Miért lesz fekete a láncom ?
Sziasztok. Kezdő kerékpáros vagyok. Tegnap kaptam a szüleimtől egy kerékpárt, és megfogadtam hogy vigyázni fogok rá. Nos, a lánc az szép fényes volt, kellően zsíros meg minden, de ma hozzányultam és ilyen fekete ?(zsír) volt rajta. Megpucoltam ilyen speciális lánctisztítóval, de ma megint ilyen feketes, a szép fényes helyett. Mi lehet a gond ?
Fekete a hátsó racsni, ha ez számít.
Ha van rá igényed akkor szeddle a láncot és mosdle petroleumban.
Hagyd megszáradni, utána áztasd meleg olajba. Hagyd lecsöpögni. A külsejét töröldle. Rakd vissza és akkor elvileg sok ideig szép fényes marad.
Mert a csak ott lesz benne kenőanyag ahol szükséges az pedig nem a szépfényes külsőfelület.
Az olaj összeszedi a port, és valamennyi kopásfém is kerül bele, ezért feketedik meg. Száraz lánckenő anyagokkal, waxolással valamilyen szinten megelőzhető, de ez nem az a dolog, amibe kezdő bringások bele szoktak merülni. A láncot teljesen zsírtalanítani kell hozzá, elég macerás.
Érdemes csepegtetős olajat használni, és csak egy-egy cseppet cseppenteni a lánc görgőire. Hagyod, hogy beszivárogjon, majd letörlöd a felesleget. Bringázás után letörölheted még egyszer, mert azért valamennyi így is marad rajta, ami gyűjti a koszt. Így sem lesz fémtiszta, de legalább lassabban alakul ki az a vastag olajsár, amit sok bringán látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!