Mennyire megszokott, hogy a gyúrósok ennyi kifogást keresnek?
Biztos ismeritek mind a gyúrás motivációs szövegét: Itt nincsenek kifogások csak a vas akarat és az edzés.
Ezzel szemben ami itt megy, röviden tömören siralmas. Nem akarok kint futni, mert hideg van. Nem akarok otthon edzeni, mert nem jó érzés. Nem tudom tartani a formám otthoni edzéssel, mert blablabla. Biztos, hogy ehhez a sporthoz vas akarat kell?
A súlyhoz kell guggolóállvány/erőkeret is, meg fekvenyomópad. Nem mindenki tud most hirtelen leakasztani annyi pénzt, mivel nem készültek rá, hogy hónapokig bezárnak a termek és/vagy szimplán nincs annyi pénzük. Ha évek óta terembe járnak minek költsenek otthoni edzésre annyit? A helyhiány meg ugyanúgy fennáll, ha csak a pad+rúdat nézzük már az is aránylag nagy helyet elfoglal és akkor mellette még kellene üres terület ahol a többi gyakorlatot csinálod.
Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt pár hónapban 500ezret költöttem csigás erőkeretre, meg padra, súlyokra. Én megtehettem, mégse szólok le másokat, hogy ők miért nem teszik meg. Főleg úgy hogy azt se tudni meddig lesznek zárva a termek, lehet elkölt más is ennyit aztán 1 hónap múlva kinyitnak a termek és ott áll otthon feleslegesen többszázezer forintnyi eszköz..
Tavasszal azt hiszem, önkormányzati hatáskör volt eldönteni, van-e zárás vagy nincs. Az önkormányzati üzemeltetésű termek magánsportolóknak szerintem mind bezártak, a magántermek csak ha az önkormányzat nekik is külön elrendelte.
A járvány pedig igen komolyan túl van reagálva. Sokkal inkább gazdasági okokból, mintsem egészségügyiből. Nagyon sokan nagyon jól keresnek a pánikon és a KKV-k ellehetetlenülésén.
25: oké, de hogy jön ide a focimeccs a teremben edzéshez?
De ugyanazt tudom mondani, kinek ez, kinek az. Értem, hogy meg van a feelingje annak hogy lemész a terembe haverokkal és egymást buzdítva döntitek meg a rekordjaitokat, néha én is hiányolom ezt itthon. Viszont itthon (szinte) akkor edzek amikor akarok, olyan zenével amit én akarok, nem kell várni arra, hogy koxos Jóska a 7. szettjével éppen 50 perce a guggolókeretben van, kb 1 órával több időm van másra, mert nem kell odamenni, átöltözni stb.
Felszerelésben szinte semmivel se vagyok hátrébb, van egy csigás erőkeretem, van padom, jelenleg mindent meg tudok csinálni amit teremben akarnék, nem kell nekem 10 féle specifikus gép. Ha kevés lesz a felhúzáshoz a súlytárcsám, akkor veszek.
Kalkulus-1-2, na ide figyelj, ne privátban ugass, hogy ilyen meg olyan kifogás meg keménykedj, hanem itt, mindenki előtt.
Nem mintha bármiféle magyarázattal tartozna itt neked bárki is, de Nagyságod biztos tudta, hogy itt hamarosan világjárvány lesz, nyilván azért vett magának egy komplett konditermet otthonra. Bezzeg mások milyen ostobák, hogy erre nem gondoltak! Hát még akik mertek akkora lakásba költözni, hogy nem is férnek el a nagyobb gépek! A kutyafáját!
28: De te megint csak a saját részedről beszélsz. Az agyad neked a teremmel párosítja össze, nekem meg az itthoni "teremmel". Ugyanúgy megvan itthon is a rutin amivel az agyam párosítja az edzést: koffein, edzőruha, zene, bemelegítés. Azon ne múljon, elrakom az előző edzésről a pólómat aztán jól beleszagolok legközelebb, hogy meglegyen a szag is :)
De magyarázd már el kérlek, hogy miért nehezebb otthon. Mi az, hogy különböző sorozatok, technikák segítségével átverem az izmaimat? Sorolj fel légyszi gyakorlatokat amiket szerinted nem tudok itthon megcsinálni és csak helyettesítem valami bohóckodással. Tényleg kiváncsi vagyok, hogy mire gondolsz. Egyszerűen nincs olyan gyakorlat ami hiányzik.
Itthonról dolgozok, itthon edzek már egy jó ideje, szóval az én agyam nincs ráállva arra, hogy otthon=pihenés. Nem minden ember egyforma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!