A Ninjutsu+wing tsun mennyire lenne brutális kombó?
Kisfiam? Fater ne viccelj már. :)
Szájkaratés vagy és egy 12 éves szintjén nyomod.
Gondolom a harchoz is ennyi eszed lehet és ilyen színvonalasan csinálod, mint ahogy itt kommunikálsz.
Nekem nem probléma, csak saját magadat égeted a hazugságaiddal, meg a kamuzásaiddal.
Gyere le valamikor tényleg, és mutasd meg mit tudsz. ;)
Ez ilyen egyszerű. Fekete, vagy fehér. Csak szólj mikor jössz, nehogy pont én ne legyek ott, aki a legjobban vár. ;)
jólvan, köszönjük, elég lesz.
egy dolog megragadta a figyelmemet. Tehát, havi 12ezer forintért egy olyan edzést látogathat az ember, ahol még egy normális tatami, vagy szőnyeg sincs lerakva. Ez mindent elmond az edzés színvonaláról, az edző hozzáállásáról, stílustól függetlenül.
Egy ilyen helyen egyszerűen nem állnak rendelkezésre olyan körülmények, hogy releváns küzdelmi rutint szerezzen az ember. balesetveszélyes. Állóharcot oktató helyeken is van legalább egy tatamikocka lerakva, hiszen ott is előfordul egyensúlyvesztés a harcban. És tudhatsz akármennyire esni, 100ból elég, ha egyszer esel rosszul, és lőttek az edzésnek hónapokra.
Nézz meg egy birkózótermet. Ahol én edzem, omlik a vakolat a fürdőben, az ablakon bejön a cúg, a villanykapcsolók 50 évesek, a vécéről inkább nem is mondok semmit. De a szőnyeg kifogástalan. Mert az kell az edzéshez. Mert földhözb4sznak vagy százszor edzésenként. ja, és az edzés díja töredéke a fent említett összegnek. Mégis innen kerültek ki olimpiai és világbajnokok.
Szóval, ez a [link] egy jónagy kummantásnak tűnik nekem. Az edzés szar, amit a srác elmond, önvédelmi ismereteket, az egy az egyben a kravosok dumája, ami könyvben is megjelent, magyarul. Gondolom olvasta. A hájphoz ért, csak az semmit nem jelent sajna. Az egyik ismerősöm is orrbaszájba meghívott szakértő a tévében, mert jó kapcsolatai vannak. Kár, hogy az egyik leghülyébb volt az egyetemen.
Hiába vitatkoztok, mert nincs az az Isten aki meggyőzzön engemet arról, hogy a ninjutsu egy működőképes valami. Ökölvívást fogok nyomni a BJJ mellett, aztán jó lesz az. Nézegettem a Horváth Ádámról videókat. Többek között ezt is.
https://www.youtube.com/watch?v=ALA430Co3iU
Ettől a gyökérkefétől tanulsz? Chh..büszke lehetsz magadra. A legviccesebb pedig az, hogy a videóban a karfeszítéseket sem tudja normálisan csinálni. A kamu aikidósoknak is jobban megy. Magam is jártam anno aikidóra a judo mellett,ismerem ezeket a technikákat, ócska koppintás ráadásul nem is jók azok a feszítő technikák. A laikus hiszékeny tanítvány hiszi azt el, hogy működik.
A ninjutsu több mint 4000 éves tradíciókon nyugszik. Azért, mert te most az ügyesen marketingezett Kravmagát ismered és látod csak, ettől az még csak egy fiatal rendszer, meglátjuk meddig lesz életképes. A Ninjutsu és a filozófiája a gondolatai, több mint 4000 éve bizonyítanak az utcán és a csatatereken.
Nem leszőnyegezett laboratóriumi körülmények között egy-az egyhez szokott hozzád hasonló beképzelt emberek harcművészete ez, hanem olyanoké, akik tudják, hogy az utcán bizony nincs tatami.
Innen tudom, hogy te vagy az amit másokról állítasz egy nagy kamugép. Hiszen soha nem voltál ebben a dojoban sem és nagy valószínüleg semmilyen más dojoban sem edzésen, hiszen akkor tudnád, hogy a kezdők szőnyegen kezdik el gyakorolni az esést és a gurulást, majd ezt készség szintjén már az első övvizsga után tatami nélkül kell tudni gyakorolni. Ehhez természetesen meg van a megfelelő mennyiségű szőnyeg, amit viszont csak a kezdők használnk és csak a gurulások megfelelő elsajátításához, a technikák közben igen is meg kell szokni, hogy a földre fognak esni.
MERT A FÖLDRE FOGNAK.
