Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Ninjutsu+wing tsun mennyire...

A Ninjutsu+wing tsun mennyire lenne brutális kombó?

Figyelt kérdés
Le tudnék vele verni egy thai boxolót vagy taekwondóst?

2014. ápr. 26. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
180cm/60 kiló vagyok, de azért sz-szo edzett (legjobban lábra). Mesterek ellen azért se lenne jó poén mert elég hamar földre vinnének,utána meg menne a feszítgetés (sz.pás). Csak kyu-sok ellen, természetesen.
2014. ápr. 29. 18:58
 32/81 anonim ***** válasza:
én is 180 centi vagyok és 75 kiló leszálkásított izomzattal, szóval te elég sovány gyerek lehetsz, (most nem sértegetlek, de ez tény) úgyhogy el kéne kezdened vagy konditerembe járni vagy ha erre nincs időd/lóvéd, akkor otthon gyurmáznod: ez esetben én a fegyencedzést ajánlom! Én is azt csináltam még amikor nem volt időm lejárni a terembe...tól vézna vagy, nincs meg a kellő izomzatod, viszont a magasságod teljesen jó! Táplálkozz rendesen, figyelj oda rá és írass egy hozzá értővel edzéstervet és nosza!
2014. ápr. 29. 19:45
 33/81 Ambur T. Attila ***** válasza:

Nálunk van küzdelem is Ninjutsu edzésen. Vannak dojok, ahol ezt elhanyagolják, de ez nem feltétlenül igaz általánosan minden Ninjutsu Dojora, nem csak Magyarországon, hanem az egész világon.

Viszont voltam harmatgyenge thaibox edzésen is, és Kemposoknál is volt, hogy rám szóltak, hogy ne üssek akkorát.

Az MMA nem rossz, de még mindig csak 1-1 ellen készít fel, egy őrzött ketrecben, ahová senki más nem jöhet be, csak az ellenefeled. A Ninjutsu ezzel szemben (Normális helyeken) több ellenfél ellen is felkészít.

Aki azt mondja, hogy Ninjutsu szerinte ez meg az, az soha nem volt még ninjutsu edzésen, csak be van buzulva valami rendszerbe és sajnálta a fárdatságot, hogy komoly helyekre is elmenjen és kipróbálja magát más stílusok ellen.

A Ninjutsu a túlélés művészete. Amióta gyakrolom, nem tudott senki megverni, pedig néha bele-szaladok ilyen vagy olyan szituációkban, és az utcán sem kell elmennem szótlanul, ha látom, hogy bántanak valakit.

A bujinkan a legtöbb helyen tényleg hókusz-pókusz. Viszont, ha elég szerencsés vagy, akkor találhatsz valódi ninjutsut tanító iskolát és mestert...

Budapesten például van nem is egy... De nem linkelem ide direkt. Mert a Ninjutsu nem való mindenkinek. Kíváncsi vagyok, hogy megtalálod-e a mi edzésünket, hogy kipróbáld... :)

2014. máj. 8. 15:02
 34/81 anonim ***** válasza:
75%

Nem fogom keresni az edzéseteket, bocs, de azért rendes vagy! Ne haragudj, de nem nagyon hiszem, hogy van nálatok igazi sparring, ha meg esetleg tényleg van, akkor nem hiszem, hogy az valódi küzdelem lenne, ami tényleg ad annyi küzdelmi tapasztalatot, amennyi szükséges! Ha tényleg van és tényleg minőségi, akkor visszaszívom, de amíg nem látom, addig nem fogom elhinni, bocsi! Ha volna egy videó a kumitétokról, akkor el tudnám hinni, de amíg nincs konkrét bizonyíték, addig sajnos nem hiszek! nNa persze te most nyílván nem fogod videózgatni a randoritokat vsak az én kedvemért, még hát ugye ki vagyok én itt, hogy bizonyítgatni kelljen nektek valamit, hogy elhigyjem, úgyhogy mindegy!

