Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi az az edzettségi szint...

Mi az az edzettségi szint amivel már be szabad vállani egy amatőr országúti versenyt?

Figyelt kérdés

Néztem régebbi versenyeredményeket és hát megdöbbentem. Amatőr versenyen 40 km/h körüli átlagtempó? 80-100-120 km távokon. Kemény.

Én olyan 34-35 körüli átlagot tudod hozni egymagam, síkon, 40 km-en. 80 km körül már csak 31-33.

Be szabad így vállalni egy versenyt, vagy felejtős ezzel a tempóval? Leszakadni meg utolsóként kullogni semmiképp nem akarok.

2020. jún. 19. 22:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
74%

Amatőrként nem csapattal mész a versenyeken. Helyezkedni kell, ami nem azt jelenti, hogy biztosnságosan mész, mert ennek alapnak kell lennie. Azt jelenti, hogy jól olvasod a versenyt és jó döntéseket hozol. Ez egészen más, mint a profi outis versenyzés. Ott pl. egy jó okos sprinter az ellenfelei felvezetőit ki tudja használni.

Az amatőr az, aki nem kap pénzt, nem ebből él.

Akik 40-es átlagot mennek, azok ugyanúgy munka, család, továbbképzés mellett tekernek.

A Félsziget kupán mindig erős mezőny van. Nem azzal kell kezdeni.

Ha utolsó leszel, akkor ott van a helyed, ilyen egyszerű ez.

Voltam már utolsó eltőtti is. Ugyanolyan nagy küzdelem volt, mint amikor dobogóért mentem. Nagyon nem akartam utolsó lenni és meg is tettem érte minden, hogy ez ne történjen meg.

2020. jún. 20. 12:37
 12/43 A kérdező kommentje:

"Amatőrként nem csapattal mész a versenyeken"

Vannak amatőr csapatok. Szóval akár van aki azzal is mehet.

"Ha utolsó leszel, akkor ott van a helyed, ilyen egyszerű ez.

Voltam már utolsó eltőtti is. Ugyanolyan nagy küzdelem volt, mint amikor dobogóért mentem."

Jó neked ha te elégedett tudsz lenni az utolsó hellyel...

2020. jún. 20. 21:27
 13/43 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon vicces, hogy még egy versenyen sem voltál és a végén te osztod az észt. :)

Persze, amatőrként is tudsz csapatot toborozni, de ha egyikőtöknek sincs tapasztalata, akkor az annyit is ér.

Ha azt írtam, hogy utolsó előtti voltam, akkor utána miből gondolod, hogy utolsó lettem? :)

Ha eltörik valamid, akár a bringán, akár az egyik csontod, akkor az is eredmény, ha célba érsz. Vagy éppen elkap aznap egy olyan vírus, amitől napokig ágyban leszel. Vagy 4 fokban tekersz szakadó esőben...

Persze az igzi az, amikor dobogóért megyek is fel is jutok rá.

2020. jún. 20. 22:14
 14/43 A kérdező kommentje:

"ha egyikőtöknek sincs tapasztalata, akkor az annyit is ér."

Ha ha másik 2 ismerőssel megy az ember az már csapat. És többet ér mert az említett bojra felérést úgy simán meg lehetett volna csinálni hisz ismerőssel össze fogsz dolgozni és nem szétverni a sort mint ahogy említetted.

Szóval igen, én osztom az észt mert úgy tűnik nekem van mit osztanom.

És elnézést kérek, hogy le utolsóztala.

Ez úton gratulálok az utolsó ELŐTTI helyezésedhez! Elképesztő munka lehetett és biztos fantasztikus leírhatatlan érzés volt utolsó előttiként bekullogni a célba.

2020. jún. 21. 08:26
 15/43 anonim ***** válasza:
100%

Én csak olvasgatom mi megy itt, de nem értem mi ez a felháborodás. Ha nem tetszik valakinek a válasza, egyszerűen figyelmen kívül hagyod, vagy válaszolsz egyszer, és kész. Ehelyett te elkezdtél vitatkozni. Nem tudom mit vártál.

Ha nem akarsz utolsó lenni, de úgy gondolod, hogy nagy az esély, hogy az leszel, akkor nem indulsz. Kész. Ennyi. Már rég véget vethettél volna a vitatkozásnak, ha nem folytatod. Tök mindegy ki kezdte, kinek volt/van igaza, ez az egész gyerekes.

2020. jún. 21. 14:25
 16/43 A kérdező kommentje:

"Ha nem akarsz utolsó lenni, de úgy gondolod, hogy nagy az esély, hogy az leszel, akkor nem indulsz."

Látod a kérdésem pont erről szól.

Leírtam a jelenlegi erőnlétemet a kérdés, hogy ezzel tudnám e a főmezőnnyel a lépést? Erre nem kaptam értelmes választ egyáltalán.

2020. jún. 21. 14:35
 17/43 anonim ***** válasza:
96%

A kérdésedben megválaszoltad a saját kérdésedet: azt írtad, hogy 40kmh az átlag ahol nézted. Te 31-33-at tudnál. Tehát elég nagy az esély, hogy utolsó lennél. Tehát ne indulj.

Problema megoldva, vita lezárva, éljen!

2020. jún. 21. 14:47
 18/43 A kérdező kommentje:

Ugye tudod, hogy más ha az ember tök egyedül megy és más egy 30 fős bojban?

A két módon elérhető átlag sebességű én vethető egymással össze egy az egyben.

2020. jún. 21. 14:50
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Minden versenynek más a profilja, más a mezőnye.

Amit leírtál, abból csak azt lehet megmondani biztosan, hogy nem fogsz nyerni.

Ha nem megy a hegy, akkor az első rövidebb emelkedőn le fogsz szakadni. Rutinnal, pályaismerettel lehet ezen változtatni.

Ha a kudarcot nem tudod feldolgozni, akkor a versenyzés nem neked való.

A kudarcokból lehet tanulni a legtöbbet.

2020. jún. 21. 14:52
 20/43 A kérdező kommentje:

Vagy esetleg te tudsz saját magad eredményei alapján mondani valamit? Gondolom te is szoktál versenyeznie #28. Ha képes vagy a fő mezőnnyel lépést tartani, 38-39-40 es átlaggal. Milyen tempót mész az edzéseiden? Amikor tök egyedül elmész egy körre.

Rendkívül építő jellegű lenne ha ezeket az adatokat megosztanád velem.

2020. jún. 21. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!