Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik a veszélyesebb szerinte...

Melyik a veszélyesebb szerintetek? Sportmotorkerékpárral szerpentinezés vagy pedig az országúti kerékpározás úgy általában.

Figyelt kérdés

Tudom soktényezős a dolog és nem lehet rá egyértműen válaszolni.

A motorkerékpár a súlya és a nagy sebessége miatt veszélyes, viszont a forgalom tempóját fel lehet venni vele.

Országúti kerékpárt mindenki előzgeti kerülgeti, itt is el lehet érni veszélyesen nagy sebességet, de nem akkorát mint a motornál és akkora tömeg sincsen.

2021. júl. 1. 14:14
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
38%

Ne marjátok egymást!

Akár milyen lassan/óvatosan haladsz, ha valami bekövetkezik, előbb-utóbb lesz egy "hivatalos " ember aki bebizonyítja, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtél.

Ennyi.

2021. júl. 3. 10:52
 32/41 anonim ***** válasza:

Aki szerpentinezett bringával valaha az tudja az út alapbol itthon nem a legjobb.

Az útra árnyékok vetülnek. A nap is süthet olyan irányból hogy nem látszik az úthiba.

Ezekkel együtt a kreszt betartva is ellehet taknyolni.

Az indolokoltnál lasabban közlekedve is. 10el is bármelyik lebet halálos.

A vitán azért meddő mert a 2leg veszélyesebb közlekedési eszköz közt akarukn egyenlőseg jelet tenni. Holott nem lehet, teljesen eltérő karakterük miatt.

2021. júl. 3. 11:14
 33/41 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nem tom, egyszer engem elengedett Dobogókőről lefelé egy BMW túramotor, mert nem tudott olyan tempót menni, mint én az országútival, a kanyarokban mindig ráfutottam.

Ebből ítélve, hozzávéve, hogy én egy szál mezben, naciban, műanyag hab bukóban voltam, ő meg motoros védőszerkóban, szkafi bukóban, szerintem hozzám képest védelemre, tempóbiztonságra betonbunkerben volt.

:)

Általánosságban a motorosok védőruhája azért nem tud annyival többet védeni, amennyivel gyorsabban mennek, mint egy bringás.

Addig sokkal védettebbek egy bringásnál, amíg nem mennek sokkal gyorsabban.

De mennek.

:)

2021. júl. 6. 13:12
 34/41 anonim ***** válasza:
57%

Már hogyne védene többet? Nyilván attól nem véd meg, hogy ha 160-nal kettébsz a nyárfa :D

De ha elesel és az aszfalton csúszol akkor a szabványos motorosruha 200km/h felett is megvéd. Haverom 65-70-es tempóban perecelt motorral aszfalton farmerban és pulóverben, a ruha leszakadt a tagról és az aszfalton csúszás elég nagy felületen vitte magával a bőrt. Bringás mezben még ennyi védelmed sincs, ott eldobod a bringát 80-nál akkor egy darabig fájni fog a zuhanyzás :D

A motoroscsizmában van bokaprotektor, ami megvédi a bokádat a rommátöréstől, ha ráesik a motor. Sok csizmában is, de a nadrágokban is van sípcsont protektor valamint nem ritka az oldalsó csípőprotektor.

A katábokban van hát-,váll és alkarprotektor a púpos bőrruhák már durva tempóknál is megvédik a gerinced - ha van bukótér.

Hülyeség ellen mondjuk nem véd semmi :D

Ha azt feltételezzük, hogy "ideális esetben" amikor hegyről lefelé elcsúszol 80-as tempónál és csak csúszol akkor motoros ruházatban bőrsérülés nélkül megúszod, bringás mezben meg... Nekem van mindkettő, a bringásmez nincs 40 deka szerintem a túraruhám csizmával meg simán van majd 10 kiló.

Az Alpokban én is találkoztam olyan bringással, aki lefelé 85-90km/h-ig simán tartotta a tempót. Pislogtam is rendesen :D

2021. júl. 6. 16:26
 35/41 anonim ***** válasza:

33!

Velem volt olyan, hogy 2Bf előtt jeleztem a motorosnak, hogy ne vágjon be elém.(A sáv közepéről nem lehet indítani azt a kanyart, ha tempót akarunk bevinni.)

Az egyenes szakoszon megelőzött és gratulált.

2021. júl. 6. 17:42
 36/41 A kérdező kommentje:

35-ös.

Mármint büntetőfékdzésre gondolsz?

2021. júl. 6. 18:17
 37/41 MGéza ***** válasza:
100%
#36: EZ most komoly? Bringával büntetőfékezni? :)
2021. júl. 6. 20:52
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nincs féklámpa elég egyszerű ránk futni,ha meg van akkor az annyira meglepő,hogy ránk futnak.
2021. júl. 6. 21:28
 39/41 anonim ***** válasza:

36!

Normális vagy?

A jelzésemet vagy a gratulációját gondoltad büntetőfékezésnek?

2021. júl. 6. 23:18
 40/41 A kérdező kommentje:

Minek rövidítése a "2BF"?

Ezt értettem félre.

2021. júl. 7. 00:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!