Amatőr országúti versenyeken is minden befutó kap érmet, mint a futóversenyek?
Rengeteg amatőr verseny van.
És rengetegen amatőr versenyeznek.
Magam is benne vagyok versenyszervezésben több mint 20 éve.
Volt eleinte olyan versenyünk, ahol csak 7 induló volt, ott mindenki kapott oklevelet, érmet a dobogósok.
De a klubunk és a versenyeink elhíresedtek, nőttek, nőttek, volt már olyan, ahol több mint 600 induló volt.
Azt hiszem érthető, hogy ilyen embermennyiségnél a mindenkinek kiadható bármi díjazás nonszensz.
Jellemzően 'itt is voltam" jelleggel a versenyzők, akik nem dobogósok, a rajtszámot szokták elvinni emlékbe (azt mindig újragyártani sem két fillér).
A mindenkinek járó, minimum okleveles díjazás teljesítménytúrákon jellemző, versenyen nem.
Ott a dobogósok kapnak csak díjat. Korcsoportonként, külön női-férfi.
Az amatőr versenyek nevezési díjai is alacsonyak, azok a nevezések éppen elegek (néha nem, kellenek a szponzorok) az útvonal-biztosítás, rendezvényszervezés és dobogós díjazás költségeire. Több ebbe nem fér bele.
Meg is ajánlom magunkat vasárnapi programnak, a nevezésről már lemaradtál, de megnézni is érdemes:
"ilyen embermennyiségnél a mindenkinek kiadható bármi díjazás nonszensz"
Futóversenyeken nagyságrenddel több embernél megoldható, szóval nem nonszensz azért.
"Futóversenyeken nagyságrenddel több embernél megoldható, szóval nem nonszensz azért."
Hm. Milyen nevezési díjért, mekkora távon, mennyi útbiztosítási költséggel, mennyi segédszemélyzettel stb.
Azért az más világ.
Nem tudom, valószínűleg mások a költségviszonyok stb.
Húsz éven át amatőr versenyeztem, minimum 10 különböző szervező csapat országos versenyein, versenysorozatain.
Soha, sehol nem volt díjazás a dobogón kívül.
Esetleg extra díjak legidősebb, legfiatalabb versenyzőnek, tombola rajtszám alapján, ilyesmi.
A ti versenyetekre amit linkeltél 4-7000 a nevezési díj.
Erre a futóversenyre 3-4500 és jár érem+emlékpóló mindenkinek.
Persze tudom, hogy meg fogod magyarázni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!