Egyébként ezeket az ócska dumákat most már tényleg hanyagolhatnátok, hogy "a küzdősportok (köztük a ketrecharc is) tele vannak szabályokkal, csak az 1v1 harcokra tanít meg, csak a versenyre készít fel, bezzeg a ninjutsu/wing tsun/krav maga igazi harcművészet, igazi önvédelem, az utcára képez ki, ez a túlélés művészete!"...Hagyjuk már ezt! Mindenki unja ezeket a közhelyes szövegeket! Van egy-két elvakult személy, aki még benyeli ezeket és készpénznek veszi! De a tapasztaltabb rókál, akikből azért hála Istennek sokan vannak ezen az oldalon és magában a hazánkban is, már csak nevet az ilyeneken! Most nekem kedves ninja barátom ne kezdd el bemagyarázni, hogy mire tanít meg az MMA és mire nem! Igen, tény, hogy az egy szabályrendszer, de legalább bizonyított a gyakorlatban is, ellentétben pát nagymenő "harcművészettel", aminek a hatékonyságára és gyakorlatiasságáta nincsenek konkrétumok! Azért, mert anno pár száz éve a ninják ezzel a művészettel küzdöttek,meg mert van Japánban egy-két mester, aki kiválóan tud harcolni ezzel, az még nem bizonyítél! Sajnos a mai ninjutsunak már semmi köze nincs a tradícionálishoz, ezt jobb ha tőlem tudod! Egyébként meg csak hogy reklámozzak egy picit, ha már te/ti is megtettétek: A ketrecharc kemény bunyóst farag belőled, hozzászoksz a küzdelem során elszenvedett nagyfokú fájdalomhoz olyannyira, hogy a részeddé válik és természetes lesz! Mi nem dőlünk pár ütéstől-rúgástól, ahhoz meg kell dolgoznod! Kialakul egy reális védelmi rendszered, ami a harcban elengedhetetlen, fontos és hasznos! Jó lesz az elmozgásod és maga a mozgáskoordinációd, plusz a hárításod! A támadásod erőteljes lesz és pontos (ököllel, könyökkel, sípcsonttal, térddel, stb.)! Ha földtevisznek nem lepődsz meg, csak átkerülsz a küzdelem egy másik fázisába! Tudsz majd helyezkedni, szabadulni, fojtani, feszíteni! Nem adod fel, csak ha muszáj! Maximum a legvégsőbb esetben kopogod le, harcolsz a végsőkig, így nem csak a fájdalomküszöb tolódik ki, hanem a küzdeni akarás is, ráadásul kialakul egy természetes cselekvőképesség még stresszhelyzetben is! Ezekrn kívül az erősítés az MMA-ban alap dolog! Keményen, mindent bele adva, végkimerülésig! Ott van még a nyújtás: a hajlékonyság, a dinamizmus, a robbanékonyság és a sebesség fokozása! Harcost nevel az MMA, nem "küzdősportolót"! Akármennyire is szabályok közé van szorítva, a fentieknek mégis hasznát veszed az utcán, meg abban az ominózus önvédelemben, ami mostanában már annyira divatos szó lett (sokkal inkább hasznát veszed, mint akármelyik bűvészkedő parasztvakításnak)! Kit érdekel, hogy bizonyos szabályok közötti küzdelemre képez ki? Azt hiszed egy ketrecharcos vagy önmagában egy küzdősportoló az utcán is szabályok közt fog harcolni, mint a mérkőzéseken? Dehogy, ő is ugyanígy támad mindenhova,minden pontra, a legaljasabb módon ha kell, küzd, nem adja fel! Csak hogy mi ezeket tudjuk is alkalmazni élesben,ellentétben a "varázslókkal"! Ez az önvédelem, meg az utcai túlélés téma már annyira nevetséges! Hiába tanulod meg te edzésen tényleg a technikákat, meg a fogásokat, semmi értelme! A valódi utcai túlélést csak akkor alakítod ki, ha ténylegesen átéled a szituációkat, a valódi bunyókat, a kocsmai verekedéseket vagy ha a kancigányok találnak be, stb.! Engem "az önvédelemről",meg ilyen baromságokról ne akarjon kioktatni egy legyőzhetetlen wing tsunos vagy krav magás se! Én tudom ezeket a magamtól is, hiszen ezt én már kitapasztaltam, egy külvárosi lakótelepi csávó vagyok, itt nőttem fel! Nem egyszerű, zűrös gyerekkor áll mögöttem, hazug pénzlehúzó tréningre járó kamu harcművészek ne kezdjék el nekem ecsetelni, hogy mi is az utca valójában!

Bocsánat, ha nagyon kisarkítottam és offoltam a témát vagy ha esetleg megbántottam valakit, de sajnos ez van!

2014. máj. 8. 15:59
 35/81 anonim ***** válasza:
9%
Elnézést az elírásokért!
2014. máj. 8. 16:02
 36/81 anonim ***** válasza:

Lehet itt LÁJK-olni az utolsó hozzászólót?

Lájk. :)))

2014. máj. 8. 18:53
 37/81 anonim ***** válasza:
Éppenséggel azzal a zöld kis kezecskével a komment alatt be tudsz lájkolni, ha úgy tetszik, de nem ezért írtam magát a hozzászólást, hogy valaki esetleg felpontozzon, de azért köszönöm, hogy a mondanivalóm lényege eljutott hozzád/hozzátok!
2014. máj. 8. 19:13
 38/81 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó hosszú hozzászóló, te is pontosan olyan elvakult vadbarom vagy, amilyeneket leszólsz... "Az mma ez meg az meg amaz" Mégis, mit tanítanak közelharcnak a hadseregekben ? Ja, hogy nem MMA-t ? Ja, hogy a tekes köcsögök mma-t tanultak, és a rendészeti! versenyen a krav magások közül egyet sem tudtak elverni ? Hogy a krav magát eleve hadseregbe fejlesztették, és jelenleg a legkeményebb helyeken harcoló csapatoknak (izrael, irak, afganisztán) krav magát tanítanak ? Legalább nézz utána, mielőtt "hókuszpókuszról" beszélsz. A bujinkanról sokat nem tudok mondani, amit láttam belőle, az alapján inkább tradícionálisnak mondanám, mint taktikai harcnak, de menj már el egy krav maga edzésre, és nyisd ki a szemed, fojtás, dobás, leszorítás, késes közelharc a "standard" kézzel-lábbal küzdelmen felül...
2014. máj. 8. 20:00
 39/81 anonim ***** válasza:
61%

[link]

Az egyik legrégebbi és legnormálisabb mma oldal. Mit is írnak ? pénzlehúzás-hókuszpókusz, vagy valós taktikai harcrendszer, amit azért fejlesztettek ki, hogy életben maradj kemény szituációkban ?

Igen, nagyon kisarkítottad a témát, és legalább nézz utána, mielőtt leszólsz bármit, mert bárkinek aki ért a témához, lejön, hogy retardált vagy, és életedben nem voltál, maximum egy sothokan karate edzésen... "külvárosi lakótelepi csávó", persze, magyarázz tovább a kocsmában, ott kaphatsz kocsmai bunyót, és ha már közönségednek sem tetszik, villoghatsz a 80 éves alkoholisták előtt, hogy 18 évesen megvered őket az mma tudásoddal :)

2014. máj. 8. 20:14
 40/81 anonim ***** válasza:
Rendben, igazad mester, akkor pusztulj!
2014. máj. 8. 20:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!