Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik a veszélyesebb szerinte...

Melyik a veszélyesebb szerintetek? Sportmotorkerékpárral szerpentinezés vagy pedig az országúti kerékpározás úgy általában.

Figyelt kérdés

Tudom soktényezős a dolog és nem lehet rá egyértműen válaszolni.

A motorkerékpár a súlya és a nagy sebessége miatt veszélyes, viszont a forgalom tempóját fel lehet venni vele.

Országúti kerékpárt mindenki előzgeti kerülgeti, itt is el lehet érni veszélyesen nagy sebességet, de nem akkorát mint a motornál és akkora tömeg sincsen.

2021. júl. 1. 14:14
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Jaaaaa! :D

Kétbükkfa-nyereg. Akinek írtam, ő valószínűleg értette, azért kockáztattam meg a bringás zsargont.

Dobogókő alatt a nagy kanyar, ahol el lehet menni Esztergom felé is.

Dobogókőről érkezve, ha hátszeket kapsz, akkor 70 km/h feletti sebességgel is bele lehet esni a kanyarba. De jellemzően 50-55 között lehet kezdeni.

Nagyon észnél lenni, mert a kb. 200 fokos kanyar elején is van elágazás Esztergom felé és néhá úgy jött ki elém onnan autó, hogy én már elkezdtem a kanyarodást. Elsőbbségem volt, látható voltam és a sebességemet is felmérhette. Ha már elkezdtem a kanyarodást, akkor nem tudok egyenesen tovább menni Esztergom felé. A fékezés és elkerülés miatt viszont már kint is vagyok a sáv külső ívén, amely mindig hordalékos. Ott nem lehet 50-nel elkanyarodni.

A következő kereszteződés pedig a kanyar közepe után van. Ennek az a nehézsége, hogy itt viszont csak 1-2 másodpercre láthatnak. Ezért számítani kell arra, hogy itt is keresztbe fog állni előttem egy kocsi.

Most már az aszfalt is elég ramaty, csak montival vállalom be tempósan.

Többszázszor lejöttem már ott, tehát eléggé ismerem. Kb. 17-26°C fok között lehet tempósan támadni a kanyar. Alatta nem tapad az aszfalt, felette pedig már olvad.

[link] ,18.8681619,290m/data=!3m1!1e3

2021. júl. 7. 02:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!