Ez nem lesz túl sok szénhidrát és fehérje naponta?
62 kg vagyok, tömegnövelés a cél, nehezen hízom eléggé. Az ideális testsúlyom 70-75 kg között lenne...
Edzésnapokon nagyjából 370-400 g szénhidrátot vinnék be, fehérjéből pedig 160 g-ot, pihenő napokon pedig 330 g szénhidrát átlagosan, és 130 g fehérje.
Ez megfelelő vagy túl sok egy kezdőnek?
Ennél többet már nem tudok bevinni, mert nem bírja a pénztárcán, illetve meg sem tudnék ennyi mindent enni, eddig napi 200 g szénhidrátnál és 80 g fehérjénél nem vittem be többet!
Köszönöm.
160 g fehérje minek?
130 is sok.
zsír mennyi lesz?
100 g fehérje naponta elég lenne?
Viszont akkor 280 g szénhidrátnál többet nem tudok bevinni!
Zsír 95 g kb
Kiszámoltam most pontosabban, tömegnövelő nélkül átlagosan olyan 250-280 g szénhidrátot és 90-100 g fehérjét tudnék bevinni.
Tömegnövelővel ha edzés napokon kettőt fogyasztanék belőle (Myprotein tömegnövelő), akkor még 100 grammal több szénhidrát jönne, illetve plusz 60 g fehérje, pihenő napokon egyet fogyasztanék, akkor plusz 50 gramm szénhidrát és plusz 30 gram fehérje.
Vagy van egy olyan verzió is, hogy edzésnapokon is pihenőnapokon is csak 1 adagot fogyasztok a tömegnövelőből, és akkor tovább kitart, ugye naponta plusz 50 gramm szénhidrát + 30 gramm fehérje akkor.
Vagy nem használom a tömegnövelőt, akkor az amit írtam a #2-es kommentben.
Feherjebol eleg 1,8-2 gramm/ttkg sőt sokak szerint tömegelesnel meg 1,5 is. Én 2 őt szoktam.
A 400 gramm CH az neked nagyon sok. Én eszek 480 at ugy hogy 125 kg vagyok(jelenleg súlyt tartok). CH bol tömegelesnel mehet 3-4 gramm/ttkg. De a 400 nagyon sok neked. Milyen magas vagy amugy ?
Értem köszönöm a válaszokat.
Szerintem is sok, egyébként a testépítés weboldal kalkulátora ezt írja:
"Ha Ön csak súlyzós edzéseket végez, akkor a napi szénhidrát szükséglete 8-9 gramm körül van testsúlykilogrammonként. Ha azonban a súlyzós edzések kiegészülnek valamilyen más sporttevékenységgel (különösen ha ez valamilyen aerob jellegű edzés, pl. futás, foci, labdajátékok, stb.), akkor ez a szükséglet elérheti a napi 10 grammot is."
Így pedig tudjátok mennyire jön ki? 550g ra kb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!