Melyik a veszélyesebb szerintetek? Sportmotorkerékpárral szerpentinezés vagy pedig az országúti kerékpározás úgy általában.
Tudom soktényezős a dolog és nem lehet rá egyértműen válaszolni.
A motorkerékpár a súlya és a nagy sebessége miatt veszélyes, viszont a forgalom tempóját fel lehet venni vele.
Országúti kerékpárt mindenki előzgeti kerülgeti, itt is el lehet érni veszélyesen nagy sebességet, de nem akkorát mint a motornál és akkora tömeg sincsen.
Ember függő.
Aki ésszel csinálja, annak bármelyik élhető/élvezhető, de aki agyatlan, annak mindkettő életveszélyes lehet.
Sportmotorral a szerpentinezés nem veszélyes. Felmész az Alpokba - ahol tényleg van szerpentin - ott nem tudsz ám akkora tempót menni, hogy az agyad eldobd. Ahol sok a kanyar, sok a visszafordító ott max az egyenesekben van tempó. Ha a fékutat benézed akkor sem szeded össze a sziklafalat/szalagkorlátot nagyobb sebességgel, mint amennyivel országúton vagy akár városban haladsz.
Amikor ugyanitt megindulsz lefelé versenybringával és a nulla védelmet nyújtó bringás mezben kened lefelé az egyenesekben 80-nal, na az meredek. Főleg úgy, hogy a motoron van a motor tömegéhez és sebességéhez méretezett fék, ABS, kanyarABS míg a bringán meg se kellő szélességű gumi, se túlméretezett fék illetve a felépítése sem olyan hogy kompenzálni tudná a lejtő lefelé történő vészfékezést. :D
Láttam már bringás és motorost is zsákban Dobogókőről lefelé.
De jóval több motorost láttam árokban, mint bringást. Sőt!
Motoros -> Autós -> Bringás a sorrend.
A magyarázat talán az, hogy aki felteker a hegyre, annak már van némi rutinja. Motorral, autóval pedig csak gázt kell adni.
Az outi leginkább az úthibák miatt veszélyes.
Bringáztam már az Alpokban. A hajtű után - ahol szinte megálltam - pár másodperc alatt elfogytak az áttételeim. És ez csak bringa. Motorral nagyon hamar 100 km/h fölé lehet gyorsulni. Jártam már úgy is, hogy egy hosszabb kanyarból már elkezdtem kigyorsítani, de még nem tartottam a kanyar közepénél...
Amelyik zsákban végezte annak úgy is kell! Akár motoros volt, akár kerékpáros!
Minek kell veretni ha hülye hozzá?
És főleg minek kell mások életét kockáztatni?
Töltsön le PS-re alami szimulátort és ott csinálja a marhaságait, ne a közúton.
Az a szerencséjük az ilyeneknek, hogy a BTK 25. § A büntethetőséget megszünteti a) az elkövető halála, szerint legalább a hozzátartozóinak nem kell fizetnie az okozott károkért.
Bár ezt a jogalkotó helyében átgondolnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!