Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Amatőr országúti versenyeken...

Amatőr országúti versenyeken is minden befutó kap érmet, mint a futóversenyek?

Figyelt kérdés

2019. szept. 25. 19:51
 1/9 A kérdező kommentje:
* futóversenyeken
2019. szept. 25. 19:51
 2/9 Alex Fly ***** válasza:
Versenytől/szervezőktől függ.
2019. szept. 25. 22:15
 3/9 A kérdező kommentje:
És melyikeken adnak?
2019. szept. 26. 08:03
 4/9 Wadmalac ***** válasza:

Rengeteg amatőr verseny van.

És rengetegen amatőr versenyeznek.

Magam is benne vagyok versenyszervezésben több mint 20 éve.

Volt eleinte olyan versenyünk, ahol csak 7 induló volt, ott mindenki kapott oklevelet, érmet a dobogósok.

De a klubunk és a versenyeink elhíresedtek, nőttek, nőttek, volt már olyan, ahol több mint 600 induló volt.

Azt hiszem érthető, hogy ilyen embermennyiségnél a mindenkinek kiadható bármi díjazás nonszensz.

Jellemzően 'itt is voltam" jelleggel a versenyzők, akik nem dobogósok, a rajtszámot szokták elvinni emlékbe (azt mindig újragyártani sem két fillér).

A mindenkinek járó, minimum okleveles díjazás teljesítménytúrákon jellemző, versenyen nem.

Ott a dobogósok kapnak csak díjat. Korcsoportonként, külön női-férfi.

Az amatőr versenyek nevezési díjai is alacsonyak, azok a nevezések éppen elegek (néha nem, kellenek a szponzorok) az útvonal-biztosítás, rendezvényszervezés és dobogós díjazás költségeire. Több ebbe nem fér bele.

2019. szept. 26. 09:34
 5/9 Wadmalac ***** válasza:

Meg is ajánlom magunkat vasárnapi programnak, a nevezésről már lemaradtál, de megnézni is érdemes:

[link]

2019. szept. 26. 09:38
 6/9 A kérdező kommentje:

"ilyen embermennyiségnél a mindenkinek kiadható bármi díjazás nonszensz"

Futóversenyeken nagyságrenddel több embernél megoldható, szóval nem nonszensz azért.

2019. szept. 26. 09:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Megnéztem amit küldtél. Póló jár, na az se rossz már. Emlék az is.
2019. szept. 26. 09:47
 8/9 Wadmalac ***** válasza:

"Futóversenyeken nagyságrenddel több embernél megoldható, szóval nem nonszensz azért."

Hm. Milyen nevezési díjért, mekkora távon, mennyi útbiztosítási költséggel, mennyi segédszemélyzettel stb.

Azért az más világ.

Nem tudom, valószínűleg mások a költségviszonyok stb.

Húsz éven át amatőr versenyeztem, minimum 10 különböző szervező csapat országos versenyein, versenysorozatain.

Soha, sehol nem volt díjazás a dobogón kívül.

Esetleg extra díjak legidősebb, legfiatalabb versenyzőnek, tombola rajtszám alapján, ilyesmi.

2019. szept. 27. 08:53
 9/9 A kérdező kommentje:

A ti versenyetekre amit linkeltél 4-7000 a nevezési díj.

Erre a futóversenyre 3-4500 és jár érem+emlékpóló mindenkinek.

[link]

Persze tudom, hogy meg fogod magyarázni :)

2019. szept. 27. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!