Mi az az edzettségi szint amivel már be szabad vállani egy amatőr országúti versenyt?
Néztem régebbi versenyeredményeket és hát megdöbbentem. Amatőr versenyen 40 km/h körüli átlagtempó? 80-100-120 km távokon. Kemény.
Én olyan 34-35 körüli átlagot tudod hozni egymagam, síkon, 40 km-en. 80 km körül már csak 31-33.
Be szabad így vállalni egy versenyt, vagy felejtős ezzel a tempóval? Leszakadni meg utolsóként kullogni semmiképp nem akarok.
"Amit leírtál, abból csak azt lehet megmondani biztosan, hogy nem fogsz nyerni."
Kérlek idézd, hogy hol írtam azt, hogy nyerni akarok. Nem emlékszem ilyenre.
És kérlek olvasd el mégegyszer a kérdést.
"azt írtad, hogy 40kmh az átlag ahol nézted. Te 31-33-at tudnál. "
Ilyet sem írtam...
"Kérlek idézd, hogy hol írtam azt, hogy nyerni akarok. Nem emlékszem ilyenre."
Én pedig sehol nem mondtam, hogy te ilyen írtál.
Csak azt mondtam, amit mondtam: Amit leírtál, abból csak azt lehet megmondani biztosan, hogy nem fogsz nyerni.
Érthető?
Hol írtam, hogy nyerni akarok? Sehol. Tehát nem a kérdésre kapok választ továbbra se.
De engem érdekelne, hogy te milyen eredményeket szoktál elérni az amatőr országúti versenyeken és milyen átlagsebességeket mész edzésen. Síkon, csak, hogy könnyű legyen összehasonlítani.
Nem érted, hogy senki nem állította, hogy azt írtad volna, hogy nyerni a akarsz?!
Cseppet sem érdekel, hogy edzésen milyen átlaggal megyek.
Síkon csak szinte csak recovery edzéseket tekerek.
Pulzust alapján edzek.
Látom terelni azt profin tudsz.
Én is pulzus alapján edzek, képzeld 🙂
Nem semmi, hogy közel negyven válasz alatt kötözködésen meg a (képzelt) magas lóról való beszólogatáson kívül semmi érdemlegeset nem tudott senki se írni.
Elképesztő mennyiségű fusztráció van itt egyesekben.
Nem nagyon leszel utolsó.
Kerékpár-klub tagként húsz éven át minimum 100 verseny szervezésében és irányításában vettem részt, indítóemberként, befutónál stopperesként, kint pályán forgalomirányítóként stb.
Volt közte sok 20-40 km-es hegyre fel, 40-80 km-es időfutamok, vegyes terepes 80-140 km-es mezőnyversenyek.
Az élmezőny valóban embertelen tempót diktál, de ez közel sem jellemzi a középmezőnyt és a "sereghajtókat".
Nagyon sokan indulnak el kicsit teljesítménytúra jelleggel, kor, kondíció miatt visszafogottabb sebességgel.
A 110 km-es hegyes-síkos mezőnyversenyeinken az első és utolsó befutó közt egy-két óra különbség is szokott lenni.
Ha nyolcvan kilométert végig tudsz tolni harminc feletti átlaggal, akkor jóval azok előtt végzel, akiket nem zavar, hogy utolsók. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!