Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi az az edzettségi szint...

Mi az az edzettségi szint amivel már be szabad vállani egy amatőr országúti versenyt?

Figyelt kérdés

Néztem régebbi versenyeredményeket és hát megdöbbentem. Amatőr versenyen 40 km/h körüli átlagtempó? 80-100-120 km távokon. Kemény.

Én olyan 34-35 körüli átlagot tudod hozni egymagam, síkon, 40 km-en. 80 km körül már csak 31-33.

Be szabad így vállalni egy versenyt, vagy felejtős ezzel a tempóval? Leszakadni meg utolsóként kullogni semmiképp nem akarok.

2020. jún. 19. 22:10
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
91%
Te tudod. Megnézed, hogy ha tudod tartani ezt a tempót, akkor a mezőnyben kb. hol végeznél. Ha ez neked megfelel, akkor indulj. Ha nem, akkor nem.
2020. jún. 19. 22:15
 2/43 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem valamit félrenéztél. A 100 km-en 40es átlag az nagyon nem amatőr kategória. Amúgy meg mi van, ha utolsó leszel? Semmi. Legalább tudod, hogy állsz a többiekhez képest.
2020. jún. 19. 22:30
 3/43 anonim ***** válasza:

Ha nincs nagy és sok emelkedő, akkor az élmezőny tud menni 40-es tempó amatőr szinten is.

Mezőnyben vagy egy kis csoportban egészen más tempót lehet menni, mint egyedül! Nyugodtan vállad be!

Nem az erőnléted lesz a leggyengébb pontod, hanem a mezőnyben való mozgás, a váltott vezetés, a hibás döntések. De mindezeket csak úgy tudod megtanulni, ha elindulsz versenyeken.

2020. jún. 20. 00:05
 4/43 anonim ***** válasza:
Én voltam pár versenyen, az edzettségemről annyit, hogy "néha tekertem". Persze volt a mezőny, rendes versenyzőkkel, akik már rég beértek előttem, de így is mindig kb. az indulók között valahol középen végeztem. De ha ilyen átlagot tudsz hozni, akkor te a mezőnyben is ellennél, csak mint ahogy az előző írja, ott meg kell tanulni mozogni, sokkal jobban kell figyelni másokra.
2020. jún. 20. 02:20
 5/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a figyelésre gondoltam. Többször átéltem hasolót: Leszakadtunk valahol és 100 méterre voltunk a bolytól. 4-5 fős sorunk volt. Aki vezetett már elfáradt, de nem jelzett, hogy vezessen más, nem csorgott hátra. Beálltam elé, erre a mögöttem lévő úgy gondolta, hogy támadni akarok (síkon, enyhe lejtőn) és betámadta az egész sort. Erre reagáltak a többiek...

Tehát ahelyett, hogy felértünk volna bolyra, ekezdték szétkapni a sort.

A másik eset, amikor 30 fős csoportban csak 3 akarnak vezetni...

2020. jún. 20. 02:33
 6/43 A kérdező kommentje:

Hát pedig de.

Ez pl egy 110km hosszú verseny eredménye

[link]

Győztes átlaga 41 km/h.

Amúgy meg mi van ha utolsó leszek. Hát nem akarok az lenni. Lehet neked jó az utolsó hely is, nekem nem.

2020. jún. 20. 08:21
 7/43 anonim ***** válasza:
91%
Sasvári Dániel mióta amatőr? Vagy akkor mit tekintünk amatőrnek?
2020. jún. 20. 08:26
 8/43 A kérdező kommentje:

Többieknek köszi a válaszokat! Nagyon jókat írtatok.

Azt tudom, hogy bojban nagyobb a tempót, ez egyértelmű,de ennyivel akár? Azt a 7-8km/h különbség az nem kevés.

#5 hát igen ez már nem erőnlét kérdése. Nyilván megint egy másik szint ha az ember nem egyedül hanem egy csapat tagjaként van ott...

2020. jún. 20. 08:27
 9/43 A kérdező kommentje:

Akesz versenysorozat. AMATŐR KERÉKPÁROS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

MAGYAR KERÉKPÁROS AMATŐR BAJNOKSÁG

Versenyszabályok

6. Pontot azon versenyző nem szerezhet, aki az MKSZ tárgy évet megelőző országos bajnokságain (Országúti OB, Időfutam OB, Páros OB, Kritérium OB, Hegyi OB, vagy 3-as Csapat OB)

6.1 U13, U15, U17 vagy U19 korcsoportokban bajnoki 1-3 helyezés ért el;

6.2 U23 vagy ME korcsoportokban bajnoki 1-6 helyezés ért el;

6.3 a tárgyévet megelőző vagy a tárgyévi versenyszezonban – férfi vagy női versenyzőként – az UCI-nál regisztrált professzionális csapat tagja volt.

Tehát ezen kívül mindenki amatőrnek számít.

2020. jún. 20. 08:30
 10/43 anonim ***** válasza:
100%

ezt az átlagot és robogóval tudtam :D

menj versenyezni ha szeretnél, jó tapasztalatszerzés!

2020. jún. 20. 10:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!