Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hízok ? ( nem a szokásos...

Miért hízok ? ( nem a szokásos lusta&zabagép kérdező)

Figyelt kérdés

Az elmúlt egy évben csúsznak fel a kilók. Még így is normál alkat vagyok de előre kezdek félni, tekintve, hogy az elmúlt 15 évben grammra 58 kg voltam eddig (170 cm) és ugyanúgy 10 éve:

-heti 3 edzés (súlyzós), sokat sétálok,

-étrendem cukor és fehérliszt nélküli, ill. csak vizet iszom 15 éve,

-sem cigi, sem pia, chips stb soha.

Felugrott 4-5 kg úgy, hogy pontosan ugyanezzel az èletmóddal működöm 10 éve és ugyanannyit mutatott a mérleg.

(45 vagyok).

Pajzsmirigyem nézték, hibátlan, menopauzát nézték, sehol semmi hormonzavar, sőt. Nem vizesedem.

Mi lehet az oka annak, hogy 1600 kcal étrend mellett is (edzős napokon több a fehérjeturmix és plusz csirke miatt kb 1800) hízok, holott se liszt, se cukor, se üdcsi, se nasi hanem reggelire zabkása /rozskenyer/cottage/ proteinturmix/tojas, ebed&vacsora csirke/hal&zöldség saláta.

Adagok nem extrák.

Nasi főleg magok ill étcsoki max napi 4-5 dkg. Esetleg helyette cserpes trudi. Nem vagyok képes megenni egybe egy tábla csokit vagy egy szelet csokitortát mert nem kívánok annyit.

Házi süti hetente vagy kéthetente egy (most már szénhidrátblokkolóval!) egy fél adag.

Mi lehet még a hízás oka ha egyszer kalóriadefficitben vagyok, eloszlása kb 180-190 szénhidrát, 80-100 fehérje, 50 zsír, tuti nem hormonális az ok és megfelelően alszom is napi 8 órát??

#Erthetetlen hizas
tegnap 22:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen változik az életkorral az anyagcsere, egyre nehezebb tartani a megszokott súlyt.
ma 07:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Én ettől több mozgást nem tudok beiktatni és az 1600-1700 kcal is ha lejjebb megy akkor az se egészseges…

Mivel tudom pörgetni az anyagcserét a

mozgáson kívül?

ma 08:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kb 1750 kcal a súlytartási kalóriád.

Ha így hízol és megvan mindig a heti 3 sport akkor valamit elszámolsz vagy elmérsz sajnos.

Kellene egy 3 napos étkezési napló grammra pontosan ahol a kávéba a pötty tejet is felírod stb

Viszont a hízás fő oka valószínűleg az alultapláltságod és az izom. Ezzel a magassággal és súllyal bizony épphogy az egészséges alatt vagy tápláltsági szintre. Azzal hogy sportolsz, szép lassan szeded fel az izmot, a súlyod növekedni fog. De ez nem zsír.

Kicsit többet kéne enned és hízni mind zsírban mind izomban

ma 08:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
58/170 az meglehetősen alacsony súly. Simán rádfér az a + 4-5. Nem fogsz a végtelenségig hízni ilyen karcsú étrenddel, csak a normál súlyod alakult ki. Egyébként ha kevesebbet viszel be a kelleténél, a szervezeted a túlélés érdekében alkalmazkodik, és kevesebbel is beéri. Ne fetisizáld a súlyt, a korral változol. Nem a súlyon múlik a boldogság. Kivel élsz?
ma 09:06
 5/6 anonim ***** válasza:
38%

Szintentartáshoz lehet, hogy kevés az 1600/1800, tegyél rá legalább +100-150 kcal-t.

Ami még lehetséges, hogy kevés a rost.

És az sem utolsó szempont, hogy 45 éves vagy, én is akkor kezdtem hízni ... most 53 vagyok és mivel nem figyeltem, mert csak évi 3-4 kg jött fel, mostanra odáig jutottam, hogy +20-25 kg lett a felesleg (17-et már letoltam, de ilyen kínkeservesen még sosem fogytam, eleinte ment, de egy több és hosszabb a stagnálás). És rendben vannak a laborértékeim, figyelem a kcal-t és a makrókat, mozgok .... napi 40-45 g rostot nem egyszerű összeenni :-)

ma 09:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is azt gondolom, hogy egyrészt a korral jár, másrészt vsz megszokta a szervezeted ezt az életmódot.

Mivel eleve nem eszel sokat, nem mondanám, hogy vidd lejjebb a kaloriabeviteled.

Amivel lehetne próbálkozni, az az, hogy kipróbálsz új mozgásformákat, valami új edzést beiktatsz, vagy éppen növeled a súlyokat, amivel edzel. Ezenkívül még a makrókkal tudsz kísérletezni, tehát mondjuk megemeled kicsit a szénhidrátot, vagy a zsírt (gondolom, sok fehérjét viszel be) átmenetileg.

ma 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!