Milyen egészségügyi következményei lehetnek, ha két számmal kisebb vázméretű kerékpárt használok?
Van egy 19"-os trekking kerékpárom. Most néztem egy vázméret választó kalkulátort és azt írja, hogy nekem 21"-os kellene (178 cm magas vagyok, a belső lábhosszom 81 cm).
Gondolom érdemes lenne inkább egy nagyobbat vennem?
3: pár cm-t lehet ezzel javítani, de eléggé "majom a köszörűkövön" kinézete van... :-D :-D
Láttam már ilyen meghosszabbított 26-os MTB-n 190 fölötti fickót... :-D
Ez még bőven nem a köszörűköves majom esete, nem értelek.
Ha hosszabb kormányszárat tesz fel, a kormányba sem akad be a térde. Ami igazán bosszantó probléma lehet egy kisebb vázzal, az a pedál-első kerék távolsága kanyarodáskor, ami spd-vel vagy klipsszel kivédhető (ha nem extrém a helyzet).
A 26-os montin szerintem bármilyen magas embör érdekesen néz ki a kerékméret miatt, 27,5-ös vagy 29-es kerékkel már más a helyzet.
De amúgy az a lényeg, hogy kényelmes legyen a bicaj. Ennyi. Ha nem kényelmes, akkor kell váltani/átalakítani/mókolni.
Nekem is 19es van, de én 187 vagyok.
Próbáltam pár a méretemnek való kerékpárt, de írtó kényelmetlen volt le illetve felszállni.
Megvettem a leghosszabb nyeregcsövet amit találtam, és kényelmesen biciklizek. Nem fáj se a térdem, se a hátam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!