Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyi kalóriát lehet elégetni...

Mennyi kalóriát lehet elégetni 2 óra alatt?

Figyelt kérdés
Eddig jártam edző terembe, de ott kb futópadon sétáltam csak,egy kis futással kombinálva, meg néha súlyzós edzés volt a végén. Most a meleg miatt nem szeretnék menni, mert később nyit és nincs légkondi, a meleget nagyon nem bírom. Azt tervezem hogy hajnali 4 kor elmegyek biciklizni 2 órát. Meg itthon edzenék. Nyilván egészségek táplálkozás kalória deficit mellett. Ha 20 kiló lemenne annak már nagyon örülnék :D

2021. jún. 9. 22:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
43%

Az edzőteremben jobb edzeni, egyrészt a profi gépek miatt, másrészt meg ha már lemész, akkor is leedzel, ha egyébként nincs is kedved, de otthon jobban elcsalja ilyenkor szerintem az ember.

Persze lehet te nem, de nekem jobb teremben....legfeljebb tarts szünetet kicsit, és addig otthon edzél, ahogy írtad.

2021. jún. 9. 23:33
 2/13 anonim ***** válasza:
45%
Na mondjuk az olyan edzőterem, amelyikben nincs légkondi, megérdemli hogy csődbe menjen. Nehogy már a 21. században fulldokolni kelljen melegben és mindezért még komoly pénzt is fizetni...
2021. jún. 10. 08:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Heti egy kiló reális.

Két óra alatt egy ezrest el lehet égetni, ha kalóriát számolunk. De A kalória égetés nem csak az edzés ideéig tart, hanem a regeneráció is fokozza. Ezért kell inkább rendszeresen kevesebbet, mint ritkábban többet.

2021. jún. 10. 09:08
 4/13 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon nem mindegy, hogy milyen tempóban, milyen terepen bicajozol... Mennyire megy fel a pulzusod, mennyire kerülsz zsírégetési tartományba.

Önmagában a két óra sétabicajozással nagyon kevés kalóriát égetsz...

2021. jún. 10. 11:45
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem kell hajnali 4-kor indulni. 2 órát még aszfalton lehet bringázni ilyen időben. Csak tényleg sokat kell inni.

Ha már eltekertem 20 km-t, akkor nem tudom lecsalni a hazautat. Kivéve, ha van vasút a közelben.

A heti fél kg-ot reálisabbnak tartom. Az 1 kg-hoz már nagyon figyelni kell az étkezésre is. Viszont végre valaki, aki azt mondja, amit én: Nem csak az edzés alatti kalóriákkal kell számolni. Viszont ezzel csak akkor érdemes számolni, ha tényleg edzésről beszélünk, nem csak cammogásról.

Két óra alatt akár 1500 kcal-t is el lehet fogyasztani. De ez végig tempós tekerést jelent. Ha nem vagy edzett, akkor nem tudsz 2 órán át ilyen teljesítménnyel tekerni. Inkább 1000 kcal-val kell számolnod.

2021. jún. 10. 12:56
 6/13 anonim ***** válasza:

5+

Mentem ma egy 2 órás kört. Nem így terveztem, de éppen így jött ki.

Kerekítve:

2 óra, 30 km, 600 méter szint, 1200 kcal

2021. jún. 10. 20:01
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi srácok! Az mindegy, hogy mennyi idő alatt, csak menjen le :D Igazából edzőteremben is csak sétálok, szóval a biciklizés lehet hatékonyabb valamennyivel. De akkor is mozgok legalább :)
2021. jún. 10. 20:51
 8/13 anonim válasza:
70%

Egy hónapja bicajozok heti 4-5 alkalommal. 15-20 km-t egyszerre, kb 15km/h átlag sebességgel. 60-80 perc között tekerem le. 5 kg-ot sikerült leadni 4 hét alatt.

20 km befejezése után kb 800-900 kcal égetést szokott írn az óra.

2021. jún. 10. 20:52
 9/13 anonim ***** válasza:
Mindkettő edzéssel jól fogsz izmosodni és kalóriát égetni.
2021. júl. 2. 11:03
 10/13 anonim ***** válasza:
57%

Ha a munkád vagy egyéb más elfoglaltságod nem indokolja, akkor nyugodtan mehetsz később is biciklizni, műúton tudsz olyan tempóban haladni, ami még bőven lehűt, így élvezetes marad a bicózás.

Páran amúgy elég nagy kcal számokat említettek itt előttem, én azért jóval konzervatívabb lennék. :) Műúton két óra alatt letekerni 30 kilit 600 méter szinttel (és valami értelmes bicóval) szinte biztos, hogy nincs 1200 kalória, jó lesz az 7-800nak is a biciklis súlyának függvényében. 20 km-re pedig szintén őrültség a 800-900, tudom, hogy szarul hangzik, de ez az igazság. :D Aki nem veszi komolyan a kerékpározást, én azt mondom, hogy számoljon nyugodtan 300-350 kcal/órával.

Egyébként 1 kiló zsír=9000 kcal. Ebből nem nehéz kiszámolni, hogy durván napi 1300 kcal mínuszban kell lenned, ha heti 1 kilót akarsz fogyni (zsírból).

2021. júl. 7. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!