Mit gondoltok erről a bicajról?
Hali,lehetőleg olyan írjon választ aki jártas a témában. Szóval mit gondoltok erről a bicajról? [link] Annó a 2019-es változatát akartam megvenni de elfogyott Magyarországról azóta láttam ,hogy kijött a 2020-as és mégjobban megtetszett. 196 cm körül vagyok,elegendő-e ez a bicikli nem lesz kicsi?Egy sebességessel gyorsan lehet haladni Alföldön?
Illetve nem lesz kényelmetlen?(mondták nekem) Valakinek nincsen hasonló felépítésű biciklije, nem kényelmetlen? Igazából bármit írhattok ami a bicikliről szól,azzal is segítenétek :) Ja és még egy valamit nem értek, ha felmentek az oldalra lehet látni 26"-os a bicikli viszont lent a választható méret miért 12"?xd Válaszokat előre is köszönöm
A 12" gondolom a vázméret. Valszeg nagyon pici lesz. Nekem jeleblegi bicajom 23" vázmérettel, 29" kerékmérettel. 197 körül vagyok én is. Végre nem úgy érzem, mintha gyerekbicajon ülnék. Eddig fel se tűnt, de még a legnagyobb sztenderd 26" kerekes bicaj is kicsi nekünk. Amióta 29-esem van, azóta tűnt csak fel. Előtte egy hatalmas 26"-os volt, amin röhejesen néztem ki, magasabban volt 15 centivel a nyereg, mint a kormány, pedig MTB volt.
Azt gondolom erről a bicajról, hogy neked kicsi lesz. Pont mimt nekem is az lenne.
Akkor azt mondod, hogy 12" vázméret és a kerék pedig 26"?
Utána néztem egy ilyen táblázatnak és az 148-158 cm embereknek lenne..
Ez lehetséges ,hogy egy igazándibol trükkökre kitalált bicikli ekkora embereknek legyen?
A 12"-es vázméret akkor stimmelne a 148-158 cm-es embernek, ha rendes MTB lenne, vagy esetleg országúti (habár ott sentiben szokták megadni). Dirt kategóriában nem tudom, hogy minek számít a 12". Te trükközésre használnád? Mert ha igen, akkor felejtsd el az előző válaszom, ahhoz egyáltalán nem értek. Mondjuk Alföldön nem sok dirt track van szerintem :) Viszont ha simán csak tekeréshez kéne, akkor nem feltétlenül ez a legjobb. Nem véletlenül használják arra, amire.
Ha csak ilyen pár km-es távokat akarsz vele menni sík terepen, akkor kb tök mindegy, ez is megteszi. Nyilván nem ideális, de túlélhető. Vagy kiállsz a nyeregből, és úgy tekersz, vagy ha leülsz, akkor kb szemmagasságig fog menni a térded tekerés közben és rohadt kényelmetlen lesz, nem fogsz tudni erőt kifejteni. Ez a vázgeometria nem sík terepen való hosszabb idejű tekeréshez van kitalálva. Lehet vele trialozni kicsit, meg kialakított pályán trükközgetni lefele.
Ha sík úton akarsz normálisan bicajozni, akkor trekking, mtb, vagy akár országúti, fitness bicaj, de még a fatbike is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!