Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Akik alapgyakorlatok nélkül...

Akik alapgyakorlatok nélkül edzenek, hogy lesznek izmosak ?

Figyelt kérdés
Persze fekvenyomást kivéve ;)
2021. aug. 8. 09:55
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Ott a pont!

2021. aug. 8. 15:28
 22/30 A kérdező kommentje:
Akkor most feleslegesek az alapgyakorlatok (vagy összetett kinek, hogy tetszik) nagy súllyal végezve vagy nem ? 😅 Csak mert feleslegesen nem kockáztatom az egészségem.
2021. aug. 8. 17:11
 23/30 anonim ***** válasza:

Ha az egészséged az elsődleges, akkor gyógytorna és funkcionális edzés, nem nagy súlyokkal. Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyire vagy erős, szeretnéd feszegetni a határaidat, szeretnéd érezni, hogy mire vagy képes, akkor az erőemelés. Mindkettő jó, mindkettő megéri valamilyen szempontból. Az előbbinek kifejezetten az a célja, hogy reumatológiailag és ortopédiailag "golyóállóvá" tegye a különböző izmaidat, izületeidet. Az utóbbinak pedig az, hogy nagy legyél, izmos legyél, erős legyél, amennyire csak lehet.

Testépítés céljából az alapgyakorlatok akkor jók, ha jó a technikád hozzá, elegendőt nyújtasz, mobilizálsz, hengerezel, és megfelelő súlyokat választasz. Mint mondtuk, a nagy súlyos alapgyakorlatok nem éppen veszélytelenek sérülés szempontjából és hosszabb távon lehetnek egészségügyi vonzatai, ha nem csinálsz mindent jól.

2021. aug. 8. 17:27
 24/30 anonim ***** válasza:
Nem arról volt szó, hogy feleslegesek-e, hanem, hogy lehet-e nélkülük izmot építeni. Persze, hogy nem feleslegesek. Most ez a nagy súly relatív, de ha nem vagy kifejezetten erőemelő, csak erőt és izmot akarsz építeni, akkor kifejezetten alacsony ismétléstartományban (1-3) nem annyira érdemes lenni. De ez is pl egy olyan dolog, ami konvencionális felhúzásra már nem igaz, azt nyilván nem jó ötlet magas ismétlésszámmal végezni, akkor meg kereshetsz más gyakorlatot, ami építi a felhúzást. A nagy összetett gyakorlatokban ha nem nő az erőd, akkor nagy eséllyel nem igazán izmosodsz. Nem csak ezekkel lehet izmot építeni, én ennyit állítottam. De reálisan nézve a gyakorlatban, az gépen edzős, izolálgazós edzésnek akkor van jelentősége, ha már nagyon nagy az erőd és egyszerűen nem éri meg csak szabadsúlyokkal izmot növelni. Na ez mondjuk egy olyan 10 év produktív erőedzés után jön el. Ami csak egy hasraütésszerű szám, de valószínűleg nem nagy túlzás. :D
2021. aug. 8. 17:35
 25/30 anonim ***** válasza:
Ha tudod normálisan végezni a három alapgyakorlatot, és nincs semmi genetikából, vagy bármiből, adódó problémád, ami visszatarthatna, csináld és hasznosak tudnak lenni. De csak ésszel, mert amúgy is mindent így kéne, de értelemszerűn egy tudatlanul végzett felhúzással, nagyobb kockázatnak van kitéve, mint egy tudatlanul végzett Oldalemelésnél. Értem ezalatt azt, hogy legyen meg a kellő technika, mobilitás, programozás. Forma tekintetében viszont, abszolút nem elengedhetetlenek, és más útja is van a fejlődésnek.
2021. aug. 8. 17:36
 26/30 anonim ***** válasza:
Lehet anelkul is "izmos". Persze azert aki ert hozza az latja a kulonbseget. Viszont ha nem huz fel meg guggol pl az illeto akkor sok segedizom nem erosodik meg ami kesobbiekben gonot okozhat. Derek, hatfajas, rossz testtartas meg hat aranytalan is lesz egy par ev utan
2021. aug. 9. 20:40
 27/30 A kérdező kommentje:
Jó akkor, maradok az összetett gyakorlatoknál, csak nyílván ha van más módszer ami kevésbé veszélyes és ugyanolyan eredményt lehet vele elérni, hülye lennék nem azt választani. Most így folytatom aztán majd ha olyan fél év alatt nem látok változást, átváltok full izolációra 😂
2021. aug. 9. 21:10
 28/30 anonim ***** válasza:
Nem uganolyan az eredmeny.. max egy laikusnak. Alap nelkul epitkezgetsz de egy ido utan osszedol. Marmint ha nem elegszel meg egy atlag fitt fizikummal es folyamatosan fejlodni szeretnel.
2021. aug. 9. 22:09
 29/30 anonim ***** válasza:
Tartsd az egyensulyt.. nem kell 5x5ozni halalig de izolalgatni se 20 ismetlessel. Csinalj 6-8akat meg 12oket kiegeszito gyakorlatoknal. Edzesenkent egy alapgyakorlat es arra epitsd a kiegeket. Fokozatosan, amivel megy szabalyosan. En sokkal jobban erzem magam miota rendesen guggolok meg felhuzok. Stabilabb a torzsem, nem faj a derekam, jobb a tartasom. Evekig enis elkummantottam az alapgyakorlatokat es megoldottam gepen pl vagy meltamasszal eveztem, labtoloztam stb.. Persze az elso par honap szenvedes volt, de total megerte 💪
2021. aug. 9. 22:13
 30/30 anonim válasza:
2021. aug. 15. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!