Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek az igaz hogy...

Szerintetek az igaz hogy Street Workouttal kisebb izommal is erősebb vagy mint ha pl terembe jársz?

Figyelt kérdés
Mert pl aki terembe jár street workouton sok mindent nem birnak... vagy ez hülyeség?

2014. ápr. 13. 23:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ero es izommeret egy emberben arànyos.

Amiket leirtam gyakorlatok sokkal jobban megerositik a torzset mint a planche es tarsai. Nem lesz jobb aki mindkettot csinalja mert a sajat testsulyos gyakorlatok akadalyozzak a regeneraciojat a sulyzosnak igy akik csak a sulyzos edzest vegzik gyorsabba erosodnek meg.

Egy edzesterv annal jobb minel egyszerubb.

2014. ápr. 14. 11:25
 12/22 Sowilo ***** válasza:

Hogy akadályozzák a regenerációt? Nem hinném. Pl. én hetente váltogatom, a súlyzós és testsúlyos edzést, és mindkettőben fejlődök. Abban sincs igazad, hogy a törzset súlyzóval lehet jobban erősíteni. Illetve attól függ, honnan nézzük, mert relatív. Ha valaki súlyzós edzést végez, akkor is érdemes megtanulni a zászlót, mert az oldalsó hasizmokra egyszerűen nincs jobb gyakorlat. Magát a tartást rendkívül jól fejlesztik még a hátsó és mellső függőmérlegek(front, back lever), ami például felhúzásnál és guggolásnál is sokat jelenthet.

Amiket írtam az csak saját tapasztalat, lehet cáfolni, illetve bizonyítani.

2014. ápr. 14. 12:04
 13/22 anonim ***** válasza:
Hat oke hogy fejlodsz de mi most az optimalis fejlodesrol beszelunk. A leheto leggyorsabbrol. Nem kell tulbonyolitani a torzsedzest. Tartasok plank side plank haspres es hiperhajlitas eleg torzsre mindet sullyal vegezve. Sokkal erosebb lesz igy a torzsed mintha a zaszlot gyakorolgatnád.
2014. ápr. 14. 12:57
 14/22 anonim ***** válasza:
Akkor ajánlom, hogy próbálj meg csinálni egy zászlót vagy front levert, mert elvileg sokkal erősebb a törzsed a súlyzózástól úgyhogy gond nélkül mennie kell.
2014. ápr. 14. 16:02
 15/22 Sowilo ***** válasza:
Ez egy kicsit érdekesen hangzik. Az általam említett függőmérlegek, illetve a zászló legalapvetőbb rávezető gyakorlatai az általad említett plankok, meg a hiperhajlítás súllyal. Akkor csináljuk ezeket(meg másokat is), amikor még nem tudunk pl zászlózni, és meg szeretnénk hozzá erősödni.
2014. ápr. 14. 17:01
 16/22 anonim ***** válasza:

De ezekhez énszerintem másfajta erő kell.

Mondjuk az biztos hogy sokkal tobbet ernek egy olyannak aki alapvetoen sulyzos edzest vegez. Mert pl egy 140 kg-os guggolas eleg nagy labakat eredmenyez es ugy mar sokkal nehezebbek a sajat testsulyos gyakorlatok. De azt is el kell ismernetek hogy aki 180 kg-ot felhúz. Annak erosebb lesz a torzse mint annak aki zaszlokat csinal.

2014. ápr. 14. 17:31
 17/22 anonim ***** válasza:

Sok ember van, aki tud 200 kg-val guggolni és mégsem képes az egy lábas guggolásra (ami egyébként nem túl nehéz a 200kg-hoz képest). Ez nem az erő hiánya hanem a testkontroll hiánya, ami azt jelenti, hogy tudod mozgatni a tested a térben nem pedig egy külső tárgyat mozdítasz. A sajátsúlyos edzésnek pedig ez a lényege, hogy uralod a tested, nézd meg az állat világban a gorillákat, több száz kiló és mégis képes megtartani a testét, fára mászni stb. Ezek az alapok, erre kellene épülnie aztán a súlyzós edzésnek. Itt egy másik példa: https://www.youtube.com/watch?v=qwuYCbS-2YE&list=UU0ASolYU_Y..

3 percnél beszél róla, hogy a legjobb törzs edzés saját súlyos, mert az egész test egységként dolgozik. Más videójában is említi, hogy a calisthenics az alap és csak ezután érdemes bármiféle külső ellenállásos edzés. Gondolom te is sok JuggernautFitness videót láttál, ahol a dolgok 90%-ával egyetértek viszont nem gondolom, hogy mindent el kell hinni, amit egy ember mond. Több helyről kell utána nézni a dolgoknak. És még mindig azt mondom ha feltudsz húzni 180 kg-t, akkor azt mondod erősebb a törzsed, úgyhogy javaslom csak próbálj meg egy front levert vagy csak sima V ülést, zászlót ha gond nélkül megy, akkor igazad van és feleselges gyakorolni mivel anélkül is könnyen megy.

2014. ápr. 14. 19:48
 18/22 anonim ***** válasza:

Amit probalok mondani hogy a zaszloban a torzsednek a tobbi izomhoz kepest kell erosnek lennie. Ez az ok ketoldalu, ha egy fiatal vekony tornasz meg tudja csinalni akkor nem is kell olyan sok erő hozzá. Megis akkor erosebb a torzse mint valakinek aki sulyzokkal is eros? Hogy van ez?

Igen ezt jol latod juggernautfitness videokat szoktam nezni de nem ez az egyetlen forrasom, pl neked canditotraininghq-t tudom ajanlani.

A csavo 180 kg-ba megcsinal 14 ismetlest felhuzasba egyszerre 80 kg-osan es megis szerinte a legjobb torzsgyakorlat a haspres sullyal.

Lehet nem tud egy zaszlot megcsinalni viszont attol lehet erősebb a törzse külső sulyok mozgatasaban. Es szerintem az tényleges erő inkább ezekben van, de mindenki mashogy latja a dolgokat, ettol szep ez a sport.

2014. ápr. 14. 20:21
 19/22 anonim ***** válasza:
Viszont azt jol leirtad hogy ezek tulajdonkeppen gyakorlas kerdesei. Nem a tényleges izomerőt fejlesztik.
2014. ápr. 14. 20:23
 20/22 anonim ***** válasza:

A Street Workout, és a súlyzós edzés, teljesen más mozgáskoordinációt igényel. Viszont aki terembe jár az szerintem erősebb, mert: ha egy olyan ember, akinek nincs az egekben a testzsír%-a, és viszonylag nagy súlyokkal edz, sokkal gyorsabban át tudja hangolni a testét ahhoz a mozgásformához, ami egy zászlóhoz kell pl, mint egy olyan 60-70 kilós ember aki a zászlót meg tudja csinálni, a testsúlya 2xesét kinyomni fekve. Ebben biztos vagyok.

És abban is, hogy egy olyan embernek aki majd negyed tonnát el tud emelni a földről, vagy leguggolni vele, sokkal de sokkal erősebb bármelyik törzsizma, mint egy olyannak, aki meg tud csinálni egy zászlót.

De nem szabad elfeledkezni a test súlypontjáról sem, mivel egy olyan embernek aki felhúz meg guggol 200 kiló fölött, sokkal lentebb van a súlypontja, mint egy olyan embernek, aki csak saját testsúllyal edz, ezért kb. esélye nincs a zászlót megcsinálni.

2014. ápr. 15. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!