64 kilósan jónak számít, ha 72 kilóval csinálom az egykezes fekvenyomást?
te miről beszélsz?
akit egy kicsit is érdekel a testépítés, az nyilvánvalóan volt már szálkás, vagy tudja, hogyan lehet egy közepesen szálkás testalkatot fenntartani. (brutálisan szálkásat nem sokáig, de ezt nyilván tudod)
amikor szóba kerül a szteroid, az általában akkor történik, amikor valakinek 45ös karja van 18 évesen, vagy éppen nem jellemzően nagy súlyt használ egy gyakorlathoz.
nekem pl. egy kicsit furcsának tűnik, hogy valaki röhögve nyom 4x8at 36kilós egykezesekkel, hatvanpár kilósan, mindezt másfél év után, és igen, lehetséges, hogy csak 162 centi, és mikor elkezdett edzeni, volt 48 kiló, és lehet nem a csirkerizsbrokkoli vót'
36kilós egykezes fekve, megfelel kb. 85-90 kilós, kétkezesnek, amiből 4x8at nyomni 65 kilósan picit fura
de mondom, én mindezt elhiszem, amíg ebből nem lesz aztán 50kilós egykezes majd "68 kilósan", 3 év múlva, mert onnantól pláne fura lesz
"amikor szóba kerül a szteroid, az általában akkor történik, amikor valakinek 45ös karja van 18 évesen"
Ezen az oldalon ha valaki belinkel egy formát, ahol egy kicsit kerekebb a váll vagy a csuklya az átlagnál, akkor 10-ből 9 kommentelő már írja is, hogy kox, növi, trenbolone, aztán azt se tudják, miről beszélnek. Fingjuk nincs az egészhez. Az egyik kérdés alatt cuccosnak bélyegeznek egy kezdő naturált, a másik kérdés alatt meg ugyanazok naturálnak mondják John Cenát.
"furcsának tűnik, hogy valaki röhögve nyom 4x8at 36kilós egykezesekkel, hatvanpár kilósan"
Nem írta, hogy röhögve, de ha az átlag kommersz konditermi közeg alapján képzeled el a testépítést, és nem vagy tájékozott, továbbá a te teljesítményed is átlagon aluli, akkor nyilván furcsának tűnik. Egyébként meg bemész egy erőemelő terembe, és naturál nők nyomnak fekve ekkora súlyzókkal. Ilyet értelemszerűen nem fogsz látni a kőbányai Fitness Wellness Gymben, ahol Pisti/Klári Újévkor megfogadja, hogy lefogynak és kipattintják magukat, aztán áprilisra már nincs bérletük.
Hát egyáltalán nem rögögve, nagyon nehezen tudom megcsinálni, ezt is kreatin kúra végén értem el.
Sajnos tényleg úgy látom, hogy az átlag ember nem tudja felmérni, hogy mit lehet naturálon elérni. Konditeremben is sokan nagyon hülye edzéstervet, gyakorlatokat csinálnak, aminek nem sok értelme van, vagy rosszul csinálják. Sok az okoskodó is. Van egy csávó, aki mindig oda jön beszélgetni, egyáltalán nem néz ki jól, de bármit csinálok mindig jön valami okosítással: miért nem a másik fogóval csinálom, miért nem több súllyal csinálom, szuperszettbe kéne a másik gyakorlattal, mert úgy jobban bedurransz stb. Amíg ilyenek osztják az észt, addig nehéz egy olyan embernek fejlődni, aki nem nagyon ért hozzá.
szándékosan kisarkítod a témát
nem mindenki egy gyengeelméjű, aki megkérdőjelezi a túl nagy méreteket, illetve súlyokat. sőt, még az is lehetséges, hogy jól néz ki, és nem 3 hete edzeget, és pont emiatt tudja, hogy körülbelül mi az, ami elérhető naturál, mondjuk 20 év után.
nem járok erőemelő terembe, és azt gondolom, hogy a naturál testépítés nem feltétlenül a használt súlyok méretéről szól, meg ugye sok köze nincs is a testépítésnek erőemeléshez.
annyit tudok, hogy nagyon furcsa, hogy míg mondjuk megfordultam már vagy 15 teremben, valamiért soha nem látom azokat, az embereket, akik általában elárasztják az arrogáns hozzászólásaikkal a gyúrós a fórumokat.
ezek azok a naturálok, akiknek 44es szálkás felkarjuk van, csúcsba nyomnak 140et, és kb. olyan precíz diétát tartanak, mint a ronnie coleman olympia előtti utolsó héten, ők azok, akik másfélórás youtube videókból művelik magukat, és még 12 év edzés után is képesek nőni oldalsó vállra, mert "tudományosan közelítik meg a témát", és még sorolhatnám.
gyakorlatilag ugyanannyit, ha nem többet tudnak a témáról, mint egy ifbb profi, csak persze ők "naturálba tolják :)"
aztán kiraknak egy kérdést, ami valamiért mindig arról szól, hogy a testsúlyukhoz, edzettségi állapotukhoz képest "jónak számít-e", egy idétlenül nagy súly egy bizonyos gyakorlatban.
a "nem gáz, ha csak 95 kilóval megy a döntött törzsű evezés, 80 kilósan? :((" és társaik.
furcsa, hogy ennyire nem vagytok tisztában azzal, ha éppen szupergenetikátok van, illetve mindig csak akkor jöttök rá erre, ha valaki gyanakszik, mert akkor aztán jön hirtelen a szakértelem.
érdekes, hogy miközben furcsának gondolod, hogy az átlagembernek fogalma sincs arról, hogy mi elérhető naturál, azért megkérdezed gyakorin, hogy jónek számít-e 65kilósan, a 36kilós egykezessel 4x8, ami kb. 44-46kilós egykezes csúcsnyomást is jelent egyben.
sok embert látsz, hogy belenyom kettőt 46kilós egykezesbe 100kilós testsúly alatt, naturál? én még nem láttam speciel
"sok embert látsz, hogy belenyom kettőt 46kilós egykezesbe 100kilós testsúly alatt, naturál?"
Sokat. Erre írtam, hogy ne a kezdő/újrakezdő, újévi fogadalmas Pistikét/Klárikát vedd alapul. Ne belőlük vonj le következtetést az egész naturál testépítésre nézve, mert ők a 6 kilós egykezessel se tudnak fekvenyomni. Ha ilyen emberekből indulsz ki, és magadat is közéjük sorolod, akkor persze, hogy egy normális teljesítmény hihetetlen számodra.
megmondanád, hogy hol van az, a konditerem pesten, ahova testépítők, gyúrósok járnak, és standardnek számít (testsúlytól függetlenül), a 46 kilós egykezesek használata...?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!