség.

2015. máj. 12. 10:29
 47/62 anonim ***** válasza:

Wátdöfák, mi? :)

Ha valaki full szénhidrátot eszik, akkor még lehet kalóriamínuszban. De ott van a hormonális hatás, ha tömény szénhidrátot eszik, akkor vajon mi történik a szervezetében? A sok inzulin az összes bevitt tápanyagot (ami mondjuk csak ch, de ha más is van az sem sokat változtat most a képen) elraktározza, mert az inzulin ezt csinálja.

Nyilván utána, ha az inzulincsúcs lecsengett akkor újra a zsírégetés fog dominálni, mert élni meg kell valamiből. És akkor a korábban képzett zsírraktárakat leépítheti.

De.

Ezek csak kérdések lesznek, nem állítok semmit.

- ha így eszik valaki, vajon tényleg tud alacsony kalóriabevitelt tartani? Magas inzulinszint mellett, nem lesz rohadt éhes?

- esszencicák hiánya (esszenciális tápanyagok, vitaminok) ?

- vajon tényleg felhasználja majd az elraktározott zsír mennyiséget, vagy a sok inzulin és a raktározás miatt szép lassan kórosan lecsökken az anyagcsere?

- Magas inzulinszint vajon hosszútávon hogyan hat? Inzulin érzékenység? Tartható-e ez az egész, vagy szép lassan belebetegszik? IR-rel más az élet, nem?

2015. máj. 12. 10:31
 48/62 anonim ***** válasza:
A makro tápanyagokra kell figyelni, a kcalt meg felejtsd el.
2015. máj. 12. 10:31
 49/62 A kérdező kommentje:
Fentebb írtam, hogy figyelek a makrokra. Utolsó előttinek mg: Igen valószínüleg rámenne az egészsége, meg nagyon éhes lenne, de drekt hoztam ezt az extrém példát, hogy jobban érthető legyen , amit kérdeztem, h oké h vmi nem egészséges meg minden, de ha kevesebbet eszik valaki m, mint amit felhasznál, hogy nőhet a súlya? (Lehet rossz az anyagcserém és ezért raktároz) Amiket fentebb leírtál, nyilván megtörténnének.
2015. máj. 12. 11:15
 50/62 anonim ***** válasza:

75-100 g fehérjét 80-160g közt

változó ch-t és 25-40g

Rz az amennyi esik, annyi puffan vagy ennyi, vagy annyi ez nem éppen a "figyelek a makro mennyiségekre"

2015. máj. 12. 11:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!