Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 10km futva(1 óra kb), és...

10km futva(1 óra kb), és ugyanez a 10km gyors gyalogolva (2 óra kb) lehetséges, hogy ugyanannyi kalóriát éget el?

Figyelt kérdés
Tehát, ha ugyanazt a távot járom le, nem meg meg álva, hanem egyfolytában ütemesen gyalogolva(persze így is több idő mint futva), lehetséges, hogy körűbelül ugyanannyi kalóriát égetek el, mintha futnék?

2020. jún. 5. 23:32
 1/9 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Igen. Egységnyi idő alatt kevesebbet, viszont gyalogolva hosszabb időn keresztül.

Évekkel ezelőtt láttam erről egy filmet. Mindenféle kütyükkel felszerelve teljesítette ugyan azt a távot nagy iramban, közepesben, kocogva, gyalogolva 1-1 ember. Ott is ez lett a végeredmény.

2020. jún. 6. 07:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem.Mert van egy zsírégető pulzustartományod.

Ha ez magasabb,akkor a szervezetednek nincs ideje bontogatni a zsírt,hanem a szénhidrátokhoz,majd az izmokhoz fog nyúlni energiaforrásként.

.Ha alacsonyabb,akkor meg kevesebb zsirt égetsz el.

Mert gondolom a calóriaégetés neked ebből a szempontból lenne fontos..Ugye nem mindegy,hogy izomvesztéssel,vagy zsirvesztéssel zárult a projekt.

A zsírégető pulzustartomány életkor függő

Ezért ugyanakkora táv lefutása,vagy lesétálása nem ugyanazt az eredményt fogja produkálni.

2020. jún. 6. 10:54
 3/9 anonim ***** válasza:
2. Van kutatás erről a zsírégető tartományról? Hogy létezik egyáltalán?
2020. jún. 6. 16:28
 4/9 A kérdező kommentje:

1 válaszoló, meg tudnád mondaninesetleg a film címét? Nagyon érdekelne.

2 válaszoló: úgy hallottam a nagyon intenzív futás, már az izmot is bontja, az aerob mozgásokat javasolják zsírégetésre. Vagyis az intenzív gyaloglás/kocogás, pont hogy jobban égeti ezekszerint a zsírt, nem?

2020. jún. 6. 20:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Azt kérdezted,hogy ugyanaz e,ha lefutsz 10km-t,vagy ha lesétálod..

Ha elolvastad,amit irtam,akkor benne van,nem?

Azt irtam,hogy nem ugyanaz a végeredmény egy táv lefutása,illetve lesétálása esetén,és hogy miért nem.

2020. jún. 6. 20:50
 6/9 A kérdező kommentje:
Elnézést ha zavarosan írtam, azt kérdeztem, hogy kalória égetés szempontjából ugyanaz e, ha lefutom a távot, vagy ha másképp teljesítem. Te arra válaszoltál, hogy összetételileg, nem ugyanaz lesz a végeredmény, (zsír, vagy izom égetés), viszont arra nem válaszoltál, hogy az elégetett kalória mennyiségileg ugyanannyi lesz e?
2020. jún. 7. 10:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem.Nem ugyanannyi lesz.Egyébként szépen szemléltethető ugyanez egy gépjárműnél is.Ugyanakkora táv esetén nem ugyanannyi az energiafelhasználás,ha 60 as tempóval teszed meg,vagy 110km/h val.De jó is lenne tankolás szempontjából!!:)

Egy 70 kg testtömegű személy 10 km/h tempónál 600 kcal-t, 12 km/h futás során kb. 800 kilokalóriát,azaz 666kcal -t éget tiz kilométer lefutása után.

Tehát a futás során valamivel többet.

Hajszálpontosan pedig az anyagcseresebesség is beleszámít.

Ez viszont nem azt jelenti,hogy a futás hatékonyabb zsírégető lenne,amit már megbeszéltünk..

2020. jún. 7. 18:59
 8/9 anonim ***** válasza:
2. Ha ez a zsírégető pulzustartomány az etalon, akkor miért hatékonyabb zsírvesztéshez a HIIT amivel jóval magasabb pulzustartományt érsz el? És miért nem izmot veszítesz vele?
2020. jún. 7. 19:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Mert a HIIT ugyan magasabb tartomány,de csak rövid ideig.Majd ezt követi a kevésbé intenzív szakasz,majd megint intenzív és így tovább.Egységnyi idő alatt nagyobb zsirvesztést lehet elérni.Igaz,hogy edzés közben kevesebbet,viszont főleg az utóégető hatása miatt többet.Azaz elfelejtetted már,és az ágyban olvasol,közben égeted a kalóriákat.

Azért óvatosan vele.Nem tudsz annyiszor így edzeni,mint normál,sima kocogással.Elég megterhelő ,főleg ha mást is sportolsz.Tervezetten kell beépíteni az edzésbe.

2020. jún. 7. 22:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!