Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fontos-e a fekvenyomás a...

Benő16 kérdése:

Fontos-e a fekvenyomás a mellizom építéséhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég kipróbáltam,hogy kiveszem a fekvenyomást a mell edzésből,tehát így nézett ki:

tárogatás egyenes padon:12-10-10-8

tárogatás ferde padon: 12-10-10-8

áthúzás:12-12-10-10

nekem bejött és a fekvenyomásos edzéssel ellentétben jobban is durrant(ez lehet a másféle terhelés miatt is)

2014. márc. 18. 22:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Nyomógyakorlatok nélkül nem melledzés a melledzés. Pozitív nyomás, fekvenyomás, fekvenyomás egykezesekkel, chest press gép. Minimum egyet iktass be, de inkább 2-t.
2014. márc. 18. 22:20
 2/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,esetleg egy indoklást hallhatnék?
2014. márc. 18. 22:23
 3/25 anonim ***** válasza:

Chest Press Géppel nagyobb eredmény érhető el, mint fekvenyomással. Jobban meg tudod nyújtani az adott mellizmott, jobban hátra tudod engedni a súlyt.

Chest Press Gép és Fekvenyomást szoktam cserélgetni melyik héten melyiket.

2014. márc. 18. 22:34
 4/25 anonim ***** válasza:

Kell az alapgyakorlat mert azon lehet novelni a terhelest legjobban.

Nem a bedurranas a lenyeg.

Az erosodes.

2014. márc. 18. 22:53
 5/25 tkodit ***** válasza:

Szerintem nem létfontosságú a fekvenyomás (igen, alapgyakorlat, hú meg ha), de a nyomógyakorlatra szükség van, hogy megedzd rendesen az izmot. De mivel testépítésről beszélünk, és nem erőemelésről, ezért egy chest-press gép is megteszi.

De a szabad súlyos fekvenyomást ettől függetlenül nem iktatnám ki, mivel a súly stabilizálása is hozzátartozik a dologhoz, ezért alkalomadtán legalább egykezes fekvenyomást beiktatnék. (én pl. jobban érzem, mint a hagyományost...)

2014. márc. 18. 23:05
 6/25 anonim ***** válasza:

utálom a fekvenyomást, két három havonta ha csinálom egyszer.

ellenben a ferde nyomást, azt minden edzésen, sokkal jobban megedzi a mell izmot, nagyobb izomlázam is van tőle, és ott csalni sem lehet úgy, mint a fekvenyomásnál.

2014. márc. 18. 23:12
 7/25 anonim ***** válasza:
"Nagy mellem lett bàrmiféle rúddal való nyomás nélkül" - soha senki a vilàgon.
2014. márc. 18. 23:24
 8/25 anonim ***** válasza:
Én is csak ferde padon nyomok, akárhogy csinálom a hagyományos vízszintes nyomást rúddal cseszi a vállizületemet. Sokkal jobb döntött padon, a mellizom felsőrésze úgyis nehezen fejlődik a legtöbb embernél, úgyhogy ferde nyomás+ tolódzkodás szerintem a legjobb. Sima fekvenyomást meghagynám talán havi 1-2 alkalomra, ha másokkal edzek és ők is akarják.
2014. márc. 18. 23:24
 9/25 anonim ***** válasza:

A mellizmaidnak a nagy súlyos nyomásokkal tudsz akkora impulzusokat adni, amitől érdemben elkezd növekedni a tömege és az ereje. Az ilyen melledzés, ahol csak és kizárólag kiegészítő gyakorlatokat végzel, nem mell edzés, pinalegyezés.

Nem véletlenül kiegészítő gyakorlat a nevük. A mellizom definiálására szolgálnak, de tömeg és izomerő növelésére alkalmatlanok.

Rengeteget kell nyomni. Fekve, negatív, ferde padon, rúddal, kézi súlyzóval, szűken, szélesen tolódszkodás, mellről nyomás. Ezektől fog jönni az erő és a tömeg nem a tárogatástól, áthúzástól...

Egy héten próbáld ki, csak a mell izomnál:

Hétfő: 4 sorozat fekvenyomás (ha kényelmesebb mehet kézi súlyzóval) bukásig, kedd: 4 sorozat nyomás negatív padon bukásig, csütörtök: 4 sorozat ferde padon kézi súlyzóval bukásig, péntek: tolódszkodás szélesen 3 sorozat bukásig+nyomás szűken 3 sorozat bukásig.

Egy ilyen hét után át fogod gondolni, hogy továbbra is így kivitelezed-e a melledzésed, ahogy most. :)

2014. márc. 19. 00:00
 10/25 anonim ***** válasza:
Én a fekvenyomást lecseréltem +súlyos tolódzkodásra( kicsit előredölve, hogy mellem jobban dolgozzon). azóta sem bántam meg..
2014. márc. 19. 06:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!