Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik a veszélyesebb szerinte...

Melyik a veszélyesebb szerintetek? Sportmotorkerékpárral szerpentinezés vagy pedig az országúti kerékpározás úgy általában.

Figyelt kérdés

Tudom soktényezős a dolog és nem lehet rá egyértműen válaszolni.

A motorkerékpár a súlya és a nagy sebessége miatt veszélyes, viszont a forgalom tempóját fel lehet venni vele.

Országúti kerékpárt mindenki előzgeti kerülgeti, itt is el lehet érni veszélyesen nagy sebességet, de nem akkorát mint a motornál és akkora tömeg sincsen.

2021. júl. 1. 14:14
A kérdező szavazást indított:
motorkerékpár
országúti kerékpár
24 szavazat
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
70%
Igazából egy lejtôzés mondjuk a Mont Ventouxról veszélyesebb lehet bringán, mert kb. ugyanolyan tempóval, csak védôfszerelés nélkül mehetsz lefele, mint motoron. De nyilván nem ez az általános országúti tevékenység. Kb. minden más esetben nagyságrendekkel veszélyesebb szerpentinezni.
2021. júl. 1. 14:37
 2/41 A kérdező kommentje:
Ha az lenne a kérdés, hogy motorozás úgy általában, akármilyen gépel vagy országúti kerékpározás, akkor melyiket mondanátok?
2021. júl. 1. 16:13
 3/41 anonim ***** válasza:
67%
mindenképp a bringa a közlekedésban ő a második leggyengébb résztvevő.
2021. júl. 1. 16:30
 4/41 anonim ***** válasza:
87%

Ember függő.

Aki ésszel csinálja, annak bármelyik élhető/élvezhető, de aki agyatlan, annak mindkettő életveszélyes lehet.

2021. júl. 1. 16:50
 5/41 anonim ***** válasza:
43%
Aggyal egyűtt is jöhet egy részeg sófőr.
2021. júl. 1. 17:38
 6/41 anonim ***** válasza:
100%
hol? milyen körülmények között? ki vagy? egy beteg állat aki mindent bevállal, vagy egy szendeszűz?
2021. júl. 1. 18:39
 7/41 anonim ***** válasza:
84%

Sportmotorral a szerpentinezés nem veszélyes. Felmész az Alpokba - ahol tényleg van szerpentin - ott nem tudsz ám akkora tempót menni, hogy az agyad eldobd. Ahol sok a kanyar, sok a visszafordító ott max az egyenesekben van tempó. Ha a fékutat benézed akkor sem szeded össze a sziklafalat/szalagkorlátot nagyobb sebességgel, mint amennyivel országúton vagy akár városban haladsz.

Amikor ugyanitt megindulsz lefelé versenybringával és a nulla védelmet nyújtó bringás mezben kened lefelé az egyenesekben 80-nal, na az meredek. Főleg úgy, hogy a motoron van a motor tömegéhez és sebességéhez méretezett fék, ABS, kanyarABS míg a bringán meg se kellő szélességű gumi, se túlméretezett fék illetve a felépítése sem olyan hogy kompenzálni tudná a lejtő lefelé történő vészfékezést. :D

2021. júl. 1. 18:57
 8/41 anonim ***** válasza:
61%

Láttam már bringás és motorost is zsákban Dobogókőről lefelé.

De jóval több motorost láttam árokban, mint bringást. Sőt!

Motoros -> Autós -> Bringás a sorrend.

A magyarázat talán az, hogy aki felteker a hegyre, annak már van némi rutinja. Motorral, autóval pedig csak gázt kell adni.

Az outi leginkább az úthibák miatt veszélyes.

Bringáztam már az Alpokban. A hajtű után - ahol szinte megálltam - pár másodperc alatt elfogytak az áttételeim. És ez csak bringa. Motorral nagyon hamar 100 km/h fölé lehet gyorsulni. Jártam már úgy is, hogy egy hosszabb kanyarból már elkezdtem kigyorsítani, de még nem tartottam a kanyar közepénél...

2021. júl. 2. 00:55
 9/41 anonim ***** válasza:
16%

Amelyik zsákban végezte annak úgy is kell! Akár motoros volt, akár kerékpáros!

Minek kell veretni ha hülye hozzá?

És főleg minek kell mások életét kockáztatni?

Töltsön le PS-re alami szimulátort és ott csinálja a marhaságait, ne a közúton.

Az a szerencséjük az ilyeneknek, hogy a BTK 25. § A büntethetőséget megszünteti a) az elkövető halála, szerint legalább a hozzátartozóinak nem kell fizetnie az okozott károkért.

Bár ezt a jogalkotó helyében átgondolnám!

2021. júl. 2. 01:13
 10/41 anonim ***** válasza:
100%
A bringás úgy halt meg, hogy a kanyarban volt egy süllyedés az aszfaltban és emiatt szállt el. Gyakorlatilag láthatatlan egy ilyen süllyedés, de ki tudja rántani a kormányt a kézből. Egyértelműen a közútkezelő hibája volt.
2021. júl. 2. 01:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!