De ha lettél volna ezen az edzésen, és nem lettél volna megdobva, mint ahogy egy korábbi hozzászólásodban hazudod, akkor az azért lett volna, mert amíg nem tudsz esni, márpedig ha ilyenekt írkálsz, akkor kicsit sem tudsz esni, sőt semmi közöd a harchoz, hiába hazudod, hogy 17 éve akkora meg akkora kemény vagy, mert egész életedben pihe-puha tatamin gyakoroltál, és semmit nem tudsz igazából, mert az első földrevitelnél összetöröd magad. akkor is ha te viszel valakit le, ha meg téged, akkor meg pláne.
Nyomhatod itt a hatalmas nagy öreg, veterán szájkaratét, de az igazi szabályok nélküli harcról semmit nem tudsz. Arról, ahol az életed a tét. :D :D :D
Szóval kedves Kamu Pista (Ez lesz a neved. ) Mivel azt gondolod, hogy a harc az szőnyegen zajlik, azt hiszem nincs is több mondani valóm neked, hiszen a tatamin való küzdelemnek kb annyi köze van egy igazi támadáshoz, ahol akár egyszerre többen is neked mennek, mint szájkaratézni arc és név nélkül egy fórumon, meg más harcművészeket fikázni, akik arccal és névvel is vállalják a mesterségüket, még ha esetleg egyesek szerint nemj is tökéletesek, vagy eljönni egy edzésre és megmutatni, hogy tényleg mit tudsz.
De az a baj, hogy a hozzád hasonló troll Kamu Pisták, csak itt tudják kiélni magukat, és itt próbálnak meg tiszteletet kivívni maguknak, ráadásul azzal, hogy másokat fikáznak.
De az a helyzet Fater, hogy egy megkeseredett irigy ürülék csík vagy csupán az interneten. :D
Nem pedig igazi harcos. :P
Kedves Kérdező!
Járok hozzá is, meg még több helyre is. Vele sokat edzettünk egy időben. Szeretek több mindent kipróbálni.
De igazából a helyzet az, hogy ennek a videónak nem a technikái a fontosak, hanem a mondanivaló és a filozófia. Bár akkor ezek szerint neked az nem olyan fontos.
Egyébként, meg én ha valamire azt gondolom, hogy működik, elmegyek megtanulni, ha meg valamire azt, hogy nem, akkor megnézem, hogy van-e lehetőség kipróbálni, mert hátha én nem értem... :)
Pláne úgy, hogy a saját bevallásod szerint sem értesz hozzá ;) :P
Győrbe én sem javaslom, hogy menj Ninjutsuzni, arról nekem is meg van a véleményem. Meg még egy csomó másik helyről is. de ha szeretnél a harcművészetek világában valamit megérteni és tanulni, akkor adok neked egy jó tanácsot...
Ne higyj senkinek!
Menj el mindenhova, és nézd meg magad, hogy mi igaz abból amit hallottál másoktól.
Különben csak egy a fentebbi hozzászólásokban fröcsögő pancser, megkeseredett senkiházi leszel, akinek az az élete, hogy másokat fikázzon.
Harcművészetet, küzdősportot, önvédelmet, nem lehet az interneten tanulni. Viszont remek lehetőségeket lehet tanulni.
Ha meg nem hiszel a karfeszítésében, akkor menj el és kérd meg, hogy csinálja meg rajtad. Csak azt ne felejtsd el előtte jelezni, hogy azért jöttél, hogy megküzdjél vele...
;)
azért azon is elgondolkodnék, hogy minek űzök egy olyan küzdőágat, amit aztán leszarozok. Olyan nincs,hogy a ninjutsu győrben szar, de nálunk jó. Ha ez az álláspontod, akkor a ninjutsu mindkét helyen szar, csak azért érzed jónak azt az edzést, ahova jársz, mert te is ott edzel, ez egy énvédő torzítás.
miért nincs szar boxedzés, vagy szar thai box? vagy szar bjj, judo, birkó? na ezeken kéne elgondolkodni.
"Ne higyj senkinek!
Menj el mindenhova, és nézd meg magad, hogy mi igaz abból amit hallottál másoktól."
Rendben megfogadom a tanácsodat! Neked sem hiszek! És azt sem hiszem el, amit a Te Ádám mestered állít. A fentebbi hozzászóló szerinted kamugép? Szerinted akkor Te mi vagy? Kamugép szorozva hárommal. Mi az, hogy a Ti ninjutsu edzésetek jobb, mint a győri? Nem jobb, mert a Te "mestered" ugyanolyan szarul csinálja a technikákat, mint a győri shinobihuszár. Ráadásul nem is lehet jobb, mert mind a kettő Bujikan szövetségbe tartozik, vagyis egy egyesület alatt lett kiképezve a Te Ádám sensei-ed és a győri mester is. Vagyis egyformán szarok. Ti beszéltek élet-halál harcról, meg harcművészetről, mikor egy egyszerű (sport)judo dobást sem tudtok megcsinálni? Ugyanolyan pénzlehúzó agymosó kamubarmok vagytok, mint a wing tsunosok. Varázsoltok csak, nem bizonyítottatok sehol semmit. Nevetséges bohóckodás amit ti csináltok. Innentől kezdve lezárom a kérdést. Nem várok több választ, úgyis döntöttem a bjj+boksz mellett, és a ninjutsut továbbra is egy konténer trágyának tartom. Mindenki válaszát köszönöm! Kivéve a tiédet Ambur T. Attila.
Most már kajak állítsátok le magatokat! Semmi másról nem szól napok óta ez a bájcsevegés, mint hogy a helyi ninjutsu-krav maga királyok bizonygatják, hogy amit ők csinálnak, az a valódi, az a reális önvédelem, az az igazi élet-halál harc! Fejezzétek már be, látjátok ti is, hogy senkit nem tudtok meggyőzni arról, hogy a krav maga-ninjutsu és az ehhez hasonlóak a legkiválóbbak, még magát a kérdezőt sem, akit hála Istennek sikerült letérítenünk a wing tsun útjáról és inkább a BJJ-t választja! Nem azért, mert a lenyűgöző ninjutsu helyett valami könnyen megtanulható pocsék küzdősportot választott, hanem azért, mert szerencsére időben kinyitotta a szemét és átlátta a hamis marketinget a dologban! Az itt lévők szerint a ninjutsu a wt-hez és a krav magához hasonlóan ugyanúgy egy pénzhajhász kamu parasztvakító stílus! Mondhattok bármit, linkelgethettek ide akármit, tolhatjátok a hatalmas ninja bölcsességeket, akkor sem tudtok meggyőzni senkit! Csak saját magatokat hergelitek fel és nem veszitek észre, hogy hiába gondoljátok magatokat vagánynak, attól még ez sajnos nem így van, hiszen az itt lévők tojnak rátok és csak nevetnek! Hiába pontoztok le mindenkit vagy próbáltok oltani, nem értek el vele semmit! Sajnállak titeket, hisz ti jó emberek volnátok, sőt valószínűleg jó harcművészek is lennétek, ha valami IGAZI stílust tanulnátok és nem kamut! Meg vagytok vezetve, titeket is becsaptak, de egy napon erre majd ti is rájöttök, addig meg inkább relaxáljatok és nem kommentelgessetek ide, mert úgysem érdekeltek senkit!
#USBORNE
Senki nem mondta, hogy nálunk jobb, azt mondtam, hogy ami Győrben van, az nekem sem tetszik. :)
De igazából teljesen mindegy is...
És a box azért box mindenhol, mert van egy bizonyos szabály rendszere, amin belül muszáj kihasználni a lehetőségeket, és ugyan így van ezzel a thaibox is. ha már erről beszélgetünk.
A Ninjutsuban nincsenek szabályok és ezért verseny sem, és ennek sajnos korcsosodás a hatása.
Ami nem feltétlenül rossz, hiszen ha mindenki jó lenne, akkor hogyan különböztetné meg a juó és a rossz dolgokat az ember.
Oktató függő, hogy hol mit és hogyan tanítanak, mint a legtöbb harcművészetnél.
És mi az, hogy állítsa le magát bárki is. Nem kell meggyőzni itt senkit és semmit semmiről. Csupán néhány védő szót írtam egy rendszerrel kapcsolatban, amiről olyan emberek beszélnek, akik:
AZT HAZUDJÁK, HOGY ŐK VOLTAK OTT EDZÉSEN, ÉS VALAMI OLYAN DOLOG TÖRTÉNT VELÜK AMI BIZTOS, HOGY NEM TÖRTÉNHETETT VOLNA!
Itt csak erről van szó. :P Na már most, ha pedig a tisztelt öreg harcos fater, aki 17 éve harcművészettel foglalkozik, de közben meg máshoz sem ért, minthogy mindent a Judohoz hasonlítson, és még soha nem harcolt szőnyegen kívül, akkor mennyi a szavahihetősége és mennyire erősek az érvei. :P
Amit nem próbáltál ne szóld le, akit nem ismersz, ne fikázd... Ennyiről szól ez a beszélgetés egyedül. de úgy látszik, hogy nem nagyon megy át az üzenet, hogy nincs legjobb harcművészet, és legjobb irányzat, hanem csak harcosok vannak. az utcán nem számít a stílusod, az öved, csak az, hogy ki vagy. az sem számít, hogy mennyit gépeltél fórumokon, csak az, hogy m,ennyit edzettél. :)
Vagy átmegy, vagy felesleges bármiről is vitatkozni. hiszen azok akiknek a Ninjutsu fekszik, úgy is értik a szavaimat és őket abban foglya megerősíteni amit mondok, hogy azt próbálják ki, míg akinek csak az ütésvágáson jár az esze, az meg menejn verekedni. :)
Igazad van, tényleg, komolyan mondom, de itt zárjuk le! Halál unalmas ez már!
#USBORNE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!