Melyik a veszélyesebb szerintetek? Sportmotorkerékpárral szerpentinezés vagy pedig az országúti kerékpározás úgy általában.
Tudom soktényezős a dolog és nem lehet rá egyértműen válaszolni.
A motorkerékpár a súlya és a nagy sebessége miatt veszélyes, viszont a forgalom tempóját fel lehet venni vele.
Országúti kerékpárt mindenki előzgeti kerülgeti, itt is el lehet érni veszélyesen nagy sebességet, de nem akkorát mint a motornál és akkora tömeg sincsen.
"Egyértelműen a közútkezelő hibája volt."
:D
Majd ha a kerékpáros betartotta a szabályokat akkor esetleg mondhatsz ilyent!
Üdv: egy kerékpáros!
12!
Miből gondolod nagyokosan, hogy nem tartotta be a szabályokat?
A szabályokat beratva is meglehet halni.
Pláne egy bringán,motoron is. És még igazán nagy perec sem kell hozzá.
#12:
"Miből gondolod nagyokosan, hogy nem tartotta be a szabályokat?"
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól:
3. § * (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon,
26. §
(4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
"joggal feltételezi, hogy ott jó út van."
MAGYARORSZÁGON? Ez most komoly? :D
Ha én kocsival egy árnyék miatt kiatakart helyen lévő úthiba miatt balesetet okozok akkor? Az árnyék a hibás?
Tehát semmilyen rá vonatkozó jogszabályt nem szegett meg, ennek ellenére mégis olyan balesetet szenvedett az átlala hajtott járművel amit sajnálatos módon nem élt túl. Furcsa mert a szabályokat betartva ilyen elméletileg nem történhet meg, igaz?
"A kerékpàros sisakban szabályosan 50km/ó tempóval mehet, ha a kreszt nézzük."
A kresz szerint személyautóval 90km/h-val mehetsz országúton. Ködben is? Ónos esőben is? Hóban is? Ha küdben küldöm 90-nel és mondjuk téged szétcsaplak akkor nem én leszek a hibás, mert a ködtől nem láttalak igaz?
Ennek csak azért nincs értelme, mert fáj leírni, hogy hibázott. Megesik mindenkivel, néha baleset lesz belőle, néha valaki meg is hal. Emberek vagyunk...
“Furcsa mert a szabályokat betartva ilyen elvileg nem történhet meg”
De.
És ez egyébként teljesen magától értetôdô, ezért nem tudom, hogy te most csak megjátszod, vagy tényleg hülye vